Fredi88 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 10 minut temu, Psud napisał: Po glinkowaniu, a przed nalozeniem cleanera opłukuje samochód wodą czy tylko wycieram? Cleaner musze nakladac na suche auto, czy może byc lekko wilgotne? Wszystkie informacje są na forum. Po glinkowaniu najlepiej umyć. Cleaner na suchy lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 26 Października 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 32 minuty temu, Psud napisał: Po glinkowaniu, a przed nalozeniem cleanera opłukuje samochód wodą czy tylko wycieram? Cleaner musze nakladac na suche auto, czy może byc lekko wilgotne? zalezy czy glinka zostawia Ci zacieki. Ja po glince myję. Suszę i dopiero cleaner. Jaki masz cleaner ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 26 Października 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Tez myje po glince Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camus Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Według mnie to lepiej umyć, nigdy nie wiadomo czy hjakis paproch nie spadł świeżo po glinkowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 2 godziny temu, Psud napisał: Po glinkowaniu, a przed nalozeniem cleanera opłukuje samochód wodą czy tylko wycieram? Myjesz bym powiedział aczkolwiek bardzo dokładne opłukanie też da radę 2 godziny temu, Psud napisał: Cleaner musze nakladac na suche auto, czy może byc lekko wilgotne? Na suche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 W Lidlu jak i biedrące będą ładowarki do aku ,miał ktoś je? Która będzie lepsza z Lidla czy biedy? Myślę nad tą z Lidla... Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Po glinkowaniu obowiązkowo trzeba dobrze wymyć auto ! Ja osobiście po glinkowaniu pianuje spłukuje i myje na dwa kubły . Pozniej ipa i dopiero cleaner chyba że decyduje się na wosk który dobrze leży na jałowym lakierze to całe auto dostaje jakiegoś Panel Wipe’a Niestety ale szkłem pewnych części ciała nie zaleca się wycierać , choć trafi się taki który tego spróbuje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacholekck Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Czy czujnik lakieru na nawoskowanym aucie pokaże różnicę w stosunku do jałowego lakieru? Co w przypadku różnych powłok? Jeżeli będzie pokazywał więcej, to ile może wynosić różnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 50 minut temu, pacholekck napisał: Czy czujnik lakieru na nawoskowanym aucie pokaże różnicę w stosunku do jałowego lakieru? Co w przypadku różnych powłok? Jeżeli będzie pokazywał więcej, to ile może wynosić różnica? Według pomiarów na DW grubość dotartego wosku jest poniżej 1um. Więc tradycyjny miernik nie pokaże różnicy. Powłoki pewnie mają spory rozrzut zależnie od producenta i warstwowania. W reklamach niekórzy chwalą się nawet do 10um, ale obstawiałbym, że zazwyczaj powłoki mają zdecydowanie mniej. W mądrych książkach piszą, że te często spotykane mają 1-3um. Jak widzisz są to różnice stosunkowo małe, a jak miernik pokaże dużo większy rozrzut to nie wosk tylko szpachlex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Jakiś czas na fb widzę reklamy firmy SSR Polska czyli ,,Światowy lider w usuwaniu rys i odprysków z karoserii samochodowych" http://ssrpolska.pl/ https://youtu.be/DPWJvylZJ_k Na naszym forum nie znalazłem nic na ten temat. Ktoś miał styczność z tymi produktami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Posejdon Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 W dniu 26.10.2017 o 17:25, Psud napisał: Po glinkowaniu, a przed nalozeniem cleanera opłukuje samochód wodą czy tylko wycieram? Cleaner musze nakladac na suche auto, czy może byc lekko wilgotne? Myjesz po glinkowaniu,myjesz i osuszacz i dopiero cleaner na suchą karoserię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Panowie odebrałem felgi stalowe-były malowane podobno proszkowo... Czy trzeba czekać kilka tyg jak z lakierem na karoserii, żeby położyć fk1000 ? Niby to dwa różne srodki. Chociaż felgi są w 30% z połyskiem to chyba jakiś klar tam jest ? .Nie znam technologii , gdyby to był mat w 100% to bym był pewny że to proszkowo malowane ( W piecu itd), bo jak można malować proszkowo z jakimś połyskiem ( 30%, 60% ...) ? Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakusek Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 W garażu znalazłem prawie całe opakowanie APC CG GreenClean które zakupiłem ponad 4 lata temu..... czy to ma jakąś date ważności ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 konserwacja plastików zewnętrznych co polecacie ? ADBL Tire Dressing. fajny efekt ale jak deszcz spłukał to zostawiło zacieki szukam czegos co dłużej polezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 28 Października 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 29 minut temu, david2888 napisał: szukam czegos co dłużej polezy. DLUX 57 minut temu, Gold_Car napisał: Panowie odebrałem felgi stalowe-były malowane podobno proszkowo jak odebrane to odtłuść i nakładaj wosk. nic nie czekaj. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEEMAS Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Panowie odebrałem felgi stalowe-były malowane podobno proszkowo... Czy trzeba czekać kilka tyg jak z lakierem na karoserii, żeby położyć fk1000 ? Niby to dwa różne srodki. Chociaż felgi są w 30% z połyskiem to chyba jakiś klar tam jest ? .Nie znam technologii , gdyby to był mat w 100% to bym był pewny że to proszkowo malowane ( W piecu itd), bo jak można malować proszkowo z jakimś połyskiem ( 30%, 60% ...) ? Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Nie ma tam żadnego klaru. Proszek może być w połysku, półmacie, macie, strukturze itp 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 @david2888 polecam GYEON Q2 TRIM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 9 godzin temu, david2888 napisał: konserwacja plastików zewnętrznych co polecacie ? ADBL Tire Dressing. fajny efekt ale jak deszcz spłukał to zostawiło zacieki szukam czegos co dłużej polezy. PB Trim restorer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 konserwacja plastików zewnętrznych co polecacie ? ADBL Tire Dressing. fajny efekt ale jak deszcz spłukał to zostawiło zacieki szukam czegos co dłużej polezy. SG Jet Black. U mnie na Pugu ciągle leży od miesięcy. Powoli się chyba kończy hydrofobowość, ale przyciemnienie plastików ciągle na plus.Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepiko Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Czy można użyć ręcznie AutoGlym Car Glass Polish jeśli tak to czym i jak go użyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 3 minuty temu, Pepiko napisał: Czy można użyć ręcznie AutoGlym Car Glass Polish jeśli tak to czym i jak go użyć? Ja do aplikacji Glass Polish używam aplikatora z mikrofibry którym się fajnie pracuje Zazwyczaj szyby w środku ogarniam własnie za pomocą Autoglym Glass Polish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepiko Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Ja użyję go na zewnętrznej przedniej szybie bo po płynie do spryskiwaczy w miejscach gdzie nie dochodzą wycieraczki robią się białe plamy i zacieki mimo NW. Zastanawiałem się nad mikrofibrą ale nie wiem czy by nie użyć czegoś twardszego np CarPro CeriGlass aplikator filcowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 29 Października 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 51 minut temu, Pepiko napisał: Czy można użyć ręcznie AutoGlym Car Glass Polish jeśli tak to czym i jak go użyć? tricolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sT3VE Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Czy użycie produktu typu Car Glass Polish od Autoglym czy podobnych jak CarPro CeriGlass rzeczywiście ma wielki wpływ na żywotność i efektywność niewidzialnej wycieraczki? Czy różni się to znacząco od położenia niewidzialnej wycieraczki na szybę wymytą dwa razy preparatem stricte do szyb, wyglinkowaną i wymytą IPA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 29 Października 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 5 minut temu, sT3VE napisał: Czy użycie produktu typu Car Glass Polish od Autoglym czy podobnych jak CarPro CeriGlass rzeczywiście ma wielki wpływ na żywotność i efektywność niewidzialnej wycieraczki? Czy różni się to znacząco od położenia niewidzialnej wycieraczki na szybę wymytą dwa razy preparatem stricte do szyb, wyglinkowaną i wymytą IPA? te cleanery ściągają zanieczyszczenia i osady z szyb. To tak jak krem na twarzy po peelingu skóry. Wejdzie głębiej i zabezpieczy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi