piter007i Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Kozak a jak robiłeś bmw umyłeś porządnie samochód? Glinka, iron, smoła itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozak Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Było myte + smoła, genelranie wiekszych rys nie narobiłem, tylko hologramy podejrzewam ze za krótko pracowałem pastą. bo nie wszystkie rysy usunałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Czy w okresie zimowym, kiedy nie zawsze jest jak umyć zgodnie ze sztuką po myciu wstępnym na bezdotyku pianą wycieracie auto ręcznikiem czy lepiej poczekać aż przeschnie, a później zastosować Quick Detailer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 14 Grudnia 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 po myciu wstępnym na bezdotyku pianą wycieracie auto ręcznikiem NIe czy lepiej poczekać aż przeschnie, a później zastosować Quick Detailer? To już wogóle odpada. Dlaczego? Po "myciu" na bezdotyku przejedź palcem po lakierze i będziesz wiedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 No wiem, wiem ... Nie jestem tu od dziś, ale tu pisali już co nie którzy, że np. BSD po pianie idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 14 Grudnia 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 ale tu pisali już co nie którzy, że np. BSD po pianie idzie Każdy robi jak uważa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
detailercar Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Przepolerowałem lakier i wyszło takie coś Zrobione tylko 2 przejazdy,lakieru w tym miejscu jest 120 mikronów. Przed polerowaniem wyglądało tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 detailercar, [mod=]Dłuższy bok każdego zamieszczanego zdjęcia na forum, nie może być większy niż 800 pikseli .[/mod] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 detailercar, Na pewno przebiłeś się do bazy? Z tej fotki nie widzę na 100% Jeżeli nie, a bezbarwny jak gdyby się ''zawinął'' to często można to odratować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TWQ Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Jak zabezpieczyć auto na zimę plus fajnie zrobić efekt lustra? Zabezpieczyć głównie przed brudem, żeby zrobić formę impregnacji, po zabrudzeniu jadę na myjkę, spłukuję samą wodą i jest czysty. Czarny lakier. Umyć szamponem, glinki raczej nie potrzebuję, ale potrzebny jakiś cleaner dodatkowo przed woskiem? Oczywiście im taniej tym lepiej, znalazłem jakieś cudo od soft99 Fusso Coat F7 Black&Dark, może to? W mieście zaproponowali mi za 5 dyszek umycie+zabezpieczenie woskiem na kilka miesięcy, ale nie chcą podać produktów, a samemu jak kupię to będę wiedział czym robiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 TWQ, najlepiej zacząć od przeczytania forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes12 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Czy odmrażacz do szyb może mi troche naruszyć NW? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenega Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 W mieście zaproponowali mi za 5 dyszek umycie+zabezpieczenie woskiem na kilka miesięcy, ale nie chcą podać produktów, a samemu jak kupię to będę wiedział czym robiłem za 5 dyszek.. ten kilku miesięczny efekt będzie tylko w głowie Twojwej i tych którzy wykonali tą usługę poczytaj forum, a wszystkiego się dowiesz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TWQ Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 No dlatego wezmę i sam się za sprawę zabiorę. Mam szampon od SG, rękawice, fluffy, wiadra, pędzelki, apc. Jedynie nie wiem co po szamponie, nie mam żadnych smół itd, glinkowane było ze 2 miesiące temu przed nałożeniem wosku. Co teraz, i jaki wosk? Czytam o fusso, ale nie jestem pewien stąd pytam Forum czytarm nie od dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 TWQ, viewtopic.php?f=6&t=2601 Jeśli czytasz forum jak napisałeś nie od dziś, to powinieneś znać odpowiedź na zadane wyżej pytania. Fusso możesz śmiało brać, albo Collinite 476s, wybór należy do Ciebie. Oba woski na ciężkie zimowe warunki. Jeśli chcesz nowość to weź nowy wosk od Shiny Garage i może jakiś teścik na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zakupiłem pasty od Kocha - cut 8.02 i antihologram. Zrobiłem z ciekawości test na dość zjechanym lakierze Insigni - jedno podejście na fioletowym schollu i 8.02, wymyłem porządnie IPA oraz zmywaczem, kilka głębszych rysek zostało po czym wykonałem jedno podejście z finiszem na antihologramie. Ogólnie jestem zaskoczony, bo pasty nie pylą, zastanawia mnie tylko czy 8.02 i antihologram ma tak mocną politurę i wypełniacze przez co ciężko je wymyć czy faktycznie ten lakier taki miękki przez co 2-3 podejścia na cuttingu i finisz na antihologramie dadzą radę pięknie wyprowadzić ten lakier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Insignia ma miękki lakier. A antihologram, moim zdaniem raczej jest z tych past mało jeżeli w ogóle wypełniających. Mam niekiedy nawet wrażenie, że jeszcze bardziej po anti uwidoczniają się jakieś grubsze ryski, których nie zauważyłem przy wcześniejszym etapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelus668 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Orientuje się ktoś w temacie winiet od 1 stycznia w Niemczech dla obcokrajowcow?Jest to juz pewne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 16 Grudnia 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 pawelus668, http://www.finanzamt.pl/index.php?optio ... Itemid=105 Aczkolwiek nie ma jeszcze żadnej informacji na http://www.pzmtravel.com.pl/ a oni raczej będą je mieli w sprzedaży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelus668 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 krd, dzięki, własnie dużo jest informacji ale nie z tego miesiąca, gdzieś wyczytałem ale nie mogę tego znaleźć że jednak nie zdążą od 1 stycznia bo maja problemy w rządzie z tymi uchodźcami i unia się nie chciała zgodzić by obcokrajowcy musieli płacić ale wydaje mi się ze to nie pewne info i jednak od 1 trzeba będzie kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Ale kiedyś mówili, że tylko obcokrajowcy mieli płacić bo Niemcy już coś tam innego płacili. Zresztą te ceny 2, 5, 10e dla Niemca to śmieszna kwota. Ciekawe jakie konkretne stawki roczne będą dla nas na autostrady bo podają tylko max 130e ? Poza tym przy granicy jak np. Kołbaskowo, powinien być darmowy przejazd do 1 zjazdu z autostrady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelus668 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Niemcy wyjdą na 0 bo zostanie im to odliczone przy podatku, płatna tylko dla obcokrajowców. Na jednej ze stron takie info: "10 dni w cenie 5 – 15 euro, 2 miesiące w cenie 16 – 30 euro, opłata roczna z możliwością kupienia winiety elektronicznej przez internet, na stacjach benzynowych oraz publicznej sprzedaży poszczególnych kiosków czy sklepów z art. spożywczymi w cenie 100 – 130 euro." Ponoć w 100% opłaty mają iść na infrastrukturę. U nas z bramek wie ktoś jak to jest rozdzielane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TWQ Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 TWQ, viewtopic.php?f=6&t=2601 Jeśli czytasz forum jak napisałeś nie od dziś, to powinieneś znać odpowiedź na zadane wyżej pytania. Fusso możesz śmiało brać, albo Collinite 476s, wybór należy do Ciebie. Oba woski na ciężkie zimowe warunki. Jeśli chcesz nowość to weź nowy wosk od Shiny Garage i może jakiś teścik na forum. Wziąłem soft99 fusso 12 moths coat dark, do tego cherry glaze i będzie dobrze? Dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Cherry jest swietny ale skroci trwalosc Fusso i to zdecydowanie. Najlepiej było by pod niego jakis czysty cleaner bez wypelniaczy a Cherry to produkt typu AIO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TWQ Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Pure Paint Cleaner od SG starczy? I nie muszę już nic pomiędzy cleanerem a woskiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi