_harry Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Dobry wieczór.Do konserwacji wnętrza plastiki/tablica używam Maguiars'a matowego.Trochę mi szkoda lać specyfik na progi plastikowe.PB NL oceniany jest jako dobry ale zostają plamy po wodzie (na progach zawsze coś kapnie czy ścieka).Co w takim razie zamiast PB? Ma być cenowo bardziej atrakcyjne żebym miał wrażenie że nie marnuję droższych środków.A może tak naprawdę podświadomie chce mieć szerszy wybór środków w moim arsenale? ;-)
paperson Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 @_harry jak ma być tanio i matowo, to użyj tenzidetailer kokpit mat
soulem Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Panowie (i Panie ;-) ) na szybie leży (kilkudniowe) Glaco i... cmentarzysko :-) Czym umyć szybę aby zbytnio nie naruszyć powłoki? Mam akurat pod ręką K2 Nuta Insect, produkt Plaka i może będzie jeszcze Sonax. Któryś z nich zda egzamin? Albo wszystkie na raz?!
YOBACK Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 @etrone Excedee Ultimate Wheel Cleaner - rozcieńczasz jak chcesz. 1
_harry Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 Już zamówione: TENZI i dla porównania SONAX kokpit mat. Kosztuje 15 pln, sprawdzić mozna. 1
Jarekk Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 6 minut temu, _harry napisał: Już zamówione: TENZI i dla porównania SONAX kokpit mat. Kosztuje 15 pln, sprawdzić mozna. pracowałem na tym tenzim, zapach ładny i przyjemny natomiast średnio sobie radzi z zabrudzeniem, najwyżej z kurzem
_harry Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 Pójdzie na pierwszy ogień APC później Tenzi ;-)
Gold_Car Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 Panowie czy to możliwe żeby fk ht1000 położony w 2 warstwach i na to bsd trzymał od listopada ? Zdjęcie zrobione po myciu i z samego rana . Dla ciekawych na oponach siedzi black mamba shine aplikowana 12h wczesniej.
Grzechu23 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 @Gold_Car kwestia jeszcze kiedy ten BSD był aplikowany? felgi przejeździły całą zimę?
Gold_Car Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 @Grzechu23 Felgi były malowane po tym użyłem zmywacza silikonu na to ipa 50/50 na to fk ht1000 dotarcie wosku nastepnego dnia znów dotarcie wosku i kolejna warstwa i dotarcie wosku, następnego dnia dotarcie wosku i bsd po kilku godzinach koleja warstwa bsd i felgi na auto . Autem jeździłem całą zimę miesięcznie robię ok 1000 km przez ten czas felgi byly myte tylko woda z dodo tym samym co zawsze myje całe auto. Auto stoi pod chmurką, i było myte może z 5 razy od listopada w między czasie tylko płukanie karcherem a dzień przed foto umyłem auto na dwa wiadra i użyłem pierwszy raz na tych felgach d-toxa ale takie krople były już przed d-toxem. Tak z ciekawości pytam bo nie sądziłem że po takim czasie będzie coś tam kropekować.
Grzechu23 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 Z doświadczenia wiem ze FK to naprawdę mocny zawodnik (sam go regularnie stosuje na wszystkie felgi) i na twoim przykładzie wygląda ze przetrwał całą zimę. 2
paperson Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 @soulem każdy dobry płyn do szyb się tu sprawdzi. Nie cyckaj się tak z powłoką. Jest ona naprawdę trwała Czasami wręcz trzeba ją odetkać czymś mocniejszym. 1
zawisza Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 sonax 04/06 va koch f5.1 vs menzerna 2500? Ktoś coś ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kowloonwax Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 w co rozwijają sie skróty fk ht 1000 i BSD ?
Grzechu23 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 23 minuty temu, kowloonwax napisał: w co rozwijają sie skróty fk ht 1000 i BSD ? Wosk -> FINISH KARE 1000P Hi-Temp Paste Wax Quick detailer -> Sonax Xtreme Brilliant Shine Detailer 1
Birkhof Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 42 minuty temu, kowloonwax napisał: w co rozwijają sie skróty fk ht 1000 i BSD ? Tutaj jest zebrana większa część najpopularniejszych używanych skrótów http://portal.kosmetykaaut.pl/?page_id=67
Masterjam Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 2 tygodnie temu znalazłem pare godzin wolnego i postanowiłem troszkę zadbać o lakier , bo od końca zimy nie miałem czasu. Niestety kupiłem złą pianownice a w zasadzie oryskiwacz, więc pozostało porządne mycie . I tu zonk , bo nie używałem glinki, nic do smoły i "żelastwa". Dobrze spłukałem , wysuszyłem fluffym i położyłem Fusso. Jak na razie na kurz wystarcza dobra myjka ciśnieniowa i porządny ręcznik. Jednak chciałbym zrobić to wszystko zgodnie ze sztuka i jak mam pozbyc sie Fusso aby dostać się do lakieru , oczyścić go ,przejechać glinką, i dopiero porządnie nawoskować ?
Patryk14 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 13 minut temu, Masterjam napisał: 2 tygodnie temu znalazłem pare godzin wolnego i postanowiłem troszkę zadbać o lakier , bo od końca zimy nie miałem czasu. Niestety kupiłem złą pianownice a w zasadzie oryskiwacz, więc pozostało porządne mycie . I tu zonk , bo nie używałem glinki, nic do smoły i "żelastwa". Dobrze spłukałem , wysuszyłem fluffym i położyłem Fusso. Jak na razie na kurz wystarcza dobra myjka ciśnieniowa i porządny ręcznik. Jednak chciałbym zrobić to wszystko zgodnie ze sztuka i jak mam pozbyc sie Fusso aby dostać się do lakieru , oczyścić go ,przejechać glinką, i dopiero porządnie nawoskować ? Najlepiej jak dokładnie ogarniesz auto. Tzn deiron, coś na smołę (tutaj nie żałować i na bogato), porządne mycie, porządne glinkowanie. Potem żeby usunąć całe fusso najlepiej jakiś cleaner, który od razu będzie bazą pod nowy wosk. To tak w skrócie w sumie. Możesz próbować z jakimiś mocnymi szamponami etc, ale fusso to dość porządny zawodnik i napewno łatwo się nie podda. Jeżeli nie masz narazie dobrego arsenału, to według mnie narazie spokojnie to zostaw, myj, dbaj. Kompletuj chemię i podejdź do tego już przygotowany np. za 2-3 miesiące bo fusso nawet pod średnio przygotowany lakier potrafi poleżakować dość długo.
patryyyk26 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 Panowie jaką szczotką szczotkujecie swoje ogumienie?
YOBACK Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 @kowloonwax Zawswze jak nei znasz skrótu, to wpisz w google np "BSD detailing" albo "FK HT Detailing" i zawsze masz podpowiedzi
Danielusinek Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 8 godzin temu, patryyyk26 napisał: Panowie jaką szczotką szczotkujecie swoje ogumienie? Jeżeli masz dobrą chemię to nawet taka z biedry wystarczy, ja postawiłbym na Mothersa.
CoolBreeze Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 Panowie jaką szczotką szczotkujecie swoje ogumienie? Taką jak na tej aukcji na allegroszu: 6890932306Bardzo poręczna, nie za twarda, nie za miękka, tak w sam raz do opon. Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Karbo Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 @YOBACK Wybacz że odkopuje, ale może pomogę Miałem identycznie jak Twoja luba. Powodem w 95% może być proszek do prania/płyn do płukania. Miałem dwa miesiące ten problem Kopałem na tyle piorunami, że spaliłem telefon XDD włosy ciągle stały dęba, no chora sytuacja... SERIO gdzie się nie dotknąłem to waliło, auto, lodówka, laptop... Na wcześniej wspomianym telefonie często widziałem przeskok iskry, nawet oddałem go na gwarancję, bo myślałem ze to jego wina, po powrocie się spalił po dwóch iskrach Niech dziewczyna zmieni płyn do płukania na Lenor niebieski a proszek na np. Vizir Mi taka kąbinacja pomogła, a jak ciuszki ładnie pachną 1
Strus Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 14 godzin temu, Masterjam napisał: jak mam pozbyc sie Fusso Autobrite Wax Off w stężeniu 1:3 lub ostrzej 1:2 JAk się chcesz więcej namachać to jakiś cleaner
szpyrek Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 Pytanie jeśli chodzi o kable WN. Czy jeśli się ściągnę fajkę że świecy na uruchomionym silniku i trzymając je za gumowy przewód powinny mnie kopać? Jak inaczej sprawdzić je? Dodam że jeśli przewód jest wsadzony na świece to nic nie kopie
Rekomendowane odpowiedzi