Notcon Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Czy ktoś porównywał Mothers Fender Wheel Brush z Mothers Wheel Brush? Interesuje mnie ta pierwsza, ale w opisie przeczytałem że jest do nadkoli i opon, a czy mogę nią też myć bezpiecznie felgi? Fender Wheel Brush wydaje mi się praktyczniejsza, bo do nadkoli u mnie ciężko się dostać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Mam obie. Tą na długim ramieniu nie wyobrażam sobie myć felg. Jest nieporęczna. Za to tą "krótką" bardzo fajnie myje się felgi z wierzchu. W środek też nie ma możliwości nią wejść no chyba że masz wyjątkowo "pustą" felgę z małą ilością ramion. Długa sprawdza się tylko przy nadkolach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 @Notcon do nadkoli mam taką https://www.jula.pl/catalog/motoryzacja/pielegnacja-samochodu/mycie-samochodow/szczotki-do-mycia/szczotka-do-felg-629193/#tab01 Nie chciałem przepłacać Nadaje się tam gdzie ciężko dojść . Do felg się nie nadaje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEEMAS Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Teraz rozumiesz? Nie bardzo bo jak możesz mieć suchą szybę skoro są na niej krople deszczu? Umyj dokładnie pióra i sprawdź ich kąt przylegania do szyby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris18404 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 szukam preparatu którym wymaluje na czarno kierownicę. Jest to materiał tak jakby nie całkowicie skórzany bo nie ma charakterystycznej szorstkości. Samochód to Hyundai Tucson 2006r. Polecicie coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 4 godziny temu, Grzechu23 napisał: Nie ma w ogóle w sprzedaży tej posty w pojemności 250ml . Tylko 1l .(info ze strony producenta http://www.koch-chemie.de) Była na bank: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Heh to że wcześniej była to wiem, ale obecnie nie ma dostępnej w sprzedaży w tej pojemności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Wafel od ADBL będzie dobry do szyb czy jest coś korzystniejszego, bardziej sprawdzonego w podobnej cenie? Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 @Patryk14 mam też od Monster Shine Wafla ale lepszy Adbl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 W dniu 22.11.2017 o 11:01, Grzechu23 napisał: Podobno świetna pasata na 'one step' to żółty Koch Chemie F5.02 Feinschleifpaste. Ścieralność: 5/10 Połysk 7/10 Niestety dostępny jedynie w 1l butlach. (jeden gość sprzedaje na allegro 250ml ale rozlewa z 1l) Dzisiaj mam dostać paczkę z tą pastą to sprawdzę co i jak Mimo wszystkich podpowiedzi, zamówiłem Gyeon Q2M Polish. Zobaczę jak się sprawdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Daj znać czy warta tych PLN :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Panowie jako że ostatni dzień paczkomatow na allegro. Do przerobionego marolexa lepiej wkładki plastikowe z glorii czy te oryginalne filce bo i to i to jest w podobnej cenie. Które lepsze na tą chwilę? Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondziukret Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Witam, Mam położony collie i raz na tydzien ADBL SSW , myjac na dwa wiadra z szamponem ADBL SHAMPOO co tydzień nie zmyje wosków ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 24 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 26 minut temu, kondziukret napisał: Witam, Mam położony collie i raz na tydzien ADBL SSW , myjac na dwa wiadra z szamponem ADBL SHAMPOO co tydzień nie zmyje wosków ? nie. będzie git malinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Jeśli zwykle shampoo to nie ruszysz nawet SSW. Jeśli co tydzień lecisz na dwa kubły i nakladasz SSW to nie ma takiej potrzeby bo SSW jeszcze siedzi... Szkoda produktu. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seico Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Mam pytanie, na jaki czas starcza mniej więcej mała buteleczka pasty 250. Chodzi mi o pasty kocha lub menzerny do użycia na rotacji. Wiem że jest to bardzo indywidualna sprawa ale jakoś uśredniając ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondziukret Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 27 minut temu, SylPio napisał: Jeśli zwykle shampoo to nie ruszysz nawet SSW. Jeśli co tydzień lecisz na dwa kubły i nakladasz SSW to nie ma takiej potrzeby bo SSW jeszcze siedzi... Szkoda produktu. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka To myc jedynie pod Cisnieniem ? a zeby ruszyc SSW a zeby coli zostalo to np ADBL PRO Shampoo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Niestety kolego nie polecam mycia bezdotykowego a później nakładania QD. Jeśli pamiętam pro nie ma neutralnego Ph, czyli możesz ruszyć również colli. Rozumiem, ze chcesz bezpiecznie umyc auto aby nałożyć QD ? Myślę że nie ma sensu po każdym cotygodniowy myciu nakładać SSW gdyż jest to trwały QD.... Oczywiście nikt nie zabroni ale czy nie szkoda produktu ? Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka @Seico jak duże auto oraz stan lakieru ? Jakie pasty ? Tak jak sam zauważyłeś jest to indywidualna sprawa. Masz na myśli pełna korektę ? Akcje typu one step ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seico Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 @SylPio lakier nigdy polerki nie widział mnóstwo rys od szczotek z myjni, raczej pełna korekta. Nic wielkiego jakaś fabia cee'd. A pasty jak mówiłem chciałem do cięcia chyba menzerna fg400 Koch antycholo i coś do tego jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 1 godzinę temu, SylPio napisał: Myślę że nie ma sensu po każdym cotygodniowy myciu nakładać SSW gdyż jest to trwały QD.... SSW ze stajni ADBL nie jest QD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi-M Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Czy przebarwienia od źle dodartej powłoki zejdą wraz z jej umarciem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobbjack Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Wafel od ADBL będzie dobry do szyb czy jest coś korzystniejszego, bardziej sprawdzonego w podobnej cenie? Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Dla mnie najlepszy wafel od Gyeon do szybWysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Wrzucam filmik z różnymi gratami, może ktoś szuka inspiracji co by się przydało a dziś black friday i promocje, to zawsze można dorzucić do koszyka.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 24 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 załamka. znalazłem uszczerbek. Chyba już rdza wlazła Czym to zabezpieczyć ? Myslałem, żeby mazać APP R-stop i na to zaprawka. Co myśliscie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrsjackdan Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Ja bym to oczyscił do gołej blachy, potem epoksyd, i normalna procedura lakierowania, zrobić raz a porządnie i zapomnieć, odcięcie możesz zrobić na załamaniu, a po drugie nie będzie do widoczne bo jest to element raczej schowany. Lepiej przed zimą to ogarnąć, bo jak sól w to wejdzie to amen w pacierzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi