Rybik w Machinie Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 No jutro mam zamiar dokładnie myć całe auto dokładnie, ale pod ręką mam tylko ADBL Snowball aktualnie. Ewentualnie Soft99 Compound Z to przelecę. Ale mam wrażenie, że coraz gorsza ta pogoda i środowisko, że się tak wszystko wżera wszędzie. Szyby i lakier też gorsze, więc cóż... @david2888Może po myciu rzucę nowe pióra przy okazji. Może to pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 7 minut temu, Rybik w Machinie napisał: Może po myciu rzucę nowe pióra przy okazji. Może to pomoże Nie zaszkodzi spróbować 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybik w Machinie Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Umyłem szybę Glass Coumpund Z, potem dokładne płukanie, mycie auta - ale niestety tylko ADBL Snowball, znowu dokładne płukanie i wleciały nowe pióra. No i chyba po prostu niedokładnie dotarłem mleczko Soft99, bo mgiełka nadal się pojawia, ale w innym miejscu Chyba rzeczywiście muszę to potraktować czymś kwaśnym, albo może ocet i cytryna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_mariusz_ Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Witam, od zewnątrz mam takie dziwne zacieki na szybach, nic co używałem nie pomogło. Płyny do szyb, woda z octem, sam ocet, a teraz miałem AG CGP. Jakieś pomysły czym usunąć to ustrojstwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackfun Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 3 godziny temu, _mariusz_ napisał: Witam, od zewnątrz mam takie dziwne zacieki na szybach, nic co używałem nie pomogło. Płyny do szyb, woda z octem, sam ocet, a teraz miałem AG CGP. Jakieś pomysły czym usunąć to ustrojstwo? Mam dokładnie ten sam problem. Próbowałem tych samych specyfików. Obawiam się, że zostaje tylko tlenek ceru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 @_mariusz_ @blackfun jak macie jakas paste cutingowa to tym sobie sprawdźcie nawet recznie na mikrofibrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Kwasowy preparat do felg załatwi sprawę w mgnieniu oka. Naprzykład cleantech wheel cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackfun Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 @BiałyGTi @DaV Dzięki za podpowiedzi. Będę kombinował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_mariusz_ Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 @blackfun daj znać proszę jeśli będziesz miał możliwość sprawdzenia czegoś w najbliższym czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronix3 Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Cześć, mam bardzo podobny problem. Otóż miałem wypolerowane dwie szyby ale przy krawędziach został osad, którego żaden płyn do szyby, IPA nie rusza. Czym mogę usunąć taki osad? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 15 godzin temu, cronix3 napisał: Cześć, mam bardzo podobny problem. Otóż miałem wypolerowane dwie szyby ale przy krawędziach został osad, którego żaden płyn do szyby, IPA nie rusza. Czym mogę usunąć taki osad? Np. SHINY Garage Glass Polish Pro + aplikator tri color Edit: No właśnie chodzi Ci osad na szybach co pozostał czy coś co zostało na uszczelkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 18 Października 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 przy krawedziach to na szybach czy na plastikach? Ewentualnie mozesz sprobowac magiczna gąbką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronix3 Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 osad na szybie ale przy samej krawędzi - pewnie nie "dojechali" padem bo obawiali się uszkodzenia uszczelki. Przeczytałem tu cały wątek i myślałem nad: Prostaff Windshield Cleaner, sprawdzi się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Ja używałem trochę prostaffa i dodawałem trochę tlenku ceru i robiło spoko robotę nie wysychało tak mocno jak sam tlenek ceru a robi lepszą robotę niż sam cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronix3 Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 zamówię i wypróbuję. U mnie tylko w grę wchodzi ręczna aplikacja. A czy Prostaff może mieć jakiś uboczny efekt gdy ubrudzę nim np. uszczelkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Ja zawsze oklejam więc nie wiem czy brudzi. Wolę zabezpieczyć i być spokojny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronix3 Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Prostaff, glinka lakiernicza ... próbowałem nawet octem - nie pomogło. Jakieś pomysły? Poniżej fotka mam nadzieję, że widać odcięcie między obszarem gdzie była polerka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masa05 Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 A to nie jest pod wierzchnią warstwą szyby, czyli tam gdzie szyba jest klejona z koleją warstwą ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Tez mi się wydaje że to "rozwarstwienie" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronix3 Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 ale mi nie chodzi o te bąbelki... pomarańczowy kwadrat osad zielony - polerowanie widać różnicę na czarnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 @cronix3 a to nie jest różnica w odbiciu światła wynikająca z tego, że za tą ciemniejszą stroną jest już słupek wewnętrzny?I'm back motherlovers! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 @cronix3 skoro widać różnicę to nie widzę innego wyjścia jak tam pojechać i złożyć reklamację. Tyle w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronix3 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Ale na co mam złożyć reklamację jak to jest brudne - osad. Szyba była polerowana i w miejscu zielonego kwadratu osad zszedł. Dalej było zaklejone (pomarańczowy kwadrat) w celu osłony samochodu aby go nie ubrudzić tlenkiem ceru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Pad filcowy plus rotacja (ostatecznie wkrętaarka z talerzem 75). Do tego Shiny Garage Glass Polish pro i wszystkie osady i kamień znikają. Przetestowane na super trudnych przypadkach, gdzie osad nic sobie nie robił z octu, plynu do szyb, ani pasty cuttingowej na najtwardszej gąbce. Filc plus shiny garage robi robotę. Wymaga to odpowiedniego oklejenia taśmą i ostrożności. Bo filc bez problemu przetnie uszczelki, plastiki i lakier do blachy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka17ab Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 SHINY Garage Glass Polish Pro i ręcznie tricolorem można próbować walczyć? maszyny nie mam, uszczelki zakrywać czy nie zaszkodzi jak przypadkowo coś się zabrudzi przy pracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi