Adaszek96 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2019 Myślisz, że taki szamponik da rade ściągnąć jakiegoś syntetyka? Co najwyżej to może go osłabić a napewno nie zastąpi działania cleanera
chudy2355 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2019 Witam. Czy ktoś na tym forum posiada bmw f30 ? Mam kilka pytań jeśli taki się znajdzie :DWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Pit_Krk Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2019 @chudy2355 ja mam F31. Pytaj, chyba, że dotyczy to stricte sedana.
chudy2355 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2019 [mention=24046]chudy2355[/mention] ja mam F31. Pytaj, chyba, że dotyczy to stricte sedana.Chodzi właśnie o sedana. A dokładniej o bagażnik :D Ale dzięki za chęciWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Marcin Gugu33 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2019 Siema, macie jakieś opinie o Range Rover Sport? 2007r 2.7 tdv6 190km 271kkm czy 2009r 3.0 tdv6 245km 252kkm ?Ogólnie warto sie pchać czy to skarbonka? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Reins Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 Witam, Jaką glinkę i lubrykant polecacie do lakieru Hondy Jazz Shining Grey? Auto ma obecnie pół roku. Zależy mi na możliwie jak największym bezpieczeństwie. Nie chcę narobić rys. Z góry dzięki.
Kopersky Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 @Reins Uważam, że glinka zawsze coś po sobie zostawi. Tym bardziej na miękkim lakierze Hondy. Musisz pamiętać o tym żeby jak najwięcej zanieczyszczeń usunąć chemicznie. Deironizer i tar&glue jest tu konieczny. Glinkę od siebie polecam BH soft i jako lubrykant woda z szamponem. One step po wskazany.
aabbcc123 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 @Reins glinkowac nowe auto. Wow maja ludzie odwage. A co tam masz do glinkowania, klar? 1
Moderator psemo Opublikowano 11 Czerwca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 5 minut temu, aabbcc123 napisał: @Reins glinkowac nowe auto. Wow maja ludzie odwage. A co tam masz do glinkowania, klar? Rozwaliłeś system. Dowiedziałem się czegoś nowego
Mumins Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 7 minut temu, aabbcc123 napisał: @Reins glinkowac nowe auto. Wow 3 godziny temu, Reins napisał: Auto ma obecnie pół roku. No, nowe to ono jest po wuju @Reins tak jak kolega wyżej pisał - musisz zdjąć ile się da chemiczną dekontaminacją, zastosuj też jakiś mocny szampon odtłuszczający w dużym stężeniu. Jeśli używasz piany, to o ile nie jest jakoś mocno zasadowa, możesz dodać IPY by ją nieco wzmocnić. Może się okazać, że jak 2-3 razy zapryskasz auto chemią, to już nie będzie czego glinkować po wszystkim, aczkolwiek nie liczyłbym na to. Ale jak auto było po klasycznej "wydawce" w salonie, to choćbyś na głowie stanął, one-step będzie minimum. Myjkowy na pewno zrobił już swoje
Reins Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 Godzinę temu, aabbcc123 napisał: @Reins glinkowac nowe auto. Wow maja ludzie odwage. A co tam masz do glinkowania, klar? Auto ma pół roku i jest po zimie. Gołym okiem na nim widzę już cząstki smoły, lakier nie jest gładki i czuć drobne zabrudzenia. W planach jest położenie powłoki więc mam nie glinkować? Godzinę temu, Mumins napisał: Ale jak auto było po klasycznej "wydawce" w salonie, to choćbyś na głowie stanął, one-step będzie minimum. Myjkowy na pewno zrobił już swoje Mam w planach potraktowanie całości Megsem Ultimate compund.
Kopersky Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 Godzinę temu, aabbcc123 napisał: @Reins glinkowac nowe auto. Wow maja ludzie odwage. A co tam masz do glinkowania, klar? Nowe auta są transportowane na lawetach/pociągach i tam zbiera się pełno zanieczyszczeń typowo do dekontaminacji. 1
Moderator BiałyGTi Opublikowano 11 Czerwca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 1 godzinę temu, aabbcc123 napisał: @Reins glinkowac nowe auto. Wow maja ludzie odwage. A co tam masz do glinkowania, klar? ty tak serio ?? często na hali mamy nowe auta 2-4 dniowe bądź prosto z salonu i auta maja ogromna ilosc opiłków jak i smoły na lakierze, auta są przewożone ciężarówkami badz pociągami, stoją miesiącami pod gołym niebem zanim trafia to punktu sprzedaży. Tam sa tylko umyte z tego calego brudu a zarazem porysowane, a uwierz mi ze nikt ich nie traktuje fajnie nie ma żadnych pian, prewashu tylko opłukane z węża badz jakies myjki i umyte gabka oraz spłukane. Chcąc nakładać powlokę to onestep jest wrecz wymagany
aabbcc123 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 Mam półroczne auto i chemia wystarczyla. Nie ma co glinkowac. A jak ktos pyta o to, to znaczy, ze tego nie robil. A jak to zrobi na nowym aucie to one step must be. A jak one step robi pierwszy raz to po rezultatach trzeba będzie zrobic full lub korekte lakieru. Czy warto podejmowac ryzyko na nowych autach?! To nawet w serwisach czasem symuluja i nie robia one stepa bo sie boja 1
rafalk Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 W salonie Audi w Poznaniu nowe auta są myte na szczotach, mają na hali myjnie automatyczną, także tego ten...
Fredi88 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 1 godzinę temu, aabbcc123 napisał: Mam półroczne auto i chemia wystarczyla. Nie ma co glinkowac. A jak ktos pyta o to, to znaczy, ze tego nie robil. A jak to zrobi na nowym aucie to one step must be. A jak one step robi pierwszy raz to po rezultatach trzeba będzie zrobic full lub korekte lakieru. Czy warto podejmowac ryzyko na nowych autach?! To nawet w serwisach czasem symuluja i nie robia one stepa bo sie boja Widać po ilości miusów ze znasz się na rzeczy Moje auto również było nowe. Kilkukrotnie je glinkowałem. Na dzień dzisiejszy ma 2 lata i 100 tys przebiegu. Ryski są ledwo wodoczne pod światłem. Jak dbasz tak masz. Jak nie umiesz glinkować to twój problem 1
Kopersky Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 @rafalk W większości salonów tak niestety jest, ale wiesz to trwa 15 minut, a nie 2-3h jak detailingowe mycie. Dla przeciętnego klienta to czyste i to czyste.
aabbcc123 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 @Fredi88 masz teraz 460 na plus. Jutro możesz miec -15. Wystarczy poświęcić 10 minut. Wiec jak widzisz, system punktowy nie dziala do konca jak powinien, bo jedna osoba moze Ci napstrykac 15 minusow. Wiec nie dbam o ten ranking. 1
xnolb Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 Czym usunąć te białe ślady z plastiku po polerce?
xnolb Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 Nie rusza, polerka była robiona jakieś 4 lata temu przez handlarza i od tamtego czasu nie mogę się tego pozbyć.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 11 Czerwca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 4 godziny temu, aabbcc123 napisał: Mam półroczne auto i chemia wystarczyla. Nie ma co glinkowac. A jak ktos pyta o to, to znaczy, ze tego nie robil. A jak to zrobi na nowym aucie to one step must be. A jak one step robi pierwszy raz to po rezultatach trzeba będzie zrobic full lub korekte lakieru. Czy warto podejmowac ryzyko na nowych autach?! To nawet w serwisach czasem symuluja i nie robia one stepa bo sie boja Po pierwsze w 90% serwisach nie wiedza co to one step. Po drugie one step to tez korekta :p. Kazde prace zwiazane z usuwaniem rys na powloce lakierniczej to jest pokerka/korekta. I nigdy 100% nie usuniesz chemia zawsze cos zostaje i glinka to sciaga. Za duzo juz tego zrobilem zeby wierzyć ze chemicznie usuniesz 100% opiłków i smoly. Glinkowanie jest potrzebne zarowno przy nowych jak i starszych autach zeby potem nie bylo zaskoczenia przy onestepie czy 2-3 etapach. Ze gabka lapie syf badz sie smola ciagnie po elementach. 2
Mirabel Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 Shiny Garage Enzyme Microfiber Wash to mam wlać w przegródkę od płynu do płukania ?
D@ViD Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 @Mirabel w przegródek do prania zasadniczego zazwyczaj oznaczone ||. W przegródke do płukania 100ml octu
Rekomendowane odpowiedzi