Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 22.06.2020 o 22:48, david2888 napisał:

Wytrzymałość bardzo przyzwoita. Połysk do pierwszego deszczu. 

Wszystko oczywiście zalezy do mieszanki gumy w oponie 

mówisz o TD? Jeśli tak to się zgadzam. U mnie w Xie na nowych zimówkach (umytych!) utrzymał się krócej niż BW.

Opublikowano

@Michał82 tak, mowie o Adbl TD. Z nowymi oponami jest tak że sa fabrycznie czyms pokryte na początku i na pierwszy raz dressingi słabo sie trzymają. Miałem tak samo z letnimi. Teraz już jest lepiej. 

Black Water Stosuje jako takie Qd do opon 

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
  • Moderator
Opublikowano

Szukam trzech fantastycznienie pachnących dressingów do opon które będę aplikować w garażu co by nuta zapachowa rozchodziła sie fajnie po najbliższej przestrzeni.

Obecnie :

1. Coco

2. B2b

Co jeszcze lub co innego możecie zaproponować ? Liczy sie głównie zapach im bardziej "intensywny" tym lepiej, potem błysk opon, trwałość nie ważna.

Opublikowano

I to jest dobre pytanie, mam obydwa i zapach mają świetny tak samo jak satin dressing do wnętrz do 2-3 dni utrzymuje się we wnętrzu samochodu 😍

Carpro perl też jabłuszkami ładnie pachnie ale mniej intensywnie od sg

Opublikowano
30 minut temu, Domel napisał:

Szukam trzech fantastycznienie pachnących dressingów do opon które będę aplikować w garażu co by nuta zapachowa rozchodziła sie fajnie po najbliższej przestrzeni.

Obecnie :

1. Coco

2. B2b

Co jeszcze lub co innego możecie zaproponować ? Liczy sie głównie zapach im bardziej "intensywny" tym lepiej, potem błysk opon, trwałość nie ważna.

Tire Dressing przedprodukcyjny. Jeśli czas nie goni warto poczekać 😉

Produkt w fazie testów na CCN ale robi robotę 😉

I Aenso 😉

Opublikowano
7 minut temu, Fredi88 napisał:

ciasteczkowy ADBL TD.

również polecam, mocny słodki zapach ciasteczek

Opublikowano
1 godzinę temu, Domel napisał:

Obecnie :

1. Coco

2. B2b

Dressing Tuningkingz. Jest tłusto + pachnie jak Nattys Red (truskawki?). Według mnie to jeden z przyjemniej pachących dressingów do opon, chociaż jak dla mnie trochę zbyt mocno się świeci. 

• Moderator
Opublikowano
9 minut temu, ktm950 napisał:

Dressing Tuningkingz.

Ten ?

image.png.fceba892d3d05d062b7ff91c5d081e18.png

• Moderator
Opublikowano

Generalnie widzę, że nie ma zbyt dużego wyboru jeśli chodzi o mocno pachnące dressingi do opon. Czyli jest jeszcze luka do wypełnienia 😉

• Moderator
Opublikowano
12 godzin temu, Tomas-sg napisał:

Tire Dressing przedprodukcyjny. Jeśli czas nie goni warto poczekać 😉

Produkt w fazie testów na CCN ale robi robotę 😉

Potwierdzam 😄 

z fajnie pachnacych jeszcze: 

Meguiars Hot Shine Tire Gel wanilia/migdały cos takiego

pure chemie tire & gum dressing guma balonowa jak sie nie myle 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Stosował ktoś Meguiars Endurance Tire Gel? Chodzi mi ile utrzymuje się look. Lubię jak opona sie świeci. Wcześniej używałem produktu od RRC i spisywał się nieźle. Wytrzymywal kilka tygodni. 

Opublikowano

@Marcin1992 - na pewno wiele osób stosowało/stosuje ten dressing. Trwałość efektu optycznego po aplikacji dressingu zależna jest (jak praktycznie w przypadku każdego kosmetyku) od wielu zmiennych: warunki atmosferyczne, częstotliwość i warunki użytkowania pojazdu, przebiegi, rodzaj / marka opony (chodzi o mieszankę, z jakiej wykonana jest opona), sposób czyszczenia tej opony po aplikacji i jakość jej przygotowania przed... Posiadam ten dressing, kiedyś używałem go często. Trwałość efektu optycznego wahała się pomiędzy 2-3 dniami, a 2-3 tygodniami. Minusem było to, że ten dressing był/jest lepem na kurz i pył (nie przecierałem go MF po aplikacji). Obecnie jest wiele ciekawszych dressingów o podobnym efekcie.

• Lubię to 1
Opublikowano

@Eidos71 oooo i dziękuję pięknie za taką właśnie odpowiedź. Tego mi brakowało. A co jeżeli chodzi o dressing do opon byś polecił od siebie? Bo tego jest masa i wybór ciężki. 

• Moderator
Opublikowano
Godzinę temu, Eidos71 napisał:

@Marcin1992 - na pewno wiele osób stosowało/stosuje ten dressing. Trwałość efektu optycznego po aplikacji dressingu zależna jest (jak praktycznie w przypadku każdego kosmetyku) od wielu zmiennych: warunki atmosferyczne, częstotliwość i warunki użytkowania pojazdu, przebiegi, rodzaj / marka opony (chodzi o mieszankę, z jakiej wykonana jest opona), sposób czyszczenia tej opony po aplikacji i jakość jej przygotowania przed... Posiadam ten dressing, kiedyś używałem go często. Trwałość efektu optycznego wahała się pomiędzy 2-3 dniami, a 2-3 tygodniami. Minusem było to, że ten dressing był/jest lepem na kurz i pył (nie przecierałem go MF po aplikacji). Obecnie jest wiele ciekawszych dressingów o podobnym efekcie.

41 minut temu, Marcin1992 napisał:

@Eidos71 oooo i dziękuję pięknie za taką właśnie odpowiedź. Tego mi brakowało. A co jeżeli chodzi o dressing do opon byś polecił od siebie? Bo tego jest masa i wybór ciężki. 

Wszystko sie zgadza. Legendarny dressing ale technologia juz chyba stara ( o ile coś nie zmieniali) dodam tylko że u mnie ten dressing mocno szarzał po każdym deszczu.

Opublikowano
1 godzinę temu, Marcin1992 napisał:

@Fredi88 to co jest napisane w sieci to wiem. Chodziło mi czy ktoś stosował i może coś powiedzieć na ten temat. 

Nie wiem co jest w sieci napisane, ale dość jest napisane na forum. Są testy, porównania. Wystarczy poszukać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 7.07.2020 o 21:08, Domel napisał:

Generalnie widzę, że nie ma zbyt dużego wyboru jeśli chodzi o mocno pachnące dressingi do opon. Czyli jest jeszcze luka do wypełnienia 😉

Trochę odkopane, ale polecam Fireball ultimate tire coating wax, zapach powiedzmy męskich perfum, polecam mam kolor niebieski, czyli wpadajacy w satyne. Czerwony to połysk ale zapachu nie znam. 

• Lubię to 1
  • Moderator
Opublikowano
17 godzin temu, Lukasek13 napisał:

Trochę odkopane, ale polecam Fireball ultimate tire coating wax, zapach powiedzmy męskich perfum, polecam mam kolor niebieski, czyli wpadajacy w satyne. Czerwony to połysk ale zapachu nie znam. 

Mam go ale nie pamietam,zeby ladnie pachnial, sprawdze na dniach...