kruger Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 colourlock cleaner chyba dość podobnie się zachowuje, tzn ręki uciąć sobie nie dam bo ja go używam z oryginalnym dozownikiem spieniającym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Wie ktoś po jakich hasłach/w jakich kategoriach mam szukać takiego rodzaju środku (pieniący się płyn) jak używa ten Pan na filmie? Szukałem w polskich sklepach internetowych ale tam większość środków to są mleczka, poza tym tam jest podzielone na plastiki i skórę a ja szukam czegoś tak jak na filmie, że używa zarówno do siedzeń skórzanych jak i kierownicy, drzwi itp. Zauważ, że tego płynu pieniącego używa tylko i wyłącznie do skóry (na kierownicy tez mamy skórę), a do reszty używa myjki parowej i stawiam ze zupełnie innego płynu do plastiku. Środkiem uniwersalnym mogło by byc APC w małym stężeniu, ale ono moim zdaniem stanowczo wysusza skóre i ją niszczy, dodatkowo kłóci sie to z sensem detailngu, w końcu każda powierzchnia jest inna i potrzebuje zupełnie innej ochrony i pielęgnacji a zwłaszcza delikatna skóra. Mleczka to zazwyczaj preparaty konserwujące do skór, jeżeli chcesz cleaner do skór taki pieniacy na pedzelek to musisz szukac czegos co jest w spryskiwaczu np: autoglym, shiny garage leather cleaner, nielsen leather lux (nielsen fajnie czysci w pianowniczce). Zaś do plastików to jakiekolwiek APC, lub aktywna piana w stężeniu około 1:10 lub mniejszym (zależy od piany) Pamiętaj, że po wyczysczeniu skóry którymś ze środków należy ją jak najszybciej zakonserwowac, gdyż skóra to jedna z najdelikatniejszych rzeczy w naszych samochodach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 witam szukam tabelki z proporcjami jak mieszać koncentrat np APC z wodą ma może ktoś z was chodzi mo o 0,5L i 1L butelki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Bartek1985, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Tommy Lee, Twoją tabelkę to nawet przydało by się gdzieś podwiesić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 detailercar, Zrób lepszą fotkę, bo póki co wygląda mi to na delikatne przebicie do bazy i zawinięcie bezbarwnego. Jeżeli tylko bezbarwny się zawinął, to klocek i papierek P3000, delikatnie wyrównać/przyciąć i spolerować na wolnych obrotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy1980 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Mam 5 l czystej IPY. W jakich proporcjach należy rozcienczyc z woda destylowana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Mam 5 l czystej IPY. W jakich proporcjach należy rozcienczyc z woda destylowana? Tabela powyżej: viewtopic.php?f=6&t=21223&p=612288#p612288 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Mam 5 l czystej IPY. W jakich proporcjach należy rozcienczyc z woda destylowana? Ja na 500ml ipy dolewam 250ml wody - na jakość wymywania past nie narzekam, a ipa aż tak szybko nie odparowuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy1980 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Mam 5 l czystej IPY. W jakich proporcjach należy rozcienczyc z woda destylowana? Tabela powyżej Dzięki tam sa podane proporcje ile trzeba wlać danej substancji vs woda destylowana. Natomiast mam pytanie w jakich właśnie proporcjach należy IPA stosować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 50% IPY 50% wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Panowie, czy gtechniq exo v2 można położyć na reflektory? Zda to egzamin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 chłopaki dzięki wielkie za tabelki na pewno się przydadzą i ułatwią rozrabianie produktów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruger Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 To może i ja zasięgnę szybkiej rady. Jest sens zakupować dedykowany wosk na felgi (nie mówie o jakiś fanaberiach typu SV, raczej coś na poziomie Angelwax'a albo CG) posiadając już FK 1000P w zasobach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 FK nie najgorzej sie sprawdź na felgach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Wcierasz aż praktycznie zniknie, potem polerujesz po chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid.zu Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zmierzam położyć jutro 601 i 111. 601 nakładam aplikatorem bawełnianym cienką warstwę?, wcierając czy raczej nakładać jak wosk? Nie polerować tylko kłaść od razu cienką warstwę 111? No i czy temp. nakładania 5stopni będzie w porządku czy szkoda mojej roboty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiggly Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zmierzam położyć jutro 601 i 111. 601 nakładam aplikatorem bawełnianym cienką warstwę?, wcierając czy raczej nakładać jak wosk? Nie polerować tylko kłaść od razu cienką warstwę 111? No i czy temp. nakładania 5stopni będzie w porządku czy szkoda mojej roboty? Chodzą słuchy, że temp. powinna wynosić powyżej 10 stopni. Warto też poczytać: http://www.formymercedes.com/Duragloss% ... t%203.html zwłaszcza jeśli chodzi o czas od nałożenia do polerowania. Przy obecnej temp. i wilgotności liczony jest w godzinach. Ja mam zestaw 101, 601 i 105, ale położyć planuję dopiero wiosną. Na środę planuję 101 + BSD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotto0 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Witam, znajomy szuka "opinii" ( a ja w jego imieniu ) o firmie detailingowej ONYXX Auto Detailing w Rzeszowie. (chce oddać w ich ręce M4..) Ktoś coś ? Czy warto ..? Min. w gre ma wchodzić korekta pod powłokę + UNC-R. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 piotto0, Mam ich na fejsie, trochę wklejają fotek.Wygląda to całkiem dobrze, ale na żywo nie widziałem. Jakby nie to, że w zimie nie mam dobrych warunków do miziania to chętnie bym się zajął M4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotto0 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 piotto0, Mam ich na fejsie, trochę wklejają fotek.Wygląda to całkiem dobrze, ale na żywo nie widziałem. Jakby nie to, że w zimie nie mam dobrych warunków do miziania to chętnie bym się zajął M4 Właśnie też oglądałem fb itd.. i wygląda to całkiem Ok, tylko zastanawiają mnie "grupony" zniżkowe.. i dowiedziałem się że znajomy znalazł ich na aukcji na allegro. Za kwotę 1000pln ( oferta nr 5875289383 ) robią korektę nakładają powłokę UNC'r na lakier, felgi i ogarniają wnętrze. I tu pytanie o co chodzi.. czy mają mało klientów czy chodzi o reklamę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Spory procent oddajesz też gruponowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid.zu Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Dzięki za odp. Słabo kumam angielski więc chcę się upewnić. Warunki i temp. trochę kiepska na takie zabiegi ale próbuje dzisiaj bo muszę. Mam możliwość nałożyć softa 12, coli lub fk ale tej 111 nie używałem i na nią mnie nachodzi. Więc tak nakładam cienką warstwę 601 skończę cale auto nie czekam i lecę 111? Odczekuje okolo 1godz i poleruje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Tak - dla #111 odczekujesz 30-60min (zależy od warunków) i przecierasz. Stąd tu spokojnie możesz odczekać tę 1h. Ponoć (ale nie miałem tyle zacięcia by to sprawdzić) bez problemu da się dotrzeć nawet po dłuższym czasie. A 2. warstwę możesz (wg tamtej strony) kłaść po 4h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi