Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
12 godzin temu, PiotrR napisał:

Witam. A co powiecie lavor vertigo 28 pro???

Nigdzie nie mogę znalesc jakie ma ciśnienie robocze i poziom hałasu. 

https://myjki-lavor.pl/index.php?p1072,lavor-myjka-cisnieniowa-indukcyjna-vertigo-28-pro-180-bar-300-ewbar-2800w-510l-h-pompa-mosiezna-waz-zbrojony-italy

No przecież jest ciśnienie robocze: 180bar.

Co do K5 do mycia aut w domu pewnie wystarczy. Ale bałbym się jej używać przy kostce, chyba że mowa o małym metrażu.

Opublikowano
Teraz, xadamx napisał:

No przecież jest ciśnienie robocze: 180bar.

Co do K5 do mycia aut w domu pewnie wystarczy. Ale bałbym się jej używać przy kostce, chyba że mowa o małym metrażu.

No właśnie na tu jest napisane że robocze ale na innych stronach że to max.  I już sam nie wiem czy ona ma ma prawdę 180 roboczego czy nie. Screenshot_20210217_090745_com.google.android_apps_docs.jpg.531d876e7af0c2e52eb2c9bdef5b1ccb.jpg

Opublikowano

Prawdziwe parametry znajdziesz tylko na naklejce  znamionowej która jest naklejona na myjce , więc poproś sprzedawcę i fotkę naklejki i wszystko będzie jasne.

Opublikowano

Ktoś ma jakieś doświadczenia przy zmianie węża na dłuższy? Są jakieś spadki ciśnienia czy coś innego? Mam 8m, a chciałbym 10 lub 15m. Myjka Nilfisk C135

Opublikowano
16 godzin temu, CarlosBlack napisał:

z 8 na 10 spadku nie zauważysz. 15 przy tej myjce może drażnić 😉 

Drażnić, że za długie, czy takie spadki będą?

Opublikowano

spadek wydajności. to "marketowa" myjka - im dłuższy przewód tym większe obciążenie dla pompy a ta w tym modelu szału nie robi.

Opublikowano

Widzę jeszcze przedłużenie węża 5 m, wtedy miałbym 13, ale czy to nie będzie przeciekać, no i jak jest taki sam sztywny jak oryginał to za wiele nie zmieni 😄 

https://sklep.techkar.pl/waz-nylon-10m-nilf-1-2-techkar,3,3609,5932 

https://sklep.techkar.pl/waz-dn6-10m-wtyk-nilfisk-1-2-cala,3,3612,5936

2 różne w ofercie, a różnica w cenie też spora. Ktoś kupował któryś z nich?

Opublikowano
5 godzin temu, CarlosBlack napisał:

to "marketowa" myjka

Gdybym teraz kupował to bym nawet 3 razy tyle dał. Tak na przyszłość dla potomnych, jakby ktoś chciał tanią myjkę to niech się liczy że nie wszystko jest idealne 😄

Jak to gdzieś już przeczytałem "Biednego nie stać żeby kupować tanio". 

Opublikowano

Jaką pianownice do myjki lavor vertigo 26?

Kupiłem ostatnio pianownice z techkara na plastikowej końcówkę lecz niestety przecieka na łączeniu końcówki do myjki z resztą. 

Opublikowano

Kupiłem lavora 26. Jest tam kilka dysz: 0, 15, 40 i 60. Ktoś wie do czego one służą? Która do auta, a która np do elewacji?

Pozdrawiam

Opublikowano
8 godzin temu, waka23 napisał:

Kupiłem lavora 26. Jest tam kilka dysz: 0, 15, 40 i 60. Ktoś wie do czego one służą? Która do auta, a która np do elewacji?

Instrukcja obsługi na pewno prawdę Ci powie 😄 ale....ułatwię 

Opublikowano

W instrukcji jest napisane, że myjka jednorazowo nie powinna pracować dłużej niż 60sekund. 

To trochę krótko raczej. Ile przerwy musi mieć żeby mogła znowu pracować?

Opublikowano
11 godzin temu, waka23 napisał:

dłużej niż 60sekund

Na prawdę tak napisali?

U mnie w Nilfisku jest 15 minut i poźniej 15 przerwy.

Opublikowano

Panowie pytanie - czy ktoś dokładał może auto wyłącznik do myjki? Mam do kupienia fajną moto pompę ale nie ma auto wyłącznika. W sensie że silnik pracuje cały czas a jednak lepie byłoby dla niego żeby miał wyłacznik.

Opublikowano
3 godziny temu, damiann88 napisał:

Krótko... budżet do 1000zł max

Wymagane dodatki:

-pianownica 

-szczota do tarasów

-wąż do kanalizy

Znajdę coś znacznie lepszego? Jak ten Lavor? https://allegro.pl/oferta/myjka-cisnieniowa-lvr-control-270ewbar-2500w-xxxl-9339956283?utm_medium=app_share&utm_source=facebook 

Krótko...

Z tego zestawu:

-pianownica  do kosza od ręki

- szczotka do tarasów kosz po kilku myciach

- żmijka do kanalizy nie wiem bo długości nie podano