penkus5 Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 @7777777 Do QD moim zdaniem zbyt puszysta i dużo materiału idzie w środek fibry. Używam jej do osuszania lub rozprowadzam QD, QW, "cienką" fibrą, a tą finalnie docieram. Wtedy jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7777777 Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 @penkus5 właśnie chodzi mi o takie finalne dotarcie, zwykle nakładam QD na dwie fibry, jedną (np. Krótsza strona Gentlemana od work stuff) rozprowadzam i wypracowuje (jeśli można tak powiedzieć przy QD:)) i myślałem o tym monsterku właśnie do samego dotarcia żeby dobrze zbierał i żeby nie było smug i tłustych holsikow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 @7777777 Nada się idealnie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudi0018 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Jakich fibr używacie do docierania past polerskich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 @rudi0018 dzisiaj na świeżo popracowałem z tą przy pastachhttps://shiningcar.pl/mikrofibry/booski-car-care-premium-edgeless-yellow-microfiber-uniwersalna-mikrofibra-do-lakieru-powlok-ceramicznych-bez-krawedzi-40x40cm Śmiało polecam! Naprawdę dobra jakościowo fibra! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2022 @7777777 fibra jest ok - mam. Za gruba na qd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 Szukam fajnych jakościowo mikrofibr ale w rozmiarze 30x30. Ktoś coś poleci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 3 minuty temu, Rafal9304 napisał(a): Szukam fajnych jakościowo mikrofibr ale w rozmiarze 30x30. Ktoś coś poleci ? Te z dbamoauto są na poziomie waxpro. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 20 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 Co polecicie do szyb ? niestety moja wysłużona już ADBL GOOFER TOWEL z uwagi na zużycie idzie już do kosza - brać druga taką czy jest cos lepszego ? (oczywiście zdroworozsądkowo względem ceny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 20 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 4 godziny temu, Marcin napisał(a): Co polecicie do szyb ? Może nie detailingowo, ale subiektywnie uważam, że bije na głowę wiele "detailingowych" fibr do mycia szyb - w Rossmann-ie Flink & Sauber. Nie pyli, mięsista i gruba, relacja cena/jakość bardzo zadowalająca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 20 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 30 minut temu, Eidos71 napisał(a): Może nie detailingowo, ale subiektywnie uważam, że bije na głowę wiele "detailingowych" fibr do mycia szyb - w Rossmann-ie Flink & Sauber. Nie pyli, mięsista i gruba, relacja cena/jakość bardzo zadowalająca. Mowisz o tej : https://www.rossmann.pl/Produkt/Scierki-gabki-zmywaki-mopy/Flink-Sauber-sciereczka-dwustronna-do-okien-1-szt,46076,8342 czy o tej : https://www.rossmann.pl/Produkt/Scierki-gabki-zmywaki-mopy/Flink-Sauber-scierka-do-czyszczenia-okien-z-mikrofibry-rozm-40-x-40-cm-1-szt,73377,8342 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 20 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 @Marcin - o tej drugiej. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 27 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Ja dodam, że super fibry do szyb, waflowe i gładkie można kupić w Dino Ostatnio tylko takich używam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 28 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 Jestem co parę dni w dino i nie zwróciłem uwagi na nie ale dzięki za informacje, przetestuję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 W dniu 20.05.2023 o 17:43, Eidos71 napisał(a): @Marcin - o tej drugiej. Zakupiłem, używałem, super się sprawdza. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk4tdi Opublikowano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 Czy któreś z poniższych mikrofibr nadadzą się do mycia rinseless? 1. cleantech daily cloth 2. wax pro no limit 3. K2 moli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 @mk4tdi waxpro się świetnie nadaje nie szukaj dalej. Moli średnio. Cleantexha nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 @mk4tdi A ja polecam k2 moli oraz WaxPro Premium, Waxpro NoLimit nie miałem więc się nie wypowiem. A najlepiej żeby te mikrofibry były już po co najmniej kilku praniach, wtedy się nimi myje najprzyjemniej, takie jest przynajmniej moje odczucie. Moje ulubione to właśnie K2 moli i Waxpro Premium, próbowałem też używać adbl puffy towel, ale zrezygnowałem, niewygodnie się nimi myło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 @mk4tdi wydaje mi się ze powinna być puszysta do mycia. Może taka co wstępnie woski docierasz 600gsm? Waxpro No limit są spoko ale nie maja tak długiego włosia. Ja docieram nimi finalnie. Z cleantecha/Cleantle spoko Bo jedna strona gładka a druga puszysta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 @Putkowski07 to zmocz taki ręcznik i zobacz ile waży. Przy rinslesie nie używamy siły/nacisku. Sama waga mokrego ręcznika jest już powyżej mojej strefy komfortu. Waxpro jak na 320gsm jest dosyć cienki, lekki. Używam naprzemiennie z worstuffem gentleman basic. Skłaniam się jednak do waxpro - większa kontrola, niski nacisk. Robotę wykona. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 @Putkowski07 właśnie nie może być zbyt puszysty, lepsze są te o krótszym włosiu, nie wiem jak wy ale ja przerabiałem wiele puszystych ręczników i problem z nimi był taki, że jak nasiąkły rinselessem, to robiły się jak klocek, zbite i sztywne i wcale mycie nimi nie było komfortowe. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel23584 Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2023 Czy te fibry o których piszecie czyli wax pro no limit nadadzą się do qd, qw? Czy może są za mało puszyste? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2023 Nadają się bardzo dobrze.Wyryte w skale z S20 FE 5G 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 Szukam Fibry 40x40 do ogólnego użytku: - zbieranie nadmiaru, docieranie ceramiki - poprawki po myciu (to co wyszło z uszczelek, lusterek, etc) - wnęki drzwi - bezszwowe - 80/20 skład, jeśli coś się w miarę dobrej cenie trafi to też 70/30 - inne niż szare i żółte Co polecicie ? WaxPro mi nie podeszły. Co ciekawe dawno temu kupione (przez forum) Kirklandy po 36 sztuk do dzisiaj dają radę. Chętnie bym wziął z 3 worki, ale już nie ma ich w dobrej cenie .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nonamed Opublikowano 25 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2023 Ktoś używa ścierki work stuff worker? Jakieś opinie? zastanawiam się nad nimi vs waxpro nolimit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi