#kris Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 @FilipO spróbuj klucza do piast rowerowych, takowe mam jako hobbysta serwisant Np. taki: Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Dziś kolega z pracy próbował myć auto i pokazałem mu co jest na lakierze deironem, a jak to jest z plastikami jak na foto czy T&G może im zaszkodzić Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 11 godzin temu, andrew-mks napisał: Zrobiłem już 2 auta pastą 3d-one i chyba przy niej zostanę na one-stepach - jest kozak Jak zrobiłeś "już dwa auta "to jeszcze wszystko przed Tobą............... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Miał ktoś problem w E9X z wilgocią pod lewym dywanikiem z tyłu? Wymieniałem wczoraj dywaniki z gum na welury i po przyciśnięciu ręką do podłogi czuje mokro. Mam dwa typy na razie, uszczelka drzwi lub lewa tylna lampa, dziurę w podłodze wykluczam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aabbcc123 Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 W dniu 15.03.2020 o 14:02, vhs napisał: Szybkie pytanie mam nowe dywaniki welurowe do samochodu, czy powinienem je czymś zaimpregnować ? Jak tak to co polecacie ? Jadne, jak masz kase to gtechniq l1 @#kris no jasne, trzeba to splukac woda szybciutko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maajkeelo Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Pytanko Mam na aucie położony wosk Fusso Soft99 ok. 2 msc temu i jak myje na bedotyku mogę użyć nabłyszczanie/wosk czy to tylko "zapycha" wosk z Fusso ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KudlatyEOS Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 @KapselK Jeszcze sprawdził bym odpływy w drzwiach oraz czy wygłuszeni/folia pod tapicerką jest dobrze przyklejona. Miałem podobny problem w jednym aucie i winne było wygłuszenie drzwi. @#kris Płukać szybko tak jak wspomniał @aabbcc123 W NO bardzo popularne jest używanie T&G, przynajmniej tu gdzie mieszkam, a to pewnie ze względu za cenę. Bo 2x1L kosztuje około 25 zł. I na wielu nawet świeżych autach zauważyłem wyblakłe plastiki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Hej hej. Kompletując pierwszy zestaw kosmetyków kupiłem bez większego zastanowienia Tar Pro od ADBL. Po wzmiance na etykiecie, mówiącej, że jest to "mocny środek do profesjonalnego użytku" i odpowiedzi uzyskanej kiedyś na forum wnoszę, że do dekontaminacji się on nie bardzo nadaje, raczej do miejscowego działania - a może się mylę? Jest faktycznie dużo mocniejszy od ich T&G, czy to "prawie to samo"? Jak już kupiłem, to chciałbym zużyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 @#kris wcześniej podlinkowałem te klucze koledze to stwierdził że nie będę pasować bo są za grube wg niego he he (mam klucz do swojego krauss - a i jest dokładnie tej samej grubości). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel23584 Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Panowie w MOTOGO złożyłem zamówienie, m.in zamówiłem pady NAT czerwone 135mm do polerki DA Hamron. Okazuje się że nie mają tych padów mimo że na aukcji były dostępne. Czekam czwarty dzień bo miały dzisiaj być, niestety dalej nie ma. Chcą zamiast NATów wysłać pady Super Shine o takich samych właściwościach. Chciałem zrezygnować z całego zamówienia, ale jeszcze was zapytam co to za pady i czy mogą być zamiast NATów? Jeśli tak to które będą miały takie same właściwości jak NAT czerwony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 ja w tamtym roku dwa razy dostałem SS zamiast czerwonych NATów - właśnie w MOTOGO, widzę że nadal mają z nimi problemy kształt mają inny, SS są większe w podstawie o 15 mm ale wg mnie jakością są zbliżone. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel23584 Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 A przy polerowaniu te +15mm większy pad robi jakąś różnicę? Bo to będzie moje pierwsze podejście do polerowania i nie chciałbym sobie na starcie utrudnić pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 przy tak miękkim padzie na DA (zwłaszcza 8) dla efektu to niedostrzegalna różnica, po prostu pracujesz większą powierzchnią na lakierze więc teoretycznie będzie "szybciej" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel23584 Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Bardzo Ci dziękuję W takim razie niech zamienią NATa na Super Shine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Jakie magic sponge polecacie? Kupiłem swego czasu ADBL, mega fajne, tanie narzędzie, ale mało trwałe. Może znacie takie, które wytrzymują więcej, niż kilka minut pracy ?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 20 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 @MMCzysci ten typ tak ma MS są praktycznie jednorazowe ja zamówiłem na ali paczke 100 sztuk za 150 zł czy jakos tak i różnia sie od ADBL tylko tym że są ciut cieńsze także nie ma co przepłacać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter83 Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Czarne pady finishowe z adbl'a, polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 20 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 @Pioter83 a do czego chcesz ten pad? Bo czarne to nadaja sie do nakłądania wosków, do polerowania sa zbyt miekkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter83 Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 1 minutę temu, Streat napisał: @Pioter83 a do czego chcesz ten pad? Bo czarne to nadaja sie do nakłądania wosków, do polerowania sa zbyt miekkie No właśnie, ja chcę go do wykończenia po polerowaniu. Mam właśnie te gąbki i są bardzo miękkie porównując do innej która mam do wykończenia. Do wykończenia się nadadzą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJZS.KAM Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 2 minuty temu, Pioter83 napisał: Do wykończenia się nadadzą? Zależy od maszyny/lakieru itd. Ale w 99% przypadków NIE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter83 Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 2 minuty temu, JJZS.KAM napisał: Zależy od maszyny/lakieru itd. Ale w 99% przypadków NIE. Kurka, to spróbuję je opchnąć i kupię inne np. czerwony nat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b0l5 Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Siema,mam przy zagłówkach dosyć mocno zaniedbane aluminiowe bolce. W domu nie mam polerki a jedynie pasty jedna to Meguairs Medium Cut Metal Polish, druga to Autosol Anodised Aluminium Polish. Obydwie pasty się poddają. Meguairs daje trochę radę, ale to i tak ledwo ledwo. Autosol nawet nie drgnie. To samo mam przy chromowanych listwach przy drzwiach. Czy jesteście w stanie polecić mi jakąś pastę, którą bez maszyny polerskiej usunę osad oraz rysy z listewek przy szybach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 20 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 @b0l5 autosol metal polish ewentualnie mothers ale autosol daj rade 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Podbijam pytanie z wczoraj, a właściwie - dzisiaj Czy Tar Pro ADBL różni się znacząco od tradycyjnego T&G? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Szukam impregnatu do tapicerki materiałowej. Rozważam CarPro CQuartz Fabric Coat 100ml lub FX PROTECT Fabric Care F-1 150ml. Oba w cenie 60zł. Trwałość CarPro do 1 roku a FX od 6 do 12 miesięcy. Używał ktoś? A może coś lepszego w tej cenie lub niższej Może Colourlock? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi