ghost Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2020 Może to nie temat, ale okazało się, że Infinity Wax Optic umyty jakieś 8-9 razy ręcznie. Nałożony pod koniec kwietnia, dziś trzyma się dobrze a mamy listopad. To daje ponad pół roku. Żadnych QD. Nie widzę powodu żeby kłaść nowy na zimę Krople po deszczu w różnych miejscach 4
menior Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 A co w spraju na szybko byscie polecili co moze przelezec zime miedzy Sonax PNS a Aqua Booster ?
Strus Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 Wowo's Crystal Sealant. Tylko nie jest tak "na szybko bo jest dwu-stepowy - aplikacja i dotarcie Na bardzo szybko to Nanotechniq Revive ale poza info o trwałości od samego producenta nie ma konkretów
menior Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 @Strus te produkty nie sa dostepne gdzie robie zakupy dlatego biore pod uwage te 2 wymienione
ghost Opublikowano 29 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 1 godzinę temu, menior napisał: A co w spraju na szybko byscie polecili co moze przelezec zime miedzy Sonax PNS a Aqua Booster ? Tylko podrzucam pomysł do sprawdzenia. Zapytaj kogoś kto stosował C2v3 może to posiedzi. Mogę się mylić, ale chyba @Eidos71 to testował. PS a może zamiast sprayu jakiś liquid typu Soft99 F7??
KUBA46 Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 Godzinę temu, menior napisał: @Strus te produkty nie sa dostepne gdzie robie zakupy dlatego biore pod uwage te 2 wymienione Sonax zdecydowanie. Na felgach potrafi mi leżeć 4-5 miesięcy. Na essence też świetnie leży Tylko, że PNS nie jest na szybko. Nazwałbym go taką light powłoką.
Strus Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 1 minutę temu, ghost napisał: C2v3 Z tego co się orientuję to raczej nie posiedzi. To produkt na 2 miesiące 1
ghost Opublikowano 29 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 6 minut temu, Strus napisał: Z tego co się orientuję to raczej nie posiedzi. To produkt na 2 miesiące Ja wiem, że zazwyczaj realnie trwałość wychodzi połowa tego co podaje producent. Ale z tego co mówisz to grubo przesadzili deklarując "do" 8 miesięcy.
menior Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 @ghost akurat c2v3 znam bardzo dobrze i jesli chodzi o trwalosc to nieporozumienie....u mnie ma problem by miesiac lezec 2 1
Eidos71 Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 2 godziny temu, menior napisał: A co w spraju na szybko byscie polecili co moze przelezec zime miedzy Sonax PNS a Aqua Booster Z dwóch przez Ciebie wymienionych - osobiście wybrałbym Sonax PNS (moim zdaniem stosunek cena/trwałość lepszy, niż u konkurenta), do podbicia/utrwalenia co jakiś czas BSD (z ewentualną domieszką jakiegoś QD poprawiającego śliskość) i będziesz miał zimowe zabezpieczenie lakieru na zadowalającym poziomie. 1
menior Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 A zadnych info co do Aqua booster ponoc tez trwaly jako samodzielne zabezpieczenie?
doniek77 Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 A zadnych info co do Aqua booster ponoc tez trwaly jako samodzielne zabezpieczenie?Masz test trwałości na YouTube na kanale Mx ów Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka 1
ghost Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2020 W dniu 29.11.2020 o 09:53, menior napisał: A co w spraju na szybko byscie polecili co moze przelezec zime miedzy Sonax PNS a Aqua Booster ? To Cie może zainteresować. Maska testowa i na końcu lista produktów po jakim czasie padły, link: 1
Kamsyyo Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2020 Panowie smugi po fusso prawdopodobnie od zbyt dużej warstwy wosku bo widać miejscami tak jakby ślady od aplikatora. Czy one zejdą "razem z woskiem", czy mogą zostawić trwałe plamy?
Strus Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zejdą. Wosk nie uszkodzi Ci lakieru 1
blazej Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Wrzesień za pasem, małe przymiarki do jesienno-zimowego zabezpieczenia, więc pozwolę sobie odświeżyć temat. Czy polecicie jakiś wosk oprócz Fusso, który wytrzyma całą zimę? Chciałbym spróbować czegoś nowego. Kryteria to przede wszystkim długodystansowiec, nie krócej od Fusso i cenowo podobnie, max 250 zł. Kusi mnie Collinite bo nigdy go nie miałem, ale chyba wypada jednak trochę gorzej. I jeszcze pytanie, czy warstwujecie woski i czy to wydłuża ich trwałość?
Strus Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2021 „Nie krócej niż Fusso” - nie ma takiego.
Grzechu23 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2021 @blazej jak chcesz coś co posiedzi dłużej niż Fusso to kup sobie Gyeon CanCoat, ewentualnie CarPro Lite (oba po ok. 170 zł) i zimę masz z głowy
Strus Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2022 W dniu 4.11.2020 o 11:01, ghost napisał: Może to nie temat, ale okazało się, że Infinity Wax Optic umyty jakieś 8-9 razy ręcznie. Nałożony pod koniec kwietnia, dziś trzyma się dobrze a mamy listopad. To daje ponad pół roku. Żadnych QD. Nie widzę powodu żeby kłaść nowy na zimę Krople po deszczu w różnych miejscach Jak tam dalsze wrażenia? Faktycznie tak dobrze siedzi latem?
Moderator Domel Opublikowano 23 Czerwca 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2022 Jaki na dzień dzisiejszy SEALANT w sprayu to dla was "tytan zimy" ? Skończyła mi się Farecla myślę nad Wowo’s Crystal Sealant.
KUBA46 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2022 @Domel ArtDeShine NGPS. Trochę go przemaglowałem. Mocna ochrona i świetny wygląd. Crystal Sealent leży i czeka na swoją kolej
Mumins Opublikowano 24 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2022 @Domel Wojtas, jak coś mogę Ci NGPS'a podesłać, bo odkupiłem go od Kuby i na bank nie zużyję całego :) Wysłane z mojego RMX3370 przy użyciu Tapatalka 1
PawelRDM Opublikowano 24 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2022 Pytałem kiedyś @CAR CRAZY o trwałość NGPS i powiedział ze BIO NANO jest trwalsze. Nie zdecydowałem się na zakup NGPS'a 1
Rekomendowane odpowiedzi