KUBA46 Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 @Notcon takie roboty są najlepsze. Bez wydziwiania. Umyte, cleaner i wosk. O to chodzi! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Dzień święty trzeba święcić. Umyty miksturą szamponów zrobioną przez syna (mothers, dodo, zymol, revive, chemical guys, duragloss, swisswax), jako drying aid - qd revive. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Umyty po korekcie fx car szampon a na oponach SG coco. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cannabinol Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Umyłem auto, przy okazji test wczorajszego zakupu myjki, daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Szczur najgorszy. Kiedyś może trafi do garażu na dłużej. Ostatnio myty ręcznie 2 lata temu. Parkuje na dworze, pod drzewami. Lakier ma wtrącenia i nawet po myciu są nim plamy. Dzisiaj tylko @tenzi tfr vs. koch greenstar 1:10. Czyszczenie porównywalne - o dziwo oba usunęły film drogowy z tego szczura - z dołów drzwi. Zjadły iksa Dużo pędzlowania i apc a uszczelki, szczeliny. Wyleciało z tego kilka kilo lasu Jedno wiadro, carchem 1900:1. Koch protector który na takim stanie lakieru ledwo przełamywał taflę. Do osuszenia softt99 fukupika. Tylko tyle a radość babci bezcenna Może w już w tą zimę wezmę go do garażu na 2-3 tygodnie i będzie mała renowacja. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moniak Lord Masło Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 @analyzator przy takich autach jest zawsze najlepsza zabawa i najwięcej fanu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 W weekend typowe odgruzowanie czarnucha po zimie - CT Citrus Foam - Prickbort - ADBL VL - rękawica glinkowa + lubrykant od Wolfganga - zakamarki APC Koch GS - CarPro Reset - Krauss S8/czarny NAT + cleaner ValetPro PP *żadnych odtłuszczaczy itp. I teraz wisienka na torcie, czyli jeden z moich letnich ulubieńców - Binder Samba Wax Zapach, aplikacja bez stresu na całe auto, odczekanie 1h i dopiero docieranie - bajka.@BINDER dobra robota! 13 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor BINDER Opublikowano 24 Maja 2021 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 @Grzechu23 Świetny efekt końcowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 W sobotę przepolerowałem lampy i zabezpieczyłem DLUXem razem z wszystkimi plastikami zewnętrznymi. Stwierdziłem również, że nie prędko będę miał czas na kolejne woskowanie a chcę się w tym roku trochę pobawić woskami więc po 3 tygodniach zdjąłem Black Widow cleanerem PB Pro Polish 2 i zarzuciłem HoW Diamond, przyjemny smalczyk na oponki wjechał ADBL TD, szyby umyłem mieszanką forumową i bardzo polecam bo zdjęło mi waterspoty z szyby po myciu (200ml wody demi, 200ml ipa, 50ml cartec scheibenreiniger, 50ml octu) I kropelki z dzisiejszego poranka 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apovsky Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Kurcze, widać że u sporego grona osób ten weekend stał pod znakiem detailignu, pogoda sprzyjała U mnie spadł Superb na kilka zabiegów. Ogarnięte skóry zestawem Colorlocka, polakierowane zaciski na czerwono i wjechał onestep pastą Zvizzera Medium, z dedykowanym ich pomarańczowym padem, rzecz jasna z całym pakietem mycia i dressingów. Przyjemna praca, choć trochę pyli, efekt zadawalający Zabezpieczone Fusso z braku lepszej alternatywy. Ale za jakiś czas jak autko wpadnie na mycie, wleci dodatkowy QD od neoxal, którego to ciągle sobie testuję. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Mycia nie będę pokazywał, bo nuda. Trafił mi się Isudar Android w dobrej cenie. Jak teraz patrzę na wnętrze to nie wiem jak tak długo mogłem z tym modem zwlekać Zdjęcia na szybko robione po montażu, potem jeszcze poprawiałem trochę spasy, zmieniłem podświetlenie na BMW Amber itp. PRZED: Po: 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Dziś mycie ojca auta fx nano , felgi SG EF opony ct t&r a na to żel sonaxa. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtecki Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 @lukeu dobrze gra to radio ? szukam czegoś do audi ale kompletnie nie siedzę w temacie ? nie zalezy mi na aplikacjach i nawigacji a jedynie na dobrym stremowaniu muzyki z telefonu i obslugi wszystkiego z kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 @wojtecki Nie jestem audiofilem, ale różnica zdecydowanie na plus. Jest jakby głośniej, wyraźniej, lepszy basik - rozbudowany equalizer robi robotę. Czuję, że wyciągam więcej z seryjnego audio po prostu ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek233 Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 22 godziny temu, Apovsky napisał: Kurcze, widać że u sporego grona osób ten weekend stał pod znakiem detailignu, pogoda sprzyjała U mnie spadł Superb na kilka zabiegów. Ogarnięte skóry zestawem Colorlocka, polakierowane zaciski na czerwono i wjechał onestep pastą Zvizzera Medium, z dedykowanym ich pomarańczowym padem, rzecz jasna z całym pakietem mycia i dressingów. Przyjemna praca, choć trochę pyli, efekt zadawalający Zabezpieczone Fusso z braku lepszej alternatywy. Ale za jakiś czas jak autko wpadnie na mycie, wleci dodatkowy QD od neoxal, którego to ciągle sobie testuję. Sorry, ale takie malowanie wszystkiego dookoła to proszenie się o problemy, co za tym idzie duże wydatki, wymalowałaś chyba wszytko, zacisk, jarzmo, klocek, czy gumki to nie widać. Miej świadomość,że to wszystko musi z sobą pracować, poruszać się, szczególnie tylne zaciski gdzie dodatkowo jest ręczny. jak farba podeszła "skleiła" czy zablokowała klocki w jarzmie, to nie zdziw się aż któregoś dnia zacisk CI nie odbije, spalisz, klocki, tarcze, do wymiany łożysko i płyn hamulcowy. Już nie raz takich akrobatów widziałem co malowali wszytko a później płacz, bo w trasie złapało laweta, warsztat na szybko. Jak już chcesz malować to zrób ze sztuką, rozbierz wszytko(już nie mówię żeby zacisk odkręcać z przewodu) ale odkęć zacisk z zwrotnicy i jarzmo. wyczyść, pomaluj osobno, wszytko nasmaruj i poskładaj. wtedy masz pewność że wszytko będzie pracowało jak należy. Nie pisze tego złośliwie, tylko taka moja dobra rada. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apovsky Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 3 godziny temu, piotrek233 napisał: Sorry, ale takie malowanie wszystkiego dookoła to proszenie się o problemy, co za tym idzie duże wydatki, wymalowałaś chyba wszytko, zacisk, jarzmo, klocek, czy gumki to nie widać. Miej świadomość,że to wszystko musi z sobą pracować, poruszać się, szczególnie tylne zaciski gdzie dodatkowo jest ręczny. jak farba podeszła "skleiła" czy zablokowała klocki w jarzmie, to nie zdziw się aż któregoś dnia zacisk CI nie odbije, spalisz, klocki, tarcze, do wymiany łożysko i płyn hamulcowy. Już nie raz takich akrobatów widziałem co malowali wszytko a później płacz, bo w trasie złapało laweta, warsztat na szybko. Jak już chcesz malować to zrób ze sztuką, rozbierz wszytko(już nie mówię żeby zacisk odkręcać z przewodu) ale odkęć zacisk z zwrotnicy i jarzmo. wyczyść, pomaluj osobno, wszytko nasmaruj i poskładaj. wtedy masz pewność że wszytko będzie pracowało jak należy. Nie pisze tego złośliwie, tylko taka moja dobra rada. Dzięki za troskę. Z tym że elementy które powinny - oklejam przy malowaniu. A jeżeli widzisz problem w pomalowaniu klocka hamulcowego (który i tak niedługo idzie do wymiany) od widocznej strony, to ciężko z tym dyskutować Bić piany nie zamierzam, więc jak masz ochotę dyskutować w ten sposób, to zapraszam na PRIV, zamiast zaśmiecać temat do tego nieprzeznaczony. @Edit żeby nie zaśmiecać. Kolor zacisku nie był moją inwencją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareme89 Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 Jak uważasz ze malowanie klocka od widocznej strony to nie jest problem to grubo widzę :) poza tym czerwone zaciski w skodzie kombi pasują jak świni siodło. Trzeba było wybrać jakiś neutralny kolor. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Wymiana oleju w "zabytku".BTW: auto 27-letnie, prosty roboczy bus - i są zawiasy, zamiast ordynarnego patyka! Można?Wyryte w skale z S20 5G FE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Zakończyłem prace nad nowym nabytkiem. Tak w telegraficznym skrócie: 1. Środek - wyprane dywany, wyczyszczona podsufitka, skóry, plastiki. Skóry zabezpieczone woskiem od MW, na plastikach siedzi dresing od FX Protect, 2. Zewnątrz - szyby potraktowane cleanerem i finalnie na boczne i tylną poszła niewidzialna wycieraczka od Prostaff, na przednią powłoka od Ultracoat (zobaczę czy teraz wszystko z nią będzie w porządku, bo w Lagunie coś nie poszło); plastiki po oczyszczeniu dostały strzała z DLUX-a; lakier poszła korekta w 2 etapach AW Resurrection + Antyhologram i finalnie siadła powłoka od Cleantech - Tech Coat (nie obyło się bez przygód ale ostatecznie jest już ok); nad kołami specjalnie się nie spuszczałem bo i tak czeka zestaw 18" do założenia a te felgi przeznaczone są na zimę). 3. Silnik - mycie i strzał CP Perl I podziękowania dla kolegi @robo za pomoc przy lakierze (wiem wiem Twoje też "miziamy") 20 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 @xadamx teraz szkoda wyjeżdżać takim "lustrem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 @xadamx fajne lusterko szkoda ze jak tylko je wystawisz na zewnątrz to po godzinie już będzie nie czarne lustro a czarne ze złotym ziarnem od pyłków co są w powietrzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 2 godziny temu, FilipO napisał: @xadamx fajne lusterko szkoda ze jak tylko je wystawisz na zewnątrz to po godzinie już będzie nie czarne lustro a czarne ze złotym ziarnem od pyłków co są w powietrzu Już ma. Taki urok czarnych aut. Nic nie poradzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Lustro pierwsza klasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Położony fx Vision c12 poprzedzona korektą pastami evoxy #1 oraz #2. 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazman Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Smalcowanko ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi