RAZERS Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia @xadamx dlatego przy glinkowaniu nie używamy siły i stosujemy odpowiedni produkt, aby uzyskać dobry poślizg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia Odnośnie glinki, glinkowałem swoje auto ostatni raz chyba ze 4 lata temu, tradycyjną glinką, i jakoś nie widzę potrzeby aby proces powtarzać, nie wyczuwam na lakierze żadnych zanieczyszczeń wbitych w lakier - uważam że jeśli auto jest regularnie myte, to te zanieczyszczenia które rzekomo osadzają się w klarze, da się na bieżąco usuwać. Ludzie nadużywają glinkowania, tak samo zresztą jak nadużywają tar&glue removerów i iron removerów - regularne mycie chroni przed potrzebą stosowania także tych preparatów, bo świeże kleje, żywice, asfalt czy lotna rdza czyszczona na bieżąco schodzi nawet przy myciu rinselessem. Ale to takie moje osobiste, amatorskie zdanie. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia do tej pory używałem małej maszyny da od adbl chciałbym kupić druga polerkę da o większym skoku i teraz pytanie 15 vs 21 mm >? jakie są faktyczne różnice zakładam ze 21 mm lepiej poradzi sobie z grubaskami tylko czemu taka mała różnica w cenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia Cala maszyna taka sama. Ciut większy talerz, inny mimośród i może ciut mocniejszy silnik.... Nie ma powodów by windować cenę jakoś znacząco Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia @powerf w pełni się zgadzam. Robiłem deiron po zimie i tylko w okolicach kół złapało co nieco (niskie ET robi swoje). T&g tylko na progi i ewentualnie punktowo poniżej listew drzwi, bo sporo dróg remontują w mojej okolicy. Pewnie zostanę zjedzony za to, ale ja to w ogóle pomijam etap glinkowania. Po dekontaminacji od razu przechodzę do polerki. Glinkowanie robię tylko przy konkretnych szczurach, które przez całe swoje życie widzą tylko bezdotyk, a lakier jest wręcz jak papier ścierny przez ilość nagromadzonego syfu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel207kj Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia Jaką maszynę DA polecacie dla amatora który robi 5-7 aut rocznie, ADBL roller da09 albo da15? A może coś innego w podobnym budżecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia @powerf @imola33 - dzisiaj pracowałem przy aucie z przebiegiem 870 km. Iron miał co robić zarówno na felgach, jak i na karoserii do linii klamek. T&G już mniej. Więc nie jest to zasadą, że nie warto dekontaminować nawet przy niskich przebiegach. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia @Eidos71 dekontaminacja zawsze. Choćby psiknąć w paru newralgicznych miejscach i zobaczyć czy jest syf na lakierze. Pisałem o glinkowaniu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia @powerf prawda do momentu aż jednak nalapiesz smoły i regularne mycie tego nie załatwi. Moje auta glinkę widziały punktowo ale już wczesną wiosną wylałem na nie butelkę tara. Nalapaly w jednym sezonie zimowym i były myte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia @powerf zależy jeszcze gdzie auto trzymasz. Mieszkam w centrum, pod oknami mam tramwaje i mimo regularnego mycia deiron ma co robić, tak więc przynajmniej raz w roku wlatuje na całe autoWysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 24 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia Panowie, szybka piłka. Widziałem w innym temacie Gravona Lite w stonce za 3 dychy. Jest ktoś kto się tym bawił? Interesuje mnie ile to realnie posiedzi na felgach i czy ktoś kładł to na plastiki (chodzi o to czy przyciemnia jakoś sensownie tworzywo). Nawet jakby pół roku posiedział to spoko opcja dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 24 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia Za 9 dyszek masz zestaw Tenzi (powłoka 100ml, odtłuszczacz , 2 mikrofibry i aplikator ) i siedzi spokojnie rok , a ilość powłoki starcza na 3 krotne smarowanie całego auta . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZERS Opublikowano 24 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia @powalla tylko, że tenzi zaleca warstwować swoje powłoki. Według mnie lepiej od razu coś 1-warstwowego wybrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 24 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia To może warto tego Tenzi położyć? Czy coś innego polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZERS Opublikowano 24 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia @kivlov pytanie czy ma to być powłoka roczna, czy np. 3-letnia. Z rocznych to np. Nanotechniq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 24 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia Testowałem od wiosny do prawie zimy Tenziego i nie widziałem różnicy pomiędzy dwoma , a jedną warstwą , zresztą mając te 100ml , to możesz pędzlem go nakładać na mega bogato. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-odkrywca Opublikowano 24 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia Witam, szukam mocnego apc który się dobrze pieni. Korzystam z excede apc i jestem zadowolony, ale chciałbym przetestować coś nowego, co polecacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 24 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia Witam, szukam mocnego apc który się dobrze pieni. Korzystam z excede apc i jestem zadowolony, ale chciałbym przetestować coś nowego, co polecacie ?Aqua. Piana grubaśna i 1:10 żre, aż miło.Wysłane z mojego RMX3370 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 24 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia @powalla nie potrzebuję tak dużej pojemności. Na lakier mam tonę różnych wosków, sealantów, AIO. Nie potrzebna mi następna powłoka na lakier. Chciałem sobie nią tylko felgi potraktować i plastiki. 30 ml za trzy dyszki fajnie brzmi przy Gravonie. Nawet jak coś zostanie i zaschnie w butelce to nie będzie szkoda, stąd moje pytanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 9 godzin temu, Mumins napisał(a): Aqua. Piana grubaśna i 1:10 żre, aż miło. Ale śmierdzi przeokrutnie. Mocno duszący zapach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtecki Opublikowano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia Czy ktoś wie czy AQUA NO Streaks moze byc bezpicznie uzywane do czysczenia np tv, ekranow monitorów czy laptopów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia @wojtecki może, działa fajnie na wyświetlaczach, piano i tym co delikatne 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia Ktoś kiedyś miał problem z uszkodzonym LCD po interior detailerze/chemii w ogóle? Z ciekawości pytam. Czy to musiałby być płyn do naczyń rozprowadzony gąbką do mycia tychże, żeby zaszkodzić? Zainspirowały mnie do napisania posta dwa przypadki: komentarz z jakiejś recenzji Lexusa, w której ktoś napisal, ze załatwił sobie powłokę zabezpieczającą na głównym wyświetlaczu nieumiejętnym (czym - nie wiem) czyszczeniem i wpis @Tomas-sg o zegarach w Peugeocie. Nic się nigdy nie stało, ale wpada G20 z hektarami ekranu dotykowego na czyszczenie w sobotę i tak kminię... Normalnie bym go przetarł z pyłków MF, ale jest tak brudny ze zdjęć, że trzeba będzie poważniejszej ingerencji. Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia Z tego co widziałem to Wash Mist od Softa jest fajny do takich tematów. Mam i używam do regularnego odświeżania. Nigdy nic u mnie nie popsuł zarówno w aucie jak i w domu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia Wash mist znam, tani nie jest Pewnie kupię, bo już nie pierwszy raz czytam, że się idealnie sprawdza na LCD i tym szitowym pianu blacku. Ostatnio dobrze sobie u mnie radzi IC od Cleantle, wystarczy dotarcie świeżą fibrą. Mniemam jednak, że Soft jest przetestowany i bezpieczniejszy.@Mr.Wolf, kupiłem Co Wy z człowiekiem robicie...Wyryte w skale z S20 FE 5G 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi