Hubee Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Jak sie SG wezmie do wiadra jak szampon, to glinka nie ma co robic. 1
dyno96 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 4 godziny temu, Hubee napisał: Jak sie SG wezmie do wiadra jak szampon, to glinka nie ma co robic. Jakie proporcje? Jako lubrykant też się sprawdzi, czy szkodza środka, bo efekt ten sam co z szamponem?
paperson Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 @dyno96 po tradycyjnym myciu robię oprysk proporcją z etykiety i element po elemencie przecieram rękawicą. Pamiętam też żeby SG nie leżał dłużej na elemencie niż 4 minuty i nie zasechł. Potem prick + iron i glinka nie ma już roboty. Jako lubrykant nie polecam, gdyż może podjadać glinkę i zostaną Ci z niej trudne do usunięcia mazy.
Hubee Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Oprysk 30/1000 Wiadro 50-100ml na 10l Do glinki bym jednak nie bral. Woda w obu przypadkach ciepla.
Pilny Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Po onestepie CarPro ClearCut na twardym padzie warto ADBL AIO przeleciec przykryje pozostałe rysy? czy szkoda z tym zachodu, odrazu wrzucac fusso mirrorshine / BSD ?
Arkeolowy Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 jak zrobisz długi one step to carpro usunie z 85% defektów kwestia jak z wykończeniem
Pilny Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 szarosc z czerni zeszla blask odzyskał w sumie, te AIO raczej zbedna zabawa tym bardziej sprobowalem na masce i sie mazało strasznie, dziekowac
damiano2007 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Wszystko zależy od twardości lakieru. Może sie okazać, że zostawi trochę holosów. Dla przykladu oplowski lakier - one step czerwony nat + menzerna 2500. Usuniete koło 85% syfu. Zostały grubasy, holosów brak. Także wszystko zależy od masy czynników.
Marcin Gugu33 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Po bezdotyku wycierać auto? Jak wpadłeś na taki świetny pomysł ? Rozumiem żeby tak nie robić?Ja na myjni mam aktywną pianę, i po opłakaniu też wycieram.. mam jakiś wosk więc kropelki ściągam w ten sposób, bo pewnie waterspoty zostałyby.. Też jakiś QD albo ssw zacznę dodawać po myjni do tego recznego wycierania, w ten sposób osuszać?Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
dyno96 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 4 godziny temu, Hubee napisał: Oprysk 30/1000 Wiadro 50-100ml na 10l Do glinki bym jednak nie bral. Woda w obu przypadkach ciepla. Ładnie się to pieni we wiadrze? Warto mieszać np. z szamponem czy lepiej czysty Citrus?
Hubee Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Pewnie i poslizg tez super. Ja dokladam jeszcze D114 albo normalny szampon. choc mozna i bez.
powalla Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Po samym bezdotyku , choćby i megi mieli w lancy samochodu nie wycieramy pod żadnym pozorem ...eee tzn. o ile chcesz zachować lakier w dobrej kondycji . Tylko po dokładnym ręcznym umyciu auta możemy miziać lakier ręcznikiem. 1
wojtecki Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Kto mi powie jak się ma nakładanie powłoki na elementy pokryte rdzą ? Może odrazu wytłumaczę o co chodzi..stary motocykl..30-sto letni. Ma być doprowadzony do jak najlepszego stanu plus zabezpieczony powłoką. O ile 3 elementy pójdą pod korektę, tak cała reszta już nie..a praktycznie na każdym elemencie pochromowanym są już dość mocne wżery rdzy, zresztą rdza jest wszędzie. Czy powłoka w jakikolwiek sposób może zaszkodzić ? Nie pytam o trwałość bo to jest jasne, że cudów nie będzie.
powalla Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Ja pokryłbym go lepiej Bilt Hamber Autobalm , bo świetnie maskuje niedoskonałości i zabezpiecza przed rdzą ...tyle że upierdliwy przy aplikacji , no ale nie masz dużo tej powierzchni do zabezpieczenia
mrsjackdan Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Jakiś dobry i polecany katalog części online z grupy VAG ? Wszelkie iparts/intercars mnie nie zadowalają
Michał126 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 @mrsjackdan www.etka.cc 1
wojtecki Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 2 godziny temu, powalla napisał: Ja pokryłbym go lepiej Bilt Hamber Autobalm , bo świetnie maskuje niedoskonałości i zabezpiecza przed rdzą ...tyle że upierdliwy przy aplikacji , no ale nie masz dużo tej powierzchni do zabezpieczenia Myślisz, że lepiej się sprawdzi od gyeona prima albo choćby one ?
pawelus668 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Czy Mac Prickbort usuwa klej? Nigdzie nie pisze w opisie o kleju tylko Tar Remover
Tomas-sg Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 8 minut temu, pawelus668 napisał: Czy Mac Prickbort usuwa klej? Nigdzie nie pisze w opisie o kleju tylko Tar Remover Wszystko zalezy od radzaju kleju jakies resztki z tasmy pakujacej usuwa jak szalony, klej po naklejkach typu arlon czy nawet neschen nie ruszy. taktak sami zaschnietej kropelki czy innych takich pierdolek.
pawelus668 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 to ogolnie dobry produkt T&G czy lepiej wziasc cos innego?
Birkhof Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Teraz, pawelus668 napisał: to ogolnie dobry produkt T&G czy lepiej wziasc cos innego? Prickbort dobrze działa głównie na zabrudzenia lakieru spowodowane smołą. Do typowego kleju to Concept Chu-Sol w areozolu albo dzisiaj testowałem czyszcząc klej na różnych butelkach (po etykietach) - CARTEC GLUE REMOVER (w areozolu) i sprawdził się wzorowo.
Tomas-sg Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Strictie do kleju wybralbym https://www.pielegnowacauto.pl/srodek-do-usuwania-nalepek-i-gumy-do-zucia-concept-chu-sol.html
ktm950 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 11 godzin temu, pawelus668 napisał: Czy Mac Prickbort usuwa klej? Nigdzie nie pisze w opisie o kleju tylko Tar Remover Jeśli mowa o kleju po naklejkach, itp, to ADBL T&G radzi sobie dużo lepiej niż Prick. Chu-sol do takich rzeczy też jest super.
Patryk14 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Panowie czy ktoś z Was ma takie pędzle?Które z nich mają lepsze włosów i wykonanie? Chyba że nie ma różnicy pomiędzy nimi?1. http://s.aliexpress.com/6rANreqA?fromSns2. http://s.aliexpress.com/fAVrIFvm?fromSns3. http://s.aliexpress.com/iY3I7bYz?fromSnsWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi