Jump to content

Recommended Posts

Posted

Rozglądam się właśnie za jakąś myjką ciśnieniową w cenie do około 550zł. Znalazłem dwie, wydaje mi się najrozsądniejsze w tej kwocie myjki- Parkside PHD150(aktualnie w Lidlu na promocji 444zł), lub Lavor STM150(cena na allegro około 500zł). A może polecicie coś innego? Ewentualnie która z tych dwóch będzie lepsza, parametry mają podobne, a jak z wykonaniem?

Dzięki za pomoc :good:

Posted

Właśnie główny temat o myjkach niestety został usunięty, i ciężko coś wynaleźć... ;) Domyślam się że ten parkside czy też lavor posiadają ciśnienie 150bar maksymalne, jakie jest więc średnie cisnienie robocze? Może lepiej trochę dozbierać do czegoś lepszego? :o

Posted

Panowie a jaka pianownica pasuje do parkside? Kidyś było i nie pamietam, a potrzebuje teraz :o

Posted

Frycu75, podobno ta z końcówką D ze sklepu Wera. Chyba Lavor ma taki sam wtyk.

Posted

Potwierdzam. Mam myjkę Parkside i tą pianownicę i pasuje idealnie. Niestety, jeszcze nie miałem okazji sprawdzić jak działa. Może w niedzielę jak będzie pogoda uda mi się coś umyć to wtedy napiszę jak ten zestaw się sprawdza.

Posted

No i właśnie dzisiaj ogarnąłem służbową Fokę i muszę powiedzieć, że daje radę. Piana super. Pianownica skręcona na minimum. Roztwór to 500ml wody destylowanej + 100 ml piany NSF + 50ml APC DG. Nie robiłem zdjęć, ale piana jaka wyszła była o konsystencji gęstej śmietany i leżała na lakierze dobre kilkanaście minut. Co do myjki to jedyna jak na razie wada to zbyt sztywny wąż od lancy, a poza tym jest malina :kox:

Posted

Do myjki Parkside PHD150 idzie jakoś dostać części zamienne typu np. wąż, lance czy do czyszczenia kostki brukowej ? Widzę że w Lidlu ma być teraz po 400 zł ta myjka. W sumie często bym jej nie używał ale nie chciał bym żeby kiedyś mi się rozleciała i wyląduje w śmietniku. Wiadomo że do Karchera to wszystko się dostanie.

Posted

TranceEternity, ostatnio nawet były akcesoria do tej myjki, jak dłuższy wąż ciśnieniowy, a we wcześniejszych ofertach tracer również był, także nie powinno być kłopotu. No i masz 3 lata gwarancji wiec nie na śmietnik tylko zwrot :)

Posted

Ja kupiłem NILFISK C120.6-6 http://pl-pl.forum.ibood.com/31984-myjk ... gwarancja/

Nie miałem styczności z myjkami z Lidla, ale podejrzewam że są lepsze (przynajmniej pod względem ciśnienia. W nielsisku mogło by być więcej mocy). Za te $ co dałem za NILFISKa to rzeczywiście w tej cenie nic lepszego nie ma (nie ma zbyt dużej mocy, ale dobre dysze z zestawu dobrze myją). Ale w chwili obecnej, brałbym coś o mocy powyżej 1.4 kWh i od 130 - 140 bar

Posted

w lidlu jest obniżka na myjke, 399zł i 3 lata gwarancji robią swoje, największa wada to sztywny przewód jak każda tania myjka, poza tym jest świetna.

Posted

wczoraj kupiłem tą z lidla i jak użyje to dam znać... u mnie cena normalna była czyli 444zł więc może to jakiś wyjątkowy lidl...? :)

zamierzam dokupić jeszcze tą pianownicę której był link ale muszę przeczytać opinie heh

Użyłem i moje wrażenia są bardzo pozytywne... jestem mile zaskoczony co prawda wąż rzeczywiście jest twardy i moim zdaniem pojemnik na detergent nie do końca działa... ale jako urządzenie budżetowe sprawdza się super... no to teraz ogarniam tylko pianownice i będzie się działo :D

Posted

W Castoramie będzie Nilfisk c 120.6 za 447 zł, a w Praktikerze B&D 1700 za 399zł.

Posted

czy taka myjnia da radę ciągnąć wodę ze studni ?potrzebny byłby filtr?do myjki warto dokupić lepsza pianownice?

Posted

Gibons, dziś myłem takim auto a na codzień używam swojej lidlowej myjki i:

- karcher ma bardziej miękki przewód ale jest krótki

- parkside ma bęben

- strumień wody praktycznie identyczny ale tutaj lidlowa myjka jest górą bo ma regulacje strumienia, mozna ustawic wąski i jest taka moc że wszystko zrywa, lub dzięki temu można myć felgi z odległości 3-4 metrów, karcher ma tylko regulowane ciśnienie wody.

Posted

Na pewno chodzi Ci o tą myjkę k5.2012 ? tam przewód jest 9m więc do krótkich nie należy :idea:

Masz jakiś filtr wody do tej myjki ? i czy pianownica ta lepsza od karchera podejdzie do niej ?