Moderator Domel Opublikowano 21 Września 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 1 minutę temu, Crasher napisał: Kombinacji kilka Dobrze to nazwałeś. Kombinacja. Kombinuj, dobieraj pady i pasty do tego lakieru aż osiągniesz to co szukasz ty lub znajomy płaci. Nikt nie da Ci niestety gotowej receptury. Lakier lakierowi nie równy. #Domelwalczyzrotacja
lol19pl Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 Zna ktoś jakiś sklep, gdzie mogę kupić produkty RRC z wysyłką paczkomatem?
Adaszek96 Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 Zna ktoś jakiś sklep, gdzie mogę kupić produkty RRC z wysyłką paczkomatem?Autona5 Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1
kudlaty86 Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 Zna ktoś jakiś sklep, gdzie mogę kupić produkty RRC z wysyłką paczkomatem?Możesz zamówić bezpośrednio w RRC, wybrać kuriera gls, a potem przekierować paczkę do jednego z punktów odbioru. Ja tak robiłem już 2 razy i nie było problemów. 1
Moderator Domel Opublikowano 21 Września 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 20 minut temu, lol19pl napisał: Zna ktoś jakiś sklep, gdzie mogę kupić produkty RRC z wysyłką paczkomatem? samochodowekosmetyki.pl 1
Lukaso Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 Czy na one step M2500 na audi a6 c6 wystarczą od biedy 3-4 pady polishowe 135mm i jeden 80mm czy to za mało?
ghost Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 33 minuty temu, Lukaso napisał: Czy na one step M2500 na audi a6 c6 wystarczą od biedy 3-4 pady polishowe 135mm i jeden 80mm czy to za mało? wystarczyłyby ale, jeżeli c6 ma tak twardy lakier jak c7 to m2500 rys niewiele tym ruszysz, co najwyżej nadasz połysku i wytniesz mikroryski, nawet na rotacji, a na DA9 to już w ogóle tu jednak poszedłbym w 2-step, jak jesteś fanem menzerny to np. fg400 + 3000 na średnim, no chyba, że c6 ma miększy to próbuj
Zdroja0 Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 22 godziny temu, BiałyGTi napisał: Sam sobie odpowiedziales A ja chętnie zrobię one stepa za 400. I to nie na odpier..l w 2,5 godziny tylko porządnie się przyłoże. Jak ktoś prowadzi studio to mu się za taką kasę maszyny nie chce wyciągać ale jak ktoś robi hobbystycznie to czemu ma tego nie zrobić dobrze. Jak coś to ja chetny. Tylko weekendy i najbliższy wolny w połowie października.
Lukaso Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 Oj przepraszam, to jest Audi A6 C5 a nie C6. Samochód jest po jakiejś tam polerce ale kolega to zaniedbał i szybko mu wosk zszedł i chcę to liznąć i położyć wosk dlatego taki mam plan jak napisałem. Każdy pad z innej parafii ale może coś z tego będzie. A i tak, to będzie na rotacji.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 21 Września 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 @Zdroja0 ile godz ci zajmie ? Taki OS Dla twojej swiadomosci nie prowadze studia. Nie napisalem nic takiego ze hobistycznie nie zrobi dobrze. Bo tak nie sadze ale jak ktos kasuje 400 i po 2h odaje auto to wiadomo co to bedzie z tego auta.
kudlaty86 Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 [mention=20651]Zdroja0[/mention] ile godz ci zajmie ? Taki OS Dla twojej swiadomosci nie prowadze studia. Nie napisalem nic takiego ze hobistycznie nie zrobi dobrze. Bo tak nie sadze ale jak ktos kasuje 400 i po 2h odaje auto to wiadomo co to bedzie z tego auta. Dokładnie. Cena to jedno, bo można trafić na wariata co lubi to co robi i po godzinach może się bawić po kosztach, ale czasu chyba się nie oszuka... Ja co prawda dopiero zaczynam zabawę z własną polerką, ale już widzę, że czas jest niezbędny. Szwagier jakiś czas temu na grouponie wykupił sobie polerowanie auta wraz z "nano polimerowym zabezpieczeniem lakieru" i bardzo szybko wypełniacze zaczęły się wymywać z lakieru
Zdroja0 Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2018 @BiałyGTi @kudlaty86 Jak biorę na dwa etapy to w piątek na wieczór auto muszę mieć u siebie. Po pracy czyli po 18 przygotowuję do polerowania (mycie, dekontaminacja i jak zdążę okleić to jest bajka). W sobotę i niedziele poleruję. Tylko jak ktoś pracuję od 8-16 to się nie wyrobi. Ja zaczynam od 8 i zostaję do 22 a zdarzało się i że zamykałem garaż po północy. Z one stepem też bym chciał auto w piątek i odbiór w niedziele. Jakbym się szybciej wyrobił to zawsze można na prędkości odkurzyć auto w środku i przetrzeć kurze a klient będzie zachwycony i poleci mnie dalej znajomym. A ja tylko umawiam kolejne autka z miesięcznym wyprzedzeniem
WładekT Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2018 Szanowni Państwo, macie może pomysł, jak można usunąć "odkurz" Bitexu po konserwacji podwozia? Z daleka nie widać tego wcale, lecz w dotyku łatwo wyczuć drobinki tego preparatu, smoły. Pozdrawiam.
WładekT Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2018 Chyba to będzie najlepsza opcja dla mojego Fiata. Czy preparat jest bezpieczny dla lakieru?
Lesio24 Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2018 @WładekT Tak. Najlepiej umyj auto ręcznie. Spryskaj, poczekaj, spłucz. Jak nie zejdzie za pierwszym razem to powtórz i po sprawie.
paperson Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2018 @WładekT Prickbort ma neutralne pH i jest bezpieczny dla lakieru. Każdy z nas używa go na lakier przy większej akcji. Nie możesz tylko dopuścić żeby wysechł. Najlepiej spryskać zanieczyszczony lakier gdy jest suchy. Dodatkowo po kilku minutach możesz wspomóc się w miejscach bardziej zanieczyszczonych zmywakiem/aplikatorem do opon, przecierając drobinki bitexu
alexander.p Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2018 taśma do oklejania przed korektą , jakieś propozycje ?
Damien2017 Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2018 Czy orientujecie się który z forumowiczów ogarnia temat związany z działaniem myjką parową? "Odziedziczyłem" starą myjkę parową i poszukuję odpowiedzi na temat jakich detergentów mogę używać z parą tzn chciałbym zadbać o swój samochód i poszukuje detergentów które podawane razem z parą ułatwią mi to. Czytam, szukam i doszukać się nie mogę
powalla Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2018 Do mycia parą (myjki Karchera) nie potrzeba żadnej chemii ...ba cała filozofia mycia parą , to właśnie brak chemii
Damien2017 Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2018 W teorii pewnie nie potrzebuje chemii tylko czy tak jest w praktyce??
Moderator Domel Opublikowano 22 Września 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Września 2018 1 godzinę temu, alexander.p napisał: taśma do oklejania przed korektą , jakieś propozycje ? przed korektą ? Czy do korekty ? Colad mi fajnie siadł. 1
alexander.p Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2018 Teraz, Domel napisał: przed korektą ? Czy do korekty ? Colad mi fajnie siadł. taśma do oklejenia przed korektą
Moderator Domel Opublikowano 22 Września 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Września 2018 10 godzin temu, WładekT napisał: macie może pomysł, jak można usunąć "odkurz" Bitexu po konserwacji podwozia? Z daleka nie widać tego wcale, lecz w dotyku łatwo wyczuć drobinki tego preparatu, smoły.
Rekomendowane odpowiedzi