Lunarna Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Witam. Posiadam opryskiwacz Gloria prima 5 Typ 39 TE 5 litrów. Fajnie trzyma ciśnienie, niestety popsuła mi się lanca (cieknie na końcu). Wiecie może jak przerobić ten opryskiwacz na pianownice Gloria a'la foam master?
Moderator Domel Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Kto używał ? pochwalcie sie
Moderator BiałyGTi Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 @Domel ja uzywalem piana jak piana
Moderator Domel Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 25 minut temu, BiałyGTi napisał: @Domel ja uzywalem piana jak piana Czyli nie czarna ? szkoda
Moderator BiałyGTi Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 2 minuty temu, Domel napisał: Czyli nie czarna ? szkoda Nie nie, normalna biała czarna tylko w baniaku 1
Matiz1992 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Mój ojciec kupił myjkę Greenworks (modelu niestety nie znam) i teraz pytanie odnośnie pianownicy: czy idzie po nią podpiąć pianownicę PA? W Techkarze nie pomogli, ale może ktoś z Was używa takiego zestawu i jest w stanie coś podpowiedzieć.
wojti91zmc Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Witam.Szukam dobrej ,bezpiecznej piany aktywnej do maszyn rolniczych ,ciagników a takze zeby sprawdzala sie do regularnego mycia auta nie nie uszkadzajac przy tym nalozonych wosków.pzdr
rybka Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 25 minut temu, wojti91zmc napisał: Witam.Szukam dobrej ,bezpiecznej piany aktywnej do maszyn rolniczych ,ciagników a takze zeby sprawdzala sie do regularnego mycia auta nie nie uszkadzajac przy tym nalozonych wosków.pzdr Piana która nie narusza wosków raczej nie sprawdzi się do ciagników☺ musisz mieć conajmniej dwie☺
Freddy Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Może ciągniki też woskujeWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
D@ViD Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 @wojti91zmc tylko oprysk cię zadowoli... SG CITRUS OIL LUB ADBL TFR 1
wojti91zmc Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Bardziej chodzi mi o brud ,bloto itp z ciagnika zeby piana to ruszyla I ladnie domyla P.S Ciagnikow nie woskuje itp Myslalem zeby kupic nerte blue diamond ,do aut nawoskowanych powinna byc ok?
D@ViD Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Piaownica Gloria FM30 + Kompresor aku XIAOMI Piana Sonax Energy Foam 15-20ml na 3l wody i taka fajna pianka 1 1
Dompel Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 Szukam sprawdzonej pianownicy do myjki Parkside PHD 100 E2. Co możecie polecić do 100 zł.
GTruszkowski Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 Miał ktoś może okazję testować pianownice ręczną IK foam pro 12? Ostatnio natrafiłem na nią na youtube i przyznaję, że jestem dość mocno zainteresowany.
Bezan Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 Mam Gloria FM30 i właśnie kończy mi się piana od Fireball. Wcześniej miałem Autobrite MagiFoam. Czukam czegoś kolejnego Bańka 5l Autobrite MagiFoam pamiętam aż do końca dobrze spełniała zadanie. Teraz ten Fireball im bliżej końca (zostało na 2 mycia) tym mniejszy efekt. Drugi raz nie kupię. Auto do mycia ręcznego odstawiane jest co średnio 2 miesiące. W międzyczasie piana + demineralizowana na bezdotyku. Jaką pianę polecacie by możliwie najlepiej"umyć" auto? Obecnie położona jest folia PPF na całości. Być może wpadnie na to jakaś lekka powłoka by sprawniej myć. Idealnie by było jakby piana była też w bańkach 5l by mieć spokój na dłużej.
Moderator Domel Opublikowano 6 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 Godzinę temu, Bezan napisał: Fireball Która ?
Bezan Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 Ultimate Active Snow Foam Mam też Ultimate Hydrophobic Foam ale przez to, że pierwszy etap jest słaby (pozostaje spory brud) to nie widzę sensu go konserwować tym środkiem Może jak będzie lepsza piana i domyje
Nathan Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 Jaką pianownicę polecacie do myjki Lavor Spacer 160? Bo patrzę na ofertę techkar i jest kilka modeli do myjek Lavor. Czy może najlepiej do nich napisać.
vhs Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 Jaką pianownicę polecacie do myjki Lavor Spacer 160? Bo patrzę na ofertę techkar i jest kilka modeli do myjek Lavor. Czy może najlepiej do nich napisać. Najlepiej napisać na pewno coś dobiorą.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
onehorsehoof Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2020 Czy w waszych pianownicach techkar/ls3 (myjka lavor vertigo 26) przy dokręcaniu białej butelki gwint się przekręca i nie można mocno dokręcić? I czy przy łączeniu z pistoletem kapie woda? Kupiłem ostatnio i nie wiem czy nie jest uszkodzona.
CarlosBlack Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2020 Nie wiem jak na łączeniu z wężem bo mam K5 (jest sucho) ale podejrzewam że masz coś nie tak z butelką. Nie "przekreciles" gwintu?
onehorsehoof Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2020 W dniu 10.06.2020 o 16:38, CarlosBlack napisał: Nie wiem jak na łączeniu z wężem bo mam K5 (jest sucho) ale podejrzewam że masz coś nie tak z butelką. Nie "przekreciles" gwintu? Użyłem jej raz, gwint już jest poszarpany i trochę nierówno się wkręca. Bardziej przeszkadza kapanie przy łączeniu z pistoletem. Reklamuje w sklepie.
vlodek2532 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zamawiam dziś pianownice i zastanawiam się jaką pianę wybrać. Mam w sumie SG prewash citrus oil i czy warto go wykorzystać jako pianę czy zakupić środek stricte pod pianownice przeznaczony. Jak radzicie?
Chochlik437 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2020 SG Citrus Oil można stosować jako pianę ale to jest środek stworzony do odtykania wosków, powłok czy do zastosowania, wtedy kiedy mamy do czynienia z większą ilością zarudzenia na samochodzie. Do takiego cotygodniowego mycia polecałbym pianę o ph neutralnym typu SG Fruit Snow Foam
Rekomendowane odpowiedzi