Marcin Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 mam prośbę, może ktoś z Własnego doświadczenia doradzi jakiś płyn do mycia szyb , szczególnie przedniej od wewnątrz auta, aby nie było smug itp. a mycie nie było kłopotliwe, ale łatwe, bez wysiłku Czytałem rożne opinie i nie wiem co kupić, czym więcej produktów tym głowa cięższa od wyboru
Adaszek96 Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 @Marcin najlepiej mi się pracuje detailera magic glass magic, ale jeśli ma to być na zaszczurzone szyby to cartec w rozcieńczeniu 1:2 do 1:4 i zmywa wszystko 1
Marcin Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 szukam do normalnie zabrudzonych szyb ale zalezy mi aby nie bylo smug i nie trzeba mocno polerować (prysnąć przetrzeć i po zabawie )
DZIADZIA Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 jak dla mnie zdecydowanie DM Glass Magic 1
Gesiu_15 Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 15 minut temu, rygryss napisał: jak dla mnie zdecydowanie DM Glass Magic Top 1 ! 1
Moderator Domel Opublikowano 23 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 26 minut temu, rygryss napisał: jak dla mnie zdecydowanie DM Glass Magic A próbowałeś wersji limitowanej ? Zieloną ? Ten zapach można wdychać do snu 1
DZIADZIA Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 1 minutę temu, Domel napisał: A próbowałeś wersji limitowanej nie... zakupiłem 5L i nie mogę skończyć
Moderator Domel Opublikowano 23 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 31 minut temu, Gesiu_15 napisał: @Domel jak pachnie ? @Pajko opowiedz coś o tej nucie zapachowej
Adaszek96 Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 Ja mam tą zieloną i chyba bardziej przypadła mi do gustu, kolejny baniaczek będzie zielonej
kepa416 Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 Panowie czy tylko ja mam problem ze środkiem ADBL? Bo użyciu mam masę białych smug na szybkie nie mogę tego za nic wyprowadzić.
Tomas-sg Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 25 minut temu, kepa416 napisał: Panowie czy tylko ja mam problem ze środkiem ADBL? Bo użyciu mam masę białych smug na szybkie nie mogę tego za nic wyprowadzić. Ale który ADBL ? Jeśli PRO to on tak lubi. Miałem przez chwilę ale się nie polubiliśmy
kepa416 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Tak ADBL Glass PRO. Nie ma na to sposobu? Bo wymywa fajnie tylko problem tych smug
Gesiu_15 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Ja również z Glass PRo się nie polubiłem . Mazy okropne , zapach również dziwny a raczej jak IPA pachnie . Po 500 ml stwierdziłem że na pewno Glass Pro nie kupie . Chyba ADBL nie potrafi zrobić dobrego Glass Cleanera bo reszta produktów kozak ADBL Glass Cleaner ma zaje..ty zapach ale trzeba się namachać żeby szyba była na tzw "lustro" . DM Glass Magic to nr jeden choć mam w planach zakupić GC od @cleantechco i @Chemotion
mihau12 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 ja też większość kosmetyków mam adbl ale do szyb już druga butelka leci shiny garage perfect glass cleaner jest super a cena bardzo przystepna
chudy2355 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 A co sądzicie o myciu szyb IPA ? Może zaszkodzić?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
D@ViD Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 1 minutę temu, chudy2355 napisał: A co sądzicie o myciu szyb IPA ? Może zaszkodzić? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Ja zawsze szczury myje najpierw IPA. A potem drugi etap to mycie płynem do mycia szyb
Birkhof Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 A co sądzicie o myciu szyb IPA ? Może zaszkodzić?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaNie zaszkodziWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
V1RU$ Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2019 A ktoś używa płyn do szyb 4detailer ? Robiąc inne zakupy z ich arsenału. Wziąłem na próbę ich płyn do szyb. I tu miłe zaskoczenie. Robi świetną robotę, nic się nie marze, nie ciągnie, szybko odparowuje. W komplecie dostajemy Trigger Canyon.
Grzechu23 Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2019 @V1RU$ kupiłem na próbę 0.5l tego płynu w tamtym roku. Jakiś czas temu wpadł cały baniak 5 L . Bardzo dobry płyn!
V1RU$ Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2019 4 minuty temu, Grzechu23 napisał: @V1RU$ kupiłem na próbę 0.5l tego płynu w tamtym roku. Jakiś czas temu wpadł cały baniak 5 L . Bardzo dobry płyn! No mnie mega pozytywnie zaskoczył. Nie ma się do czego doczepić. A na forum o nim jakoś cicho. Miałem resztkę DM GM i jakoś nie widzę między nimi różnicy. Może GM ma ładniejszy zapach. Generalnie używam koncentrat Cartec i teraz testowo Koch. Ale lubię mieć coś gotowego na podorędziu.
alfaJersey Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2019 Płyn do szyb Ludwik albo MrMuscle z octem, fibrowa gąbka do umycia, gładka chińska fibra do szkła żeby wypolerować i do przodu. Ładnie odparowuje, nie zostawia smug. Generalnie wg mnie większość marketowych środków do szyb w niczym nie ustępuje detailingowym, ba takie jak ADBL Glass Pro powinny się takiemu Ludwikowi nisko kłaniać.
Moderator Domel Opublikowano 9 Marca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 Nie wiem czy udało mi się to uchwalić na filmie ale się starałem ProElite Glass Cleaner GT. Wylałem już dwa litry w domu i autach. Przewałkowałem go w wielu wariantach pogodowych i brudu. Jak dla mnie primo balerino ! Domywanie, odparowanie, brak mazów, zapach nijako-neutralny - szczerze polecam ! DM i SG już do mnie leci - też sprawdzimy. #domeldetailinglaboratory #domeltestuje #domeltest #domeloweszyby 1
Adaszek96 Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 @Domel zdradzisz go z DM który odparowuje jeszcze szybciej i przyjemnie pachnie
Rekomendowane odpowiedzi