DZIADZIA Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 @BiałyGTi , używam go do dywaników gumowych jak leżakują przez okres letni (zdąży odparować)... ale całkiem nieźle siedzi na wężach gumowych w komorze silnika. 1
kivlov Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 Trochę tematy poszedł w inna stronę - dywaniki, a nie opony Autobrite i Gyeon Q2 po tygodniowym teście wygląda podobnie Podobna konsystencja przez to mega wydajność. Polecam oba produkty 1
tryhp3 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2019 Używał ktoś Black Pearl Trim & Tire?
Moderator Domel Opublikowano 28 Czerwca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 @Elite Detailer Creme Tire Dressing Aplikowany 6 czerwca. Dziś jest 28 czerwiec. Deszczu nie widział przez 22 dni - ale za to 5 bezdotyków i 2 mikroproszki. Przebieg dokładnie 750km. Bardzo fajnie dalej siedzi jak na mój gust. Błysk już osłabł, ale opona nie ciągnie kurzu i widok dalej wpasowuje się w moją czerń. Bardzo fajny zapach podczas aplikacji, może nie tak intensywny jak COCO lub B2B ale fajnie się go odczuwa. Postać kremu - aplikacja bajecznie łatwa. Ciekawe jak będzie wyglądał po deszczu. Testy w trakcie. #Creme #Tire #Dressing #CremeTireDressing 3
D@ViD Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 @Domel jak to są zdjęcia po tych 750km i tylu myciach to ładnie siedzi. U mnie ostatnio po zwykłym myciu bezdotykowym błysk osłabł
Moderator Domel Opublikowano 29 Czerwca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 1 godzinę temu, david2888 napisał: @Domel jak to są zdjęcia po tych 750km i tylu myciach to ładnie siedzi. U mnie ostatnio po zwykłym myciu bezdotykowym błysk osłabł Tak, pogoda jest fenomenalna. Nie było potrzeby używać Tire Cleaner'a albo mocnej chemii. Opony tylko pędzelkowane pianą neutralną albo spłukane na bezdotyku. Foty sprzed godziny po myciu.
Moderator Domel Opublikowano 30 Czerwca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2019 W dniu 29.06.2019 o 19:34, david2888 napisał: @Domel jak to są zdjęcia po tych 750km i tylu myciach to ładnie siedzi. U mnie ostatnio po zwykłym myciu bezdotykowym błysk osłabł Dziś 120 km dalej. Piachu dużo. Dokonał żywota. Wymycie @Elite DetailerTire Cleaner 1:6 i poprawione @Elite DetailerWheel Cleaner'em 1:10 bo 1:6 TC nie dał rady z tym piachem. Wymycie: Fajna czysta oponka. 2
artur_saab Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 Panowie czytam szukam itd. wiele osób idzie w mat. Ja chciałbym coś co ładnie nabłyszczy plastiki zewnętrzne i opony, da efekt mocnego przyciemnienia i nie zejdzie po jednym czy dwóch deszczach. Co polecacie? Jeden środek do wszystkiego czy dwa osobne? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
paperson Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 @artur_saab spróbuj adbl tire dressing lub gyeon q2m tire
kaka17ab Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 11 minut temu, artur_saab napisał: Panowie czytam szukam itd. wiele osób idzie w mat. Ja chciałbym coś co ładnie nabłyszczy plastiki zewnętrzne i opony, da efekt mocnego przyciemnienia i nie zejdzie po jednym czy dwóch deszczach. Co polecacie? Jeden środek do wszystkiego czy dwa osobne? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka B2B Shiny Garage 1
Eidos71 Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 11 minut temu, artur_saab napisał: Jeden środek do wszystkiego czy dwa osobne? Zdecydowanie dwa osobne. 12 minut temu, artur_saab napisał: ładnie nabłyszczy plastiki zewnętrzne i opony, da efekt mocnego przyciemnienia i nie zejdzie po jednym czy dwóch deszczach. Gyeon Q2 Tire, lub Fireball Ultimate Tire Coating Wax Blue - to do opon. A do zewnętrznych tworzyw - powłoka, lub Solution Finish.
artur_saab Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 Widzę tu ADBL z polskich producentów ale z tego co czytałem to daje bardziej satyne. Nikt z Polski nie robi dobrych preparatów do opon czy plastików?Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
menior Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 @artur_saab kolega @kaka17ab zasugerowal Ci dobry produkt od naszego SG,od siebie tez go polece 1
Moderator Domel Opublikowano 11 Lipca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 Godzinę temu, artur_saab napisał: Widzę tu ADBL z polskich producentów ale z tego co czytałem to daje bardziej satyne. Nikt z Polski nie robi dobrych preparatów do opon czy plastików? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Prześledź 20 poprzednich stron tego tematu. Gdzieś tu wklejałem porównanie z 20 dressingów - tylko nie pamiętam gdzie dokłądnie Zobaczysz sobie barwy i odcienie - moze Ci cos wpadnie w oko np B2B: AngelWax jest dość trwały robi robotę Tutaj kilka innych
artur_saab Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 [mention=24726]artur_saab[/mention] kolega [mention=19695]kaka17ab[/mention] zasugerowal Ci dobry produkt od naszego SG,od siebie tez go polece Co się nie dowidzi to zmysli nie zauważyłem. Dzięki Panowie Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Matt.0129 Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2019 Koledzy, jakich atomizerów używacie do Black Watera? Bo używałem oryginalnego, canyonów, jakichś innych zwykłych i po pewnym czasie ze wszystkich lało się po rękach, chyba już z 5 przerobiłem, dzisiaj biorę go do ręki i znowu to samo.
zawisza Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2019 Koledzy, jakich atomizerów używacie do Black Watera? Bo używałem oryginalnego, canyonów, jakichś innych zwykłych i po pewnym czasie ze wszystkich lało się po rękach, chyba już z 5 przerobiłem, dzisiaj biorę go do ręki i znowu to samo.500ml te czerwone od Good Stuff Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
Vujek Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 Jeśli zapomnieliście to CarPro Perl daje fajny błyszczący efekt i nadaje się do wielu zastosowań.Daje 1:1 to mi się najbardziej sprawdza.
Arkeolowy Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 @rygryss widzialem Twoj filmik z aplikacji to prawda jest taka (bez urazy oczywiscie) lałeś tyle tego co oleju do passata
DZIADZIA Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 ... aaaaa, o to biega, nie żałowałem materiału, ale kupiłem go 2 razy, pierwszy i ostatni. Moim zdaniem cena nieadekwatna do jakości.
adek1983 Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2019 Ja po użytkowaniu przez ponad 3 lata Nielsen Brillance przesiadłem się na ShinyGarage Back2Black Polymer. Jestem mega zadowolony. Aplikacja jest łatwa i przyjemna (zapach coli). Po przejechaniu 1000 km /2 tyg - dressing trzyma się naprawdę nieźle i faktycznie nic się do niego nie klei.
jolley Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2019 Ja własnie testuję Shiny Garage B2B oraz Funky Witch Dark&Shine. Bardzo podobny look - oba wpadają w delikatną satynę, nie za matowo, nie za błyszcząco. Co do trwałości się okaże
edek86 Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 Czy ShinyGarage Back2Black Polymer nadaje się również na zewnętrzne plastiki?
Rekomendowane odpowiedzi