Syrio Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 @Domel ja akurat latam na bezdotyk wieczorem, jak jest pusto i luzik. Więc co z niej zostanie już nie mój problem Przy intensywnej robocie na codzień i małej córce czas ma duże znaczenie, dla mnie potem szybkie ogarnięcie pianownicy i ręcznika też in plus. No i nie ma ryzyka zarysowań, na 2 wiadra jak myje to sporo miziania gąbki zawsze, żeby wywalić cały pył i drobinki zanim dotknie nowego obszaru lakieru
Moderator Domel Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 3 minuty temu, Syrio napisał: ja akurat latam na bezdotyk wieczorem, jak jest pusto i luzik. Więc co z niej zostanie już nie mój problem A no to inna bajka, wspominałem o tym wyżej - tam mi też będzie się jej wygodnie uzywać ;) 9 minut temu, ghost napisał: Zmień na Bilt hambera i po problemie Właśnie czeka w kolejce ;)
V1RU$ Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 26 minut temu, ghost napisał: Zmień na Bilt hambera i po problemie Poza tym piana nie musi siedzieć długo, po co tracić czas na czekanie, skoro w krótszym może domyć tak samo albo lepiej. A jak ktoś chce to koła i tak zrobi bez problemu Albo na Pure Chemie Active Foam. Jeszcze szybciej znika z lakieru. Piana beznadziejna, mleko, ale robi co do niej należy i cena śmieszna. Jako oprysk też skuteczna. To taki odpowiednik BH w polskim wydaniu.
wanraf89 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Jezeli ktos bedzie chcial bilt hambera piane bede mial do sprzedania jakies 2,5 ltr na poczatku maja
V1RU$ Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Gdzieś kiedyś tu ktoś wspominał, że stosuje Magi z oprysku. Jakie proporcje na litr roztworu. Czy siła domywania jest tak dobra jak SG CO ?
Moderator Domel Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zaczyna mi się podobać ta piana. Dobrze spływa i klei się do lakieru nawet z MJJC. Tutaj jako typowy prewash - oprysk wstępny przed dalszym myciem. #domeldetailinglaboratory #domeltestuje #domeltest #domelowezakupy #domelowapianownica #domelowapiana #mjjc 4
boT Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2019 W dniu 25.10.2018 o 23:27, Birkhof napisał: Czy ktos mierzył ostatnio PH tej piany? Koncentrat i 1:100? Miałem ciekawą rozmowę z osoba która powiedziała mi ze magifoam ma 13,5 a nie pH obojętne - ktos ma u siebie i jest w stanie sprawdzic? No to teraz mnie zawaliło z nóg, dobrze że Już leżę
V1RU$ Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2019 W dniu 22.04.2019 o 22:45, boT napisał: No to teraz mnie zawaliło z nóg, dobrze że Już leżę No neutralne to nie jest - w butelce ph 10.
Moderator Domel Opublikowano 10 Maja 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2019 Jestem po aplikacji na bezdotyku - z pianownicy Gloria FM30 - 1:30 na 3 litry wody czyli 100ml piany na 3 litry wody. + ekstremalnie długo siedzi na lakierze - nie kapie na ziemię. + świetnie klei się lakieru mimo że była aplikowana na mokry prewash'owany lakier. + idealny produkt na myjnie bezdotykowe - można w tym czasie robić felgi. + gęstość, struktura w rozcieńczeniu 1:30 u mnie jak babciny sernik lub bita śmietana na torcie. +/- domywanie nie sprawdzone bo auto mocno skurzone po kilku dniach ulewy. +/- ciężko się wypłukuje w tym stężeniu z lakieru bo jest gęsty, klejący kisiel - musiałem użyć 8pln na spłukanie - ale uważam, że to idealna piana na bezdotyk - pokombinuje sobie z większymi rozcieńczeniami - zrobię sobie dawkę bardziej wodnistą czyli rzadszą 1:50 może nawet 1:100 - w tedy będzie dłużej siedzieć ale też lepiej się wypłukiwać (szybciej) i można spokojnie sobie rękawicą po porządnym wcześniejszym podwójnym prewashu myć auto. - mam wrażenie, że mocno zatyka LSP - hydro wróciło po 6 minucie oprysku na klapie Czas na zakup 5litrów tej piany Świetny produkt. Ta kleistość do lakieru jest niesamowita. Przypomina mi popularne wśród dzieci teraz SLAJMY Spoiler #domeldetailinglaboratory #domeltestuje #domeltest #domelowapiana #domelowapianownica #domelowapiana #domelowapianownica #gloriafm30 #pianownicazkompresorem 4 2
Moderator psemo Opublikowano 10 Maja 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2019 Dla mnie Magifoam to numer 1 wśród pian, właśnie za długie siedzenie na lakierze. Domywanie również super. PS. @Domel pianę nakładamy od dołu za góry. Ty robisz to dość chaotycznie. Następnym, razem spróbuj robić oprysk poziomymi pasami od dołu do góry 1
Moderator Domel Opublikowano 10 Maja 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2019 2 minuty temu, psemo napisał: PS. @Domel pianę nakładamy od dołu za góry. Ty robisz to dość chaotycznie. Nie mam czasu na bezdotyku Pan mnie poganiał, uwijałem się jak w Biedronce z paletami miedzy półkami - zrobiłem swoją życiówkę jeśli chodzi o mycie 1
paperson Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2019 @psemo potwierdzam, Regularnie jej używam. Piana jest niewiarygodnie trwała. Wczoraj myłem auto ok. 17, a dziś o 7 leżał jeszcze ślad auta na polbruku .
Moderator Domel Opublikowano 10 Maja 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2019 15 minut temu, paperson napisał: Wczoraj myłem auto ok. 17, a dziś o 7 leżał jeszcze ślad auta na polbruku . I to mnie w niej wkurza. Na bezdotyk ok - osadnik - odpływ i nara, ale na działce dramat - kisi się na ulicy kila godzin aż sąsiedzi dziwnie patrzą... 1
turzol Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2019 Omg jak to siedzi na lakierze Dzięki Domel za film bo akurat Magi dzisiaj doszła a w dodatku dzisiaj odbieram długo wyczekiwaną Glorię FM30 Także film na czasie jak dla mnie. Jeszcze z ciekawości, czemu ręcznie na początku dobijałeś Glorię skoro masz kompresor?
menior Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2019 Ktos probowal Magi w recznym opryskiwaczy(oprysk nie piana) jesli tak to z jakim skutkiem ? Cos gdzies czytalem ale nie moge znalezc
lukeu Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Jak szczupak jest królem wód, tak wg mnie Magi jest królem pian Ekstra jest długa praca, piana sobie leniwie spływa, a ja w tym czasie na spokojnie ogarniam koła, opony, przygotowuję dwa wiadra itp. Domywanie bardzo fajne, po kilkudniowej jeździe w deszczu został tylko film niewielki film brudu zaraz za kołami przednimi, które mocno "atakują" doły drzwi i progi. Po kilku minutach, spłukałem finalnie po 15. @Domel kompletnie nie zauważyłem opisywanego przez Ciebie zatykania LSP
Moderator Domel Opublikowano 2 Czerwca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 51 minut temu, lukeu napisał: kompletnie nie zauważyłem opisywanego przez Ciebie zatykania LSP To tylko moje obserwacje na moich lakierach 1
turzol Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2019 Czy jest jakaś różnica (poza etykietą na opakowaniu) między tymi pianami Magi?
kivlov Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2019 Wydaje mi się, że nie. O ile dobrze pamiętam to tylko Magifoam miała, albo ma wersję jeszcze z kolorową pianą. ja mam butle 5l. bo często używam przed myciem.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 7 Czerwca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2019 @turzol na zdjęciach masz stara szatę graficzna i nowa szatę graficzna a produkt ten sam
Szurszur1 Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2019 fajny produkt, chyba zakupię 5l bo taniej. Ale jeśli faktycznie ciężko to spłukać i trzeba wydać jw. około 8 zł to ciężka sprawa może faktycznie do ręcznego marolexa zrobić roztwór jakieś 1:50 żeby to spłukać za 3-4zł? co myślicie? jakieś doświadczenia? ile wydajecie na płukanie jej? pozdr
Moderator Eryczek Opublikowano 8 Września 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Września 2019 Ze spłukaniem Magi nie ma żadnych problemów. Spłukuje się tak samo szybko jak każda inna piana. Inna sprawa ze spłukana Magi, leży na ziemi jeszcze przez długi czas:) 1
asaledr Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2019 Tak dopytam, to w końcu ta piana ma neutralne ph czy nie? Bo niby w opisie że tak, ale nie którzy piszą że nie, więc ja ponownie spytam jak to w końcu jest. Czy w każdym rozcieńczeniu jest bezpieczna dla wosku?
Rekomendowane odpowiedzi