Michał82 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2020 W dniu 22.06.2020 o 22:48, david2888 napisał: Wytrzymałość bardzo przyzwoita. Połysk do pierwszego deszczu. Wszystko oczywiście zalezy do mieszanki gumy w oponie mówisz o TD? Jeśli tak to się zgadzam. U mnie w Xie na nowych zimówkach (umytych!) utrzymał się krócej niż BW.
D@ViD Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2020 @Michał82 tak, mowie o Adbl TD. Z nowymi oponami jest tak że sa fabrycznie czyms pokryte na początku i na pierwszy raz dressingi słabo sie trzymają. Miałem tak samo z letnimi. Teraz już jest lepiej. Black Water Stosuje jako takie Qd do opon 1
Moderator Domel Opublikowano 7 Lipca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 Szukam trzech fantastycznienie pachnących dressingów do opon które będę aplikować w garażu co by nuta zapachowa rozchodziła sie fajnie po najbliższej przestrzeni. Obecnie : 1. Coco 2. B2b Co jeszcze lub co innego możecie zaproponować ? Liczy sie głównie zapach im bardziej "intensywny" tym lepiej, potem błysk opon, trwałość nie ważna.
MlodyKoguT Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 I to jest dobre pytanie, mam obydwa i zapach mają świetny tak samo jak satin dressing do wnętrz do 2-3 dni utrzymuje się we wnętrzu samochodu Carpro perl też jabłuszkami ładnie pachnie ale mniej intensywnie od sg
Tomas-sg Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 30 minut temu, Domel napisał: Szukam trzech fantastycznienie pachnących dressingów do opon które będę aplikować w garażu co by nuta zapachowa rozchodziła sie fajnie po najbliższej przestrzeni. Obecnie : 1. Coco 2. B2b Co jeszcze lub co innego możecie zaproponować ? Liczy sie głównie zapach im bardziej "intensywny" tym lepiej, potem błysk opon, trwałość nie ważna. Tire Dressing przedprodukcyjny. Jeśli czas nie goni warto poczekać Produkt w fazie testów na CCN ale robi robotę I Aenso
kamil598 Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 7 minut temu, Fredi88 napisał: ciasteczkowy ADBL TD. również polecam, mocny słodki zapach ciasteczek
ktm950 Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 1 godzinę temu, Domel napisał: Szukam trzech fantastycznienie pachnących dressingów do opon które będę aplikować w garażu co by nuta zapachowa rozchodziła sie fajnie po najbliższej przestrzeni. Obecnie : 1. Coco 2. B2b Co jeszcze lub co innego możecie zaproponować ? Liczy sie głównie zapach im bardziej "intensywny" tym lepiej, potem błysk opon, trwałość nie ważna. Dressing Tuningkingz. Jest tłusto + pachnie jak Nattys Red (truskawki?). Według mnie to jeden z przyjemniej pachących dressingów do opon, chociaż jak dla mnie trochę zbyt mocno się świeci.
Moderator Domel Opublikowano 7 Lipca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 9 minut temu, ktm950 napisał: Dressing Tuningkingz. Ten ?
Moderator Domel Opublikowano 7 Lipca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 Generalnie widzę, że nie ma zbyt dużego wyboru jeśli chodzi o mocno pachnące dressingi do opon. Czyli jest jeszcze luka do wypełnienia
Moderator Streat Opublikowano 7 Lipca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 12 godzin temu, Tomas-sg napisał: Tire Dressing przedprodukcyjny. Jeśli czas nie goni warto poczekać Produkt w fazie testów na CCN ale robi robotę Potwierdzam z fajnie pachnacych jeszcze: Meguiars Hot Shine Tire Gel wanilia/migdały cos takiego pure chemie tire & gum dressing guma balonowa jak sie nie myle
Marcin1992 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Stosował ktoś Meguiars Endurance Tire Gel? Chodzi mi ile utrzymuje się look. Lubię jak opona sie świeci. Wcześniej używałem produktu od RRC i spisywał się nieźle. Wytrzymywal kilka tygodni.
Fredi88 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 16 minut temu, Marcin1992 napisał: Stosował ktoś Meguiars Endurance Tire Gel? A próbowałeś użyć wyszukiwarki?
Marcin1992 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 @Fredi88 to co jest napisane w sieci to wiem. Chodziło mi czy ktoś stosował i może coś powiedzieć na ten temat.
Eidos71 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 @Marcin1992 - na pewno wiele osób stosowało/stosuje ten dressing. Trwałość efektu optycznego po aplikacji dressingu zależna jest (jak praktycznie w przypadku każdego kosmetyku) od wielu zmiennych: warunki atmosferyczne, częstotliwość i warunki użytkowania pojazdu, przebiegi, rodzaj / marka opony (chodzi o mieszankę, z jakiej wykonana jest opona), sposób czyszczenia tej opony po aplikacji i jakość jej przygotowania przed... Posiadam ten dressing, kiedyś używałem go często. Trwałość efektu optycznego wahała się pomiędzy 2-3 dniami, a 2-3 tygodniami. Minusem było to, że ten dressing był/jest lepem na kurz i pył (nie przecierałem go MF po aplikacji). Obecnie jest wiele ciekawszych dressingów o podobnym efekcie. 1
Marcin1992 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 @Eidos71 oooo i dziękuję pięknie za taką właśnie odpowiedź. Tego mi brakowało. A co jeżeli chodzi o dressing do opon byś polecił od siebie? Bo tego jest masa i wybór ciężki.
Moderator Domel Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Godzinę temu, Eidos71 napisał: @Marcin1992 - na pewno wiele osób stosowało/stosuje ten dressing. Trwałość efektu optycznego po aplikacji dressingu zależna jest (jak praktycznie w przypadku każdego kosmetyku) od wielu zmiennych: warunki atmosferyczne, częstotliwość i warunki użytkowania pojazdu, przebiegi, rodzaj / marka opony (chodzi o mieszankę, z jakiej wykonana jest opona), sposób czyszczenia tej opony po aplikacji i jakość jej przygotowania przed... Posiadam ten dressing, kiedyś używałem go często. Trwałość efektu optycznego wahała się pomiędzy 2-3 dniami, a 2-3 tygodniami. Minusem było to, że ten dressing był/jest lepem na kurz i pył (nie przecierałem go MF po aplikacji). Obecnie jest wiele ciekawszych dressingów o podobnym efekcie. 41 minut temu, Marcin1992 napisał: @Eidos71 oooo i dziękuję pięknie za taką właśnie odpowiedź. Tego mi brakowało. A co jeżeli chodzi o dressing do opon byś polecił od siebie? Bo tego jest masa i wybór ciężki. Wszystko sie zgadza. Legendarny dressing ale technologia juz chyba stara ( o ile coś nie zmieniali) dodam tylko że u mnie ten dressing mocno szarzał po każdym deszczu.
Fredi88 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, Marcin1992 napisał: @Fredi88 to co jest napisane w sieci to wiem. Chodziło mi czy ktoś stosował i może coś powiedzieć na ten temat. Nie wiem co jest w sieci napisane, ale dość jest napisane na forum. Są testy, porównania. Wystarczy poszukać.
mefONE Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Koła wrecz matowe, zadzierały fibre Wosk + dresing na oponkach.
Lukasek13 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2020 W dniu 7.07.2020 o 21:08, Domel napisał: Generalnie widzę, że nie ma zbyt dużego wyboru jeśli chodzi o mocno pachnące dressingi do opon. Czyli jest jeszcze luka do wypełnienia Trochę odkopane, ale polecam Fireball ultimate tire coating wax, zapach powiedzmy męskich perfum, polecam mam kolor niebieski, czyli wpadajacy w satyne. Czerwony to połysk ale zapachu nie znam. 1
Moderator Domel Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2020 17 godzin temu, Lukasek13 napisał: Trochę odkopane, ale polecam Fireball ultimate tire coating wax, zapach powiedzmy męskich perfum, polecam mam kolor niebieski, czyli wpadajacy w satyne. Czerwony to połysk ale zapachu nie znam. Mam go ale nie pamietam,zeby ladnie pachnial, sprawdze na dniach...
DZIADZIA Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Godzinę temu, Domel napisał: nie pamietam,zeby ladnie pachnial To dobrze, daleko mu do perfum
Lukasek13 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2020 To widocznie mamy różne dresingi, a na pewno gusta
Rekomendowane odpowiedzi