Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I to faktycznie stosuje się w jakichś kosmicznych rozcienczeniach ( mówie o wet protectorze jako osuszaczu) typu 1:200 i więcej? 

Rozumiem że w przypadku nałożenia go jako wosku potem jeszcze opłukujemy samochód? 
Bo jako osuszacz to zostaje na aucie ?

Opublikowano
5 godzin temu, diabeelek napisał:

ja chyba o czymś nie wiem...rozcieńczasz wet protectora?

Oczywiście ja myślałem o produkcie od kocha. Tak jak zauważył @Grzech69. Sory za wprowadzenie w błąd .

Opublikowano

Jest sens nakładać Black Hole w słońcu i wietrze?
Nie mam gdzie tego zrobić i myślę o parkingu pod blokiem
Chcę zrobić maszyną DA.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Może być problem z rozgrzanym lakierem i drobinkami niesionymi przez wiatr,  możesz niechcący narobić bałaganu na lakierze, ale chyba nie zawsze u Ciebie wieje? fajnie byłoby ogarnąć jakieś zadaszenie.

Opublikowano

Jak najefektywniej wysuszyć auto po praniu foteli, kanapy itp. bez demontażu? Z otwartymi drzwiami zostawić na słońcu, czy jak? :)

Opublikowano
Może być problem z rozgrzanym lakierem i drobinkami niesionymi przez wiatr,  możesz niechcący narobić bałaganu na lakierze, ale chyba nie zawsze u Ciebie wieje? fajnie byłoby ogarnąć jakieś zadaszenie.
Nie wieje zawsze ale zapytałem tak na przyszłość
Dzięki, będę kombinował zadaszenie.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
15 minut temu, sT3VE napisał:

Jak najefektywniej wysuszyć auto po praniu foteli, kanapy itp. bez demontażu? Z otwartymi drzwiami zostawić na słońcu, czy jak? :)

Jak układ chłodzenia ok to ogrzewanie na maxa, przednie szyby zamknięte, tylne uchylone 2-3 cm. 

Opublikowano
1 minutę temu, Zdroja0 napisał:

Jak układ chłodzenia ok to ogrzewanie na maxa, przednie szyby zamknięte, tylne uchylone 2-3 cm. 

I ile tak silnik ma chodzić około? I jak z układem lipa, to lepiej bez ogrzewania trzasnąć na słońce go z uchylonymi szybami z tyłu?

Opublikowano

Czekam aż będzie leciało ciepłe powietrze, potem co 10 min  sprawdzam stan tapicerki. Jak lipa z układem chłodzenia to najprościej na słońce.

Opublikowano

W autodetailingu może nie jestem ekspertem ale wiem z zaufanych źródeł że w suszeniu czegokolwiek ważniejsza jest rotacja powietrza niż temperatura 

Opublikowano

Panowie, potrzebuję pomocy. Wiatr mi otworzył okno w garażu i zrzucił tym samym pianownice... ułamał się gwint od butelki który został wkręcony w te żelazstwo. Mam kupioną nową butelkę, ale próbowałem dłubać śrubokrętem, nożykiem, próbowałem ogniem i za cholere nie mogę się tego pozbyć. Jakieś pomysły? 1a09a821e32a3b9be0f561dbc4e8b7d0.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
1 minutę temu, zawisza napisał:

Panowie, potrzebuję pomocy. Wiatr mi otworzył okno w garażu i zrzucił tym samym pianownice... ułamał się gwint od butelki który został wkręcony w te żelazstwo. Mam kupioną nową butelkę, ale próbowałem dłubać śrubokrętem, nożykiem, próbowałem ogniem i za cholere nie mogę się tego pozbyć. Jakieś pomysły?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Włóż na widoczne dno kawałek papieru, potem nawal kleju i włoż w ten klej inny element wystający. Skleisz pozostałośc z nowym elementem i dzięki temu odkęcisz normalnie plastik z gwintu. Tylko podłoż jakiś tam papier żeby z elementem żeliwnym się nie skleiło.

A butelka do tego kwintu pasuje praktycznie każda większa zużyta od chemii.

• Lubię to 1
  • Moderator
Opublikowano

@zawisza wsadź do  bardzo cieplej wody . Plastik zrobi sie miekki i wtedy moze uda sie go wykrecic.

Naciąć np skalpelem nadz brzeszczotem i tez wyjdzie 

• Lubię to 1
Opublikowano

gwoździa cienkiego długiego nagrzej opalarką i wtop pionowo w najgrubszym miejscu albo szczypce segera rozwierne wsadź w środek i kręć

• Lubię to 1
Opublikowano
24 minuty temu, kowloonwax napisał:

W autodetailingu może nie jestem ekspertem ale wiem z zaufanych źródeł że w suszeniu czegokolwiek ważniejsza jest rotacja powietrza niż temperatura 

Przecież uchylamy szyby a temp. raczej nie zaszkodzi, w temacie na temat prania chłopaki pomagają sobie również temperaturą to jeden z czynników nie jedyny ;)

• Okay 1
  • Moderator
Opublikowano
2 godziny temu, diabeelek napisał:

Nie będę codziennie mył całego auta

No to musisz przełknąć watespoty na aucie.

2 godziny temu, diabeelek napisał:

a qd(jaki) mogę używać jak na lakierze jest BSD?

BSD to jest właśnie QD

Opublikowano

@diabeelek  Po deszczu zostały waterspoty, czy po prostu zostały "plamy" okrągłe od kropelkującego wosku/QD. Masz kropelkujący wosk - zbiera się kurz na jego obrzeżach i masz okrągłe plamy brudu po deszczu. Jeżeli tak, to szukaj qd/powłoki/wosku który zrzuca wodę, a nie ścina ją w kropelki.

• Lubię to 1
Opublikowano
Godzinę temu, YOBACK napisał:

@diabeelek  Po deszczu zostały waterspoty, czy po prostu zostały "plamy" okrągłe od kropelkującego wosku/QD. Masz kropelkujący wosk - zbiera się kurz na jego obrzeżach i masz okrągłe plamy brudu po deszczu. Jeżeli tak, to szukaj qd/powłoki/wosku który zrzuca wodę, a nie ścina ją w kropelki.

Odwieczny dylemat: kropelki czy zrzut? W obu przypadkach będą waterspoty, ale w pieszym przypadku bardziej widoczne.

@diabeelek, jak nie lubisz się z kropelkami i tym co potrafią po sobie zostawić,  to polecam Detailer’s Magic Spray Wax Magic, ewentualnie Detailer’s Magic Quick Magic.