MMCzysci Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 W jakiej proporcji użyć Ipy po cleanerze? 1:2?
CarlosBlack Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 Różne są praktyki. Ja używam 1:1.
MMCzysci Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 Lakieru mi to nie spali ? To będzie... 100 ml na 100 ml wody?
CarlosBlack Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 a dlaczego ma "spalić"? 1
JPZ Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 W dniu 17.11.2019 o 23:15, CarlosBlack napisał: zakładając, że to DA (na pierwszy rzut najlepiej 8mm) A dlaczego nie 12 lub 15? 8 jest dobre, ale dla masochistów imo. 1
MMCzysci Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 @CarlosBlack Taki tam... żarcik Dzięki jak zawsze.
CarlosBlack Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 @JPZ bo skoro zaczyna przygodę z polerką to niech pracuje powoli i dokładnie żeby jak najlepiej się wprawić. na wyścigi z czasem będzie mieć jeszcze czas. a czy dla masochistów? mam kilka maszyn ( 3 DA + rotację ) a mimo wszystko "finish" robię właśnie 8ką bo tak mi spasowało i wcale za masochistę się nie uważam
rudi0018 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 @Domel Jak dobrze pamiętam, to Ty zamawiałeś gąbki stożkowe do polerowania felg z alli? Jeśli tak, to podasz link do aukcji i pamiętasz może, jaki kolor oznacza jaką twardość? Za nic teraz nie mogę znaleźć tematu lub postu odnośnie nich.
Arkadio_Gdansk Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 Drodzy panowie (i panie ) prośba o pomoc.Żona ostatnio wyjęła dość brudne buty zimowe. Brud ogólny jeśli można to określić. Chciałbym zostać "bohaterem w swoim domu" i ogarnąć jej te buciki przed sezonem stricte zimowym. Problem pojawia się jeden.Są to buty australijskiej firmy UGG i są one z naturalnej owczej skóry (struktura zamszu)więc pewnie trzeba do czyszczenia tego typu materiału coś "specjalnego". Nie chciałbym rozwalić a nie ufam domowym sposobom typu soda ocet etc.Pomożecie? Czym to ugryźćWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Moderator Domel Opublikowano 20 Listopada 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 4 minuty temu, rudi0018 napisał: @Domel Jak dobrze pamiętam, to Ty zamawiałeś gąbki stożkowe do polerowania felg z alli? Jeśli tak, to podasz link do aukcji i pamiętasz może, jaki kolor oznacza jaką twardość? Za nic teraz nie mogę znaleźć tematu lub postu odnośnie nich. https://pl.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20191120093509&isPremium=y&SearchText=stozek+do+polerowania 1
rudi0018 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 @Domel Masz wszystkie 3 twardości? Bo każda aukcja na alli podaje inną twardość każdego koloru.
V1RU$ Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 Można kupić w PL ? A może ktoś miał to ? https://www.thecleaningwarehouse.co.uk/clover-magnum-force-5l---traffic-film-remover-2839-p.asp Na wyspach w top 5 chemii do fur zaraz po magi.
Moderator Domel Opublikowano 20 Listopada 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 21 minut temu, rudi0018 napisał: @Domel Masz wszystkie 3 twardości? Bo każda aukcja na alli podaje inną twardość każdego koloru. Jak dla mnie te twardości to pic na wodę. Mam dwa stożki ale jak dla mnie to jedno i to samo pod różnym kolorem.
rudi0018 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 @Domel Jakie masz kolory, bo zamówię sprawdzony, myślałem o niebieskim lub pomarańczowym.
b0l5 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 @Arkadio_Gdansk obadaj produkty producenta terrago.
Arkadio_Gdansk Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 @Arkadio_Gdansk obadaj produkty producenta terrago.Mam nano protector. Ale czytałem coś o mydle kastalisjkimWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
b0l5 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 Mam nano protector. Ale czytałem coś o mydle kastalisjkimWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu TapatalkaTo kup cleaner jeszcze tam są bodajże dwa jeden do usuwania brudu z materiału, drugi do przywracania bieli gumowym elementom.
Moderator Domel Opublikowano 20 Listopada 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 2 godziny temu, rudi0018 napisał: @Domel Jakie masz kolory, bo zamówię sprawdzony, myślałem o niebieskim lub pomarańczowym. Niebieski, pomarańczowy
xadamx Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 @rudi0018 na allegro masz 8662734363
Arkadio_Gdansk Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 To kup cleaner jeszcze tam są bodajże dwa jeden do usuwania brudu z materiału, drugi do przywracania bieli gumowym elementom. Na stronie multirenowacja.pl czy jakoś tak jest przynajmniej kilka cleanerow. Zgłupiałem który wybrać. Może jutro spróbuję je wyczesać i wygumkowac. Zobaczymy ile to da. Później pomyśle o chemi bo ciężko cokolwiek znaleźć.Myślałem, że użyje sobie soft cleanera do skór zwykłych ale chyba nic on nie daWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
b0l5 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 Na stronie multirenowacja.pl czy jakoś tak jest przynajmniej kilka cleanerow. Zgłupiałem który wybrać. Może jutro spróbuję je wyczesać i wygumkowac. Zobaczymy ile to da. Później pomyśle o chemi bo ciężko cokolwiek znaleźć.Myślałem, że użyje sobie soft cleanera do skór zwykłych ale chyba nic on nie daWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalkamogę Ci coś podesłać w weekend.
Birkhof Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 Na stronie multirenowacja.pl czy jakoś tak jest przynajmniej kilka cleanerow. Zgłupiałem który wybrać. Może jutro spróbuję je wyczesać i wygumkowac. Zobaczymy ile to da. Później pomyśle o chemi bo ciężko cokolwiek znaleźć.Myślałem, że użyje sobie soft cleanera do skór zwykłych ale chyba nic on nie daWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu TapatalkaBron boże :)Masz dedykowaną chemię do tych butow w eobuwie np.Polece tez Saphir omni nettoyant. Uzywam do wszelkiego zamszu i sprawdza sie rewelacyjnie (uzywam 1:1)Mydło kastylijskie nadaje sie do snickersow albo tenisowek - nie do skory.
Pilny Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2019 a żółte timberlandy czym czyscicie?
b0l5 Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2019 a żółte timberlandy czym czyscicie?Saphir cleaner do nubiku i zamszu + szczotka mieszkania + guma na stronie multirenowacja masz wszystko
kedar Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2019 Ja czyszczę nubuk ValetPro Citrus PreWash 1:30 i na razie nic nie zniszczyłem.
Rekomendowane odpowiedzi