Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
Opublikowano
5 godzin temu, grabek246 napisał:

Panowie i Panie. Będę aplikował CarPro Dluxa na przednie reflektory. Pytanie o czas schnięcia i minimalną temp. nie chciałbym narobić jakiś mazów 

Opublikowano

Szukam taniego QD do takich miejsc jak progi, ranty drzwi, klapa bagażnika itd. Czy używał ktoś CarPro Ech2O Quick Detailera ? Działa to coś ?

• Moderator
Opublikowano
Teraz, wojtecki napisał:

Szukam taniego QD do takich miejsc jak progi, ranty drzwi, klapa bagażnika itd. Czy używał ktoś CarPro Ech2O Quick Detailera ? Działa to coś ?

Ktoś wie co to są za aplikatory do powłok ? są dostępne w PL ? od 12:37 miuty

Opublikowano
17 minut temu, Domel napisał:

Ktoś wie co to są za aplikatory do powłok ? są dostępne w PL ? od 12:37 miuty

Wygląda jak zwykły mikrofibrowy aplikator, tyle, że nie okrągły

https://www.chemicalguys.com/Premium_Grade_Microfiber_Applicator_p/mic_292_02.htm 

albo

http://showcarshine.pl/aplikatory/3215-showcarshine-microfiber-applicator-duo.html

Coś w tym stylu 3:25, poniżej klasyczny okrągły

• Dziękuję 1
Opublikowano

Panowie czy spryskanie SG prewash i oplukanie auta przy ok. - 5/6 i wysuszenie uszczelek od razu będzie złym pomysłem czy można zrobić? Już nie mogę patrzeć na auto, kilka ptasich odchodów i jakieś smoly etc się zebrały a nie zapowiada się na cieplej.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

• Moderator
Opublikowano

raz wpadłem na pomysł mycia auta przy -5 i do tej pory żałuję... ciepła woda szybko zamarzła wraz z dzwiami....

• Moderator
Opublikowano

Lepiej sobie odpuść i kup ciemne okulary mniej widac jak auto jest brudne . Niestety trzeba czekac na dodatnie temperatury

Opublikowano

Potwierdzam to co wyżej. Woda momentalnie zamarza. SG nie zadziała tylko zamarznie pewnie. Mi tak kiedyś Yeti przymarzło a było tylko -1 :) Niestety, mycie tylko w dodatnich temperaturach.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź panowie. W takim razie odpuszczam i klapki na oczy :-P

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mam pytanie. Odebrałem auto od lakiernika - nigdy więcej sięu niego nie pojawię. Na lakeirze od za***bania wtrąceń, tragedia. Dzisiaj chciałem się zabrać za zrobienie tego. Przeleciałem papeirem 2000 na mokro, potem Koch H8 na twardym padzie. Zostało dużo głębokich rys. Czy to powinienem jeszcze przelecieć na mokro 2500, potem 3000 i dopiero polerką? 

Pyt 2: Zostało na lakierze dużo "kraterów" . Przed polerką kamyki i wtrącenia były górkami a teraz po nich pozostały kratery - jak to rozwiązać?

Opublikowano

Czym sobie radzicie z chromem na grilu (pewnie plastikowym, nawet nie wiem). Jest sporo rys i drobnych skaz. Wiem, że nie będzie już raczej wyglądał jak nowy ale chce go trochę podratować.

Opublikowano

Czy ADBL Micro Wash nada się też do mycia padów? Ewentualnie coś w podobnej cenie do padów i mikrofibr?

Przy okazji  - czy po nałożeniu wosku raz na czas po myciu myślę nałożyć ADBL QD1 - dobry pomysł? Przedłuży to trwałość wosku?

Opublikowano
6 minut temu, Hep napisał:

Czy ADBL Micro Wash nada się też do mycia padów? Ewentualnie coś w podobnej cenie do padów i mikrofibr?

Nada się :) ewentualnie płyn do prania Biały Jeleń

7 minut temu, Hep napisał:

Przy okazji  - czy po nałożeniu wosku raz na czas po myciu myślę nałożyć ADBL QD1 - dobry pomysł? Przedłuży to trwałość wosku?

Jak najbardziej się nadaje.

Opublikowano
3 minuty temu, david2888 napisał:

ewentualnie płyn do prania Biały Jeleń

Z tym to poważnie? Cenowo na pewno korzystniej :D

Z mikrofibrami pewnie da radę ale czy dobrze wymyje pady? Sprawdzone? :)

Opublikowano
13 minut temu, Hep napisał:

:)

Biały jeleń + ocet. Może byc QD1 lub SSW też od ADBL 

Opublikowano
4 minuty temu, Hep napisał:

Z tym to poważnie? Cenowo na pewno korzystniej :D

@Hep Jak najbardziej na poważnie i tak jak pisze @Gesiu_15  dodaj do płukania octu. Ja daje tak 100ml :)

• Lubię to 1
Opublikowano

Czy używał może ktoś z forumowiczów produkt o nazwie:

Glare Professional Polish? 

Czy nadaje się on do zabezpieczenia lakieru? 

Czy ma jakies właściwości maskujące? 

Jak z trwałością na lakierze?