S3ci0r Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2017 ale ja miałem tam błoto z olejem i to taką breję że rąk domyć nie mogłem, jak masz tylko błoto to bez problemu tenzi sobie z tym poradzi kup sobie skromny 1l i sprawdź działanie dużo nie kosztuje więc warto zaryzykować
SzymonVWGolf Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 Używa ktoś takie koncentratu płynu do spryskiwaczy http://allegro.pl/sonax-xtreme-plyn-do- ... 03497.html ? Nie zostawia on po sobie plam na lakierze itp?
Arkeolowy Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 użyłem lupki specjalnie dla Ciebie viewtopic.php?f=36&t=3491&p=690219&hilit=sonax+xtreme#p690219 Michał126 napisał coś na jego temat, nie zostawia.
kandy Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 Zrobiłem zaprawkę odczekałem 8 dni od nałożenia do szlifowania i polerowania. Podczas szlifowania wszystko ładnie pięknie szło i lakier wydawał się być twardy. Następnie wziąłem się za polerkę i w celu weryfikacji efektu pracy przetarłem IPĄ i ku mojemu zdziwieniu IPA zaczęła wymywać zaprawkę. Jakie mogą być powody?
kwiaatek Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 Witam, kompletuje zestaw kosmetyków do srebrnego auta. Sporo czytałem, w głowie mam mętlik i brak środków żeby testować wszystko jak popadnie więc mam kilka pytań: 1. Jaki polecacie cleaner pod wosk 476s i nattys blue - Lime Prime, Meguiars Ultimate Polish a może Poorboys World Profesional Polish? 2. Do odsmalania Prickbort, ADBL Tar and Glue czy poprostu nafta
jijx Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 Jak sobie poradzić z piaskiem na wykładzinie samochodowej? Niby pytanie banalne i pewnie padnie odpowiedź, że najlepiej odkurzyć tylko problem w tym, że to nie daje zadowalającego efektu. Kilka godzin odkurzania wraz z wyczesywaniem i efekt bym powiedział, że jest słaby. Samochód to Peugeot 308 a wcześniejszy właściciel nie używał chodniczków. Macie jakieś patenty?
damianeuro Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 Odtłuszczać felgi przed powłoką kwarcową IPĄ w stężeniu 100% czy mniej? Tak żeby jak najlepiej odtłuściło, ale nie narobiło też niczego złego
tomekc001 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 Zrobiłem zaprawkę odczekałem 8 dni od nałożenia do szlifowania i polerowania. Podczas szlifowania wszystko ładnie pięknie szło i lakier wydawał się być twardy. Następnie wziąłem się za polerkę i w celu weryfikacji efektu pracy przetarłem IPĄ i ku mojemu zdziwieniu IPA zaczęła wymywać zaprawkę. Jakie mogą być powody? Jeżeli system naprawczy jest 1K czyli bez utwardzacza, to nie ma co się dziwić że IPA, która jest alkoholem wymyła zaprawkę. Dlatego według mnie nie ma co się bawić w 1K tylko zajrzeć do porządnej mieszalni i dorobić lakier zaprawkowy dwukomponentowy. Wtedy przy odpowiedniej temperaturze otoczenia możesz szlifować i polerować nawet na następny dzień.
mbieniek Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 698781 Jak sobie poradzić z piaskiem na wykładzinie samochodowej? Niby pytanie banalne i pewnie padnie odpowiedź, że najlepiej odkurzyć tylko problem w tym, że to nie daje zadowalającego efektu. Kilka godzin odkurzania wraz z wyczesywaniem i efekt bym powiedział, że jest słaby. Samochód to Peugeot 308 a wcześniejszy właściciel nie używał chodniczków. Macie jakieś patenty? Trzepać, tylko ostrożnie a nie na chama, bo jeśli boki są obszyte taką jakby grubą nicią to jest zagrożenie, że rozsuną sie te nitki i będzie tam się materiał zaginał No a jeśli wykładzina taka podła to odkurzać codziennie przez 5 lat hehe
ahdov Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 Czolem, przypomnijcie mi prosze jak usunac stara powloke kwarcowa?. W moim przypadku mowa o Gyeon Q2 trim na plasitkach. Chcialem nalozyc nowa i zastanawiam sie czy (i po co?) i jak usunac stara. Pozdro, Lukasz
hardy_pol Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 Witam, kompletuje zestaw kosmetyków do srebrnego auta. Sporo czytałem, w głowie mam mętlik i brak środków żeby testować wszystko jak popadnie więc mam kilka pytań:1. Jaki polecacie cleaner pod wosk 476s i nattys blue - Lime Prime, Meguiars Ultimate Polish a może Poorboys World Profesional Polish? 2. Do odsmalania Prickbort, ADBL Tar and Glue czy poprostu nafta Moim zdaniem: 1. Dodo (przed coli wymyć) 2. prickbort
SzymonVWGolf Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 Umyłem felgi aluminiowe jak książka piszę, pozbyłem się wszystkich zanieczyszczeń a mimo to lakier felgi jest taki jakby lekko matowy, co z tym trzeba zrobić?
Konioklonio Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 Umyłem felgi aluminiowe jak książka piszę, pozbyłem się wszystkich zanieczyszczeń a mimo to lakier felgi jest taki jakby lekko matowy, co z tym trzeba zrobić? Wypolerować. Czy mikrofibrowy pad tak jak gąbki mogę uprać mydłem w ciepłej wodzie?
S3ci0r Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 przecież fibry jak się pierze ręcznie to właśnie w mydle, więc tak, możesz.
Konioklonio Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 przecież fibry jak się pierze ręcznie to właśnie w mydle, więc tak, możesz. Miałem tu na myśli bardziej przyspojenie fibry do rzepa, zdarzyło mi się w jednej gąbce po pierwszym praniu uzyskać osobno gąbkę i rzep, dzięki za odpowiedź
kandy Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 [ref]tomekc001[/ref], nie wiem jaki to system, zprawkę kupiłem w VW. Zestaw zawiera baze i klar
.r. Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 Odtłuszczać felgi przed powłoką kwarcową IPĄ w stężeniu 100% czy mniej? Tak żeby jak najlepiej odtłuściło, ale nie narobiło też niczego złego Odtłuszczanie 100% ipa mija się z celem bo alkohol odparuje zanim go zetrzesz. Zrób sobie roztwór 70%.
Arkeolowy Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 moim zdaniem i tak taka ipa do Panel Wipe czy Wipe out pro od adbl przed powłoką się chowa, ale każdy robi jak chce
S3ci0r Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 698897 alkohol odparuje zanim go zetrzesz bzdura totalna, owszem będzie odparowywał ale nie w aż tak błyskawicznym tempie żeby nie zdążył przetrzeć pare razy ścierką
damianeuro Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2017 moim zdaniem i tak taka ipa do Panel Wipe czy Wipe out pro od adbl przed powłoką się chowa, ale każdy robi jak chce użyłem tak jak mi doradzałeś dedykowanego środka, kupiłem akurat adbl wipe out, ale wziąłem również ipę, tak mi doradzono w sklepie detailingowym. Najpierw przeleciec ipą, nawet ze dwa razy, a na sam koniec dopieścić to odtłuszczenie wipe outem Używałem IPY bez rozcieńczenia, nic się nie stało, a jak szybko odparowywała ciężko stwierdzić bo felgi srebrne to nawet nie było nic widać Orientuje się ktoś może ile Dluxa powinno zejść na oko na komplet 18" Mowili zeby nakładać jak najmniej i zeszło mi tylko 1/4 buteleczki, a kładłem kazdy zakarmarek miejsce przy miejscu. Boje się, że jakoś za mało go dałem może by jutro przeleciec drugą warstwę chociaz od zewnętrznej części?
SzymonVWGolf Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2017 Umyłem felgi aluminiowe jak książka piszę, pozbyłem się wszystkich zanieczyszczeń a mimo to lakier felgi jest taki jakby lekko matowy, co z tym trzeba zrobić? Wypolerować. Coś więcej np za pomocą jakiś past i padów? Bo rozumiem, że w rolę wchodzi tylko polerka przy użyciu maszyny polerskiej?
tomekc001 Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2017 [ref]tomekc001[/ref], nie wiem jaki to system, zprawkę kupiłem w VW. Zestaw zawiera baze i klar Do klaru miałeś dołączony utwardzacz? Jeżeli nie to bezbarwny jest 1K.
szpyrek Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2017 Mamy tutaj kogoś z uprawnieniami elektrycznymi( D E) który może wystawić protokół odbioru instalacji elektrycznej w mieszkaniu?
maksiu432 Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2017 Woow byłoby kozacko tylko czy ktoś taki jest bo też właśnie potrzebuje, można takie rzeczy załatwić używając elektronicznego podpisu ?
EvilGucio Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2017 1. Czy po wyczyszczeniu plastików APC i nałożeniu PB Natural Look po kilku tygodniach plastiki muszę od nowa czyścic APC czy mogę od razu nakładać PB Natural Look?
Rekomendowane odpowiedzi