Fredi88 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 Ja na leona kombi spokojnie mieszczę się w 1.5l. Nawet zostaje. Nie przesadzajmy że opryskiwacz jest uciążliwy w pompowaniu. Pompuję raz i wystarcza na całe auto. Uciążliwe jest pompowanie pianownicy co element. 5 godzin temu, Domel napisał: Z tego co pamiętam z zeszłego roku to tak, 15l na auto. Miałeś na myśli półtora prawda? Pytam bo niektórym pół litrowe ssw ledwo na auto starczało
Moderator Domel Opublikowano 18 Listopada 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 32 minuty temu, Fredi88 napisał: Miałeś na myśli półtora prawda? Pytam bo niektórym pół litrowe ssw ledwo na auto starczało tak 1.5 hahaha aż tak bogato to nie leje
kusiu Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 Czy z marolexa Axel 3000 można zrobić opryskiwacz? Jest to tylko kwestia dyszy czy więcej grzebania? Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
lodowa Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 25 stron to mega duzo czytania ale kilka kartek przelecialem wiec panowie co najlepiej kupic zeby uzywac tego preparatu ? ewidentne zbawienie na zime !!
Grzechu23 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 Wróciłem z myjki przed chwilą. Zabrałem 1 raz w tym sezonie Citrusa na bezdotyk (stężenie jak zawsze 1:20 i oprysk) i już wiem ze muszę dokupić jeszcze 1l na sezon Jest mega!@lodowa ja przykładowo męczę już drugi sezon budżetowy opryskiwacz z kaufa. Do takiej zabawy jest idealny. Daje naprawdę fajną mgiełkę no i cenowo spoko. Nic więcej nie potrzeba. Z tym, że nie wiem jak tam z dostępnością aktualnie. 1
Patryk14 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 Testował ktoś rrc hardcore jako zastępstwo dla citrus oil? Podobne produkty, rrc trochę mocniejsza zasada.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
dziurzyk Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 W dniu 18.11.2018 o 18:24, kusiu napisał: Czy z marolexa Axel 3000 można zrobić opryskiwacz? Jest to tylko kwestia dyszy czy więcej grzebania? Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka Wyciągasz sitko spod dyszy a z wężyka w zbiorniku zdejmujesz króciec napowietrzający.
Tommy Lee Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 3 godziny temu, Grzechu23 napisał: @lodowa ja przykładowo męczę już drugi sezon budżetowy opryskiwacz z kaufa. Do takiej zabawy jest idealny. Daje naprawdę fajną mgiełkę no i cenowo spoko. Nic więcej nie potrzeba. Też go mam tyle że wcześniejszą wersje z trochę inna butlą no i kosztował chyba coś około 15zł. Za tą cenę faktycznie dobry sprzęt, używany co jakiś czas z APC albo ostatnio własnie z Citrusem. Manometr ciągle działa tyle że ten zawór do spuszczania powietrza jest dość delikatny i nie radze go używać bo może później przepuszczać. 1
Adaszek96 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 Ja kupiłem swój opryskiwacz w Castoramie. Już drugi sezon leci z citrusem na bezdotyku, "domył" dziesiątki razy moje auto i nadal działa, a kosztował chyba 12 zł. 1.5l starcza mi na mercedesa vito bez dachu i szyb.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
D@ViD Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 @Grzechu23 kupilem w tamty roku taki sam. Zresztą chyba pamiętasz sam ci go doradzałem. Uzywam go też do Pre-Spray'a jak piorę tapicerki. Jest świetny, ale jeden minus jak już jest tak końcówka chemi... jakie 0,5l wody to słabo zasysa z dna i pluje lekko spienionym produktem.
Grzechu23 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 @david2888 dokładnie tak U mnie ten mały 'minus' również występuje ze końcówkę słabiej zasysa, ale jest spokojnie do wybaczenia
Moderator BiałyGTi Opublikowano 22 Listopada 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 @david2888 @Grzechu23 zobaczcie czy nie macie za krótkiego wezyka
D@ViD Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2018 @BiałyGTi a idzie taki wężyk wymienić = podmienic
Moderator BiałyGTi Opublikowano 23 Listopada 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2018 @david2888 no jest on raczej wtykany tylko
lodowa Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2018 dobra będę działać dzięki wielkie za odzew ! a po tym używacie jeszcze jakiegoś qd czy coś ? pytam bo jeszcze tego nie testowałem a obawiam się żeby nie porysować lakieru
powalla Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2018 Po „myciu” na myjni nie dotykamy lakieru ZADNYMI szmatkami , mf , pedzelkami, recznikami papierowymi itd itd 1
V1RU$ Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 Próba SG zrobiona na 2 pacjentach z domu. Na jednym zrobiłem: PA - 100ml i 900ml wody. A drugie auto oprysk litr wody i 25ml. Na pianę szkoda produkt jest domyte itp. ale są jakieś niedociągnięcia. Po oprysku czysto ! Dla mnie rewelacja. Na jednym autku FK1000 na 2 powłoka. Nic nie ucierpiało wręcz powłoka odżyła - ładniejsze krople. Shiny Garage - dobra robota !!! Cartec Exterior Clean XL 1L - czy ktoś porównywał do SG ponoć równie skuteczny i bezpieczny a cena zdecydowanie niższa ?
V1RU$ Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2018 W dniu 22.01.2018 o 10:28, Dreamer42 napisał: Ja używam nr 3 i mi się najlepiej chwali z citrusem Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Możesz podać nr tej żółtej dyszy. Są u nas w OBI to może j ą kupie. A jak by spisywała się dysza od glorii ?
Strus Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 Czy K2 opryskiwacz ktoś przerabiał? Szukam czegoś do citrusa za małą kasę i tak mi się rzucił w oczy 1,5 litra z tego co czytam będzie optymalny, tak?
Gozdziu23 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 5 minut temu, Strus napisał: Czy K2 opryskiwacz ktoś przerabiał? Szukam czegoś do citrusa za małą kasę i tak mi się rzucił w oczy 1,5 litra z tego co czytam będzie optymalny, tak? ale co chcesz z tego pianownice zrobic ?
Moderator Domel Opublikowano 30 Listopada 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 Zima za pasem i dostaje dużo zapytań na PRIV jaki opryskiwacz Także odpowiadając najprościej i z mojego doświadczenia to opryskiwacz @MarolexSerwisMarolex Master 2000 - dostępny w Obi lub AleDrogo Mam dwie wersję - starą i nową. W nowej poprawili rurkę i dołożyli obciążenie. Wymienne dysze dalej aktualne. Dla mnie najlepsza to żółta 110st. Nowy po lewej, stary po prawej. Mówimy tutaj o OPRYSKIWACZU - NIE PIANOWNICY ! TO jest bardzo duża różnica. Opryskiwacz pryska wodą z roztworem chemii, pianownica robi pianę. Citrusa można używać w tych dwóch kombinacjach
gurtaz Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 Ja kupiłem ostatnio marolex industry ergo 2000. Jestem bardzo zadowolony
Fredi88 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 3 minuty temu, Domel napisał: Nowy po prawej, stary po lewej A nie odwrotnie? Tego z prawej pierwsze widzę. Mam ten z lewej i do oprysku jest świetny. Używam go głównie z SG CO.
Moderator Domel Opublikowano 30 Listopada 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 2 minuty temu, Fredi88 napisał: A nie odwrotnie? Tego z prawej pierwsze widzę. Mam ten z lewej i do oprysku jest świetny. Używam go głównie z SG CO. Przepraszam pomyłka - poprawiam Czyli jednak ludzie czytają uważnie co piszę nice 1
Gardor Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 53 minuty temu, Domel napisał: MarolexSerwisMarolex Master A to nie jest opryskiwacz ogrodowy? Jak on sobie da radę z chemia? Myślałem żeby kupić teraz EPOCA ALFA TEC. Aktualnie posiadam Kwazary 2L i 1L i średnio mi ich „budowa” pasuje.Dużo ich nie używam(przez wyżej wymieniony powód) wiec nie wiem jak z ich trwałością na chemię po dłuższym czasie używania.
Rekomendowane odpowiedzi