Lukasek13 Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 Chodziło mi o rok, ale myślałem że osoby związane z motoryzacja to ogarną, myliłem się, nie wszyscy, więc pisze dla nich DOT 0920. Teraz jest poprawnie.
smerf91 Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 10 godzin temu, Lukasek13 napisał: na to 2 x powłoka CQUK 3.0 Na dekielki też dawałeś powłokę? Szykuję się do podobnego zabiegu i nie wiem czy brać na dekielki czy nie... (Dekielki plastikowe)
lukeu Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 @smerf91 ja dałem na swoje jak teraz zabezpieczałem felgi. Dotarło sie bez problemu, napwno nie zaszkodzi 1
Lukasek13 Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 Tak kładłem też na dekielki. Nie było żadnych problemów. 1
Fredi88 Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 43 minuty temu, Lukasek13 napisał: myślałem że osoby związane z motoryzacja to ogarną No @lukasz_byd ogarnął... jeśli piszesz dot to dot. Mamy 12 tydzień roku więc z przyszłości nie przybyły. Tak samo częsty błąd jest z profilem opon... 45mm itp. Nie ma czegoś takiego. Ludzie nie ogarniają, że profil 45 może być wyższą oponą niż profil 50. I że podanie samego profilu nic nie daje bo jest to procent szerokości danej opony. Ale o takich bredniach jak opony o profilu 50mm czytałem już na portalach ściśle związanych z motoryzacją więc nawet ci pseudodziennikarze pojęcie mają zerowe. 2 1
Lukasek13 Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 Ok. Przyznaje się do błedu ,moja wina ,ma być DOT 0920. Zakończmy temat.
Banshee Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 Powoli zaczyna nam się sezon na moto wiec pasuje troszkę upgrade”ować maszynę o carbonowe dodatki jeden etap sonaxem pf , zabezpieczanie 2x UK 3.0 plus gliss 1
bienek Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 Pierwszy raz w życiu oklejalem lampy folia bezbarwna. Nowe reflektory, więc chciałem zabezpieczyć. W firmie powiedzieli mi 350. Mnie folia kosztowała 50. Może nie jest idealnie ( ciężko się to docina bez specjalnego nożyka) ale jak dla mnie wystarczająco.Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 1
Moderator Streat Opublikowano 18 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 @Tomas-sg przecież jest zdjecie ze na mokro jest arkusz i płyn 1
bienek Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 @Tomas-sg przecież jest zdjecie ze na mokro jest arkusz i płyn Dokładnie, na mokro. Tyle, że na lewej chyba za dużo spryskalem i gorzej mi się robiło niż prawa. Tam dałem delikatniej i poszło kilka razy szybciej.Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
paki112 Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 Było grane #zostańwdomu a bardziej #zostańwogrodzie @cleantechco Citrus Foam Fx Protect Car shampoo @tenzi En-jee @ADBL Bubble maker, SSW na tylne szyby, Tire Dressing @Soft99 Cleaner do lakieru + Water Block Wax, Glass Compound Z @Funky Witch Magic Ball Glass Cleaner Prostaff CC Water Gold na Water Block @NEOXAL EUROPE NW Później przygotowałem letni setup kół Tak wygląda Wheel Armour po roku czasu po przejechaniu ok 6-7k km Była to moja pierwsza powłoka A sama aplikacja Nooo pozostawiła wiele do życzenia ale jak widać ładnieto siedzi 3
Sztarkel Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 U mnie też #zostanwdomu Piana k2 bela z grupy fb, felgi tenzi czysta felga, szampon snowball i apc 4detailer. Na koniec bsd kładziony na 1,5 miesięcznego sonaxa protect&shine 1
Bare Shine Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 Przygotowalem sobie letnie dzisiaj wraz z polerka. Malo zdjec z roboty ale wyszlo fajnie W lewej butli UWC Reszte kleju sciagnalem dyskiem gumowym na wkretarce Przod to samo, glinkowanie i przerwa na obiad. A pozniej polerowanie. Nie mialp usunac rys bo nie warto tyle sie starac przy tych felgach, odswiezylem tylko. A na koniec...
wojtecki Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 W dniu 15.03.2020 o 13:18, piotrek233 napisał: Tegiwa nie znam, HR wydaje mi się trochę lepszy niz eibach. ale obie firmy godne polecenia. P.s. Do jakiego auta szukasz dystansów? mam kilka par w domu, głównie VAG i bmw a moze do a4 b7 masz ?
marco80 Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 @bienek Nożyk zwykły tylko ostrze 30st i łatwiej docinać po kilku godzinach albo nawet drugiego dnia jak to wszystko podeschnie,jak jest mokre albo jeszcze nie doklejone jest dramat
Notcon Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 @Bare Shine fronty też maszynowo polerowałeś, bo widzę że maja żłobienia? Bokiem pada robiłeś?
Bare Shine Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 @Notcon maszynowo tak ale nie DA. Stozek na wiertarce, dluzej trwa ale daje rade i jest dokladniejszy
Michał126 Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2020 @Bare Shine, Dluxa trzeba było kłaść po takiej przygotówce
Bare Shine Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2020 @Michał126 myslalem o tym ale za dlugo by siedzial i by sie znudzil
bienek Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2020 @bienek Nożyk zwykły tylko ostrze 30st i łatwiej docinać po kilku godzinach albo nawet drugiego dnia jak to wszystko podeschnie,jak jest mokre albo jeszcze nie doklejone jest dramat No właśnie o ten kąt ostrza mi chodzilo. Nie znam się, 1 raz robiłem, ale nawet się jakoś udalo. Jeszcze tajników oklejania nie zgłębiałem :DWysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 1
Kostek88 Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2020 3 godziny temu, bienek napisał: No właśnie o ten kąt ostrza mi chodzilo. Nie znam się, 1 raz robiłem, ale nawet się jakoś udalo. Jeszcze tajników oklejania nie zgłębiałem Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Kup sobie japoński nożyk do cięcia papieru na papierze, np. Olfa ma taki. Regulacja głębokości nacięcia +/-
lukasz_byd Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2020 6 godzin temu, Kostek88 napisał: Kup sobie japoński nożyk do cięcia papieru na papierze, np. Olfa ma taki. Regulacja głębokości nacięcia +/- Mozesz wstawić jakieś foto/link? Próbuje znaleźć, ale nie wiem co masz dokładnie na myśli a brzmi ciekawie.
Michał126 Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2020 11 godzin temu, Bare Shine napisał: @Michał126 myslalem o tym ale za dlugo by siedzial i by sie znudzil Na felgach? W łatwości domywania felg z Dluxem i bez jest przepaść, przede wszystkim w zakamarkach. Czasem lepiej oszczędzić sobie roboty i chemii w przyszłości
Rekomendowane odpowiedzi