Skocz do zawartości

Pianownica i aktywna piana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@poncio pisałem już to wcześniej. Sitko najlepiej wymienić. W moim przypadku rozkręcanie. Plukanie. Nie dawalo efektu.

Wymieniłem na nowe i pianownica jak nowa 🙂

Oczywiście po każdym myciu polecam do zbiornika zalać sama wodę i wypłukać piane z sitka i całego układu.. 

Opublikowano

w takim układzie zamawiam sitko choć przy takiej "pianie" bardzo dłuż siedzi na aucie 🙂

a tu takie coś wyszło mi przy najnowszym produkcie SG

26ea3d9f437bb.jpg

Opublikowano

W dniu 12.03.2020 o 22:15, Streat napisał:

@xadamx obstawiam zbyt duzy wydatek wody. Sam mialem problem ze swoja k570 która cisnienie oraz wydatek wody miala kozacki tylko pianownica pa nie chciałą za nic współgrac z nia... teraz kupiłem k520 i pianownica pieknie działa 🙂 

No to mały update. Kupiłem ostatnio pianę Elite Detailer Alkaliner Foam. Różnica w porównaniu z Bilthamber, którego do tej pory stosowałem, przeogromna. Tak wygląda piana w stężeniu 1:10.

A jaki to ma zapach... Mógłbym się nim non stop inhalować. @Elite Detailer brawa dla Was za ten zapach.

IMG_20200328_170336.jpg

Opublikowano
W dniu 29.03.2020 o 10:39, CarlosBlack napisał:

@xadamx BH ma rzadszą pianę niż inne więc specjalnie na to bym nie zwracał uwagi, natomiast jak z kwestią skuteczności? 

Skuteczność dupy nie urywa. Ale to ma być siuwaks na lato. Zresztą ja i tak zawsze myję drugi raz ręcznie. Sama piana nawet całkiem całkiem się utrzymuje na lakierze i może poleżeć kilka dobrych minut. A to mi wystarczy aby skutecznie zmiękczyć brud.

No i może się będę powtarzał - ten zapach 🙂

Opublikowano

Ja Tak tylko tu zostawię. Jeszcze nie ma na rynku. Piana o cytrusowym zapachu. Ładowana z oprysku 90ml na 2 litry wody. 

Przed

0716F62B-43E8-4688-AC9A-CC382D3776F9.jpeg.068367148f00d0a8b58cd9a5fdafd75a.jpeg

77AFF25C-F5E1-48BE-B108-FC98448804CF.jpeg.a1bb91c05007ab757e45682313b2724b.jpeg

Po (przejazd około kilometra tylko)

8EC76875-14AC-408F-8740-86B290F1F819.jpeg.d4bfa07537a824d021e15b7c74ddfdc8.jpeg

5867EABA-8BAD-4706-80D2-A52A65912951.jpeg.bfa27e3591d449c17b0d9b4791d51adb.jpeg

Opublikowano

Panowie

w nawiązaniu do moich wcześniejszych postów tak to "leci" . Wczoraj myłem auto żony i dalej to samo :(. Kręcenie prawno lewo nic nie daje . O co kaman? Pianownica nowa użyta 3 razy , myjka nilfisk 135, piana adbl 1:10 .

Pianownica do reklamacji czy co ? 🤔

https://imgur.com/FKjTtZC

Opublikowano

@niuti ewidentnie coś jest nie halo. Chyba coś dostało się w sito pianownicy i spadła wydajność. Jak jest nowe to reklamuj

Opublikowano

Walcząc z moim Parksidem zasilanym ze zbiornika i z jego małą wydajnością wczoraj zmieniłem dysze. Jest poprawa. Szału nie ma ale jak dla mnie jest lepiej.

Opublikowano

Ja mam podobny problem (parę postów wyżej), pisałem do Techkaru gdzie kupiłem , odpisali mi, ze mam zwiększyć stężenie np. 1:3 albo wymienić sitko. Spróbuj zwiększyć , zobaczymy. Ja póki co nie miałem czasu sprawdzać.

Opublikowano

Robiłem też 1:1 i to samo... W zeszłym sezonie było wszystko super - boję się, że zabezpieczyłem na zimę odpowiednio i sie popsuło

Opublikowano

U mnie też było mleko i po zmniejszeniu ciśnienia na myjce jest git.
Pianownica MTM Schiuma.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
14 minut temu, #kris napisał:

U mnie też było mleko i po zmniejszeniu ciśnienia na myjce jest git.
Pianownica MTM Schiuma.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

sprawdzałem na 50% i na 100% - to samo 😞

Opublikowano

Witam, mam problem z pianownicą. W zeszłym roku działała bardzo dobrze. W tym sezonie zamiast piany robi mleko. Sitko wymienione na nowe - bez poprawy.

Opublikowano

W zeszłym roku miałem myjkę karcher k5, ale niestety padła. Teraz mam nowy parkside PHD 170 A1. Różnicy w działaniu myjek nie widzę. To może mieć aż taki wpływ na pianownicę? Gdy przekrecę na pianownicy maksymalnie na ,,-" to leci woda z bańkami zamiast piany.

Opublikowano

Płuczesz ją po użyciu? Może sitko jest przytkane.

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

jak pisałem; właśnie w K5 z sezonu na sezon pompa padła (filtr zmieniany, na zimę chowana do domu). seria "K" jest dobra do końca gwarancji 😉