D@ViD Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 @MMCzysci na pewno nie pierz jej w pralce.
Moderator Streat Opublikowano 22 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 caremitt to pieniadze wyrzucone w błoto, ładnie wyglada tyko w opakowaniu, pozniej jest tylko gorzej, ściągacz luźny ze spada z nadgarska a po miesiacu bedzie wygladać gorzej niz 3 letni megs
Strus Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 @SiWyJDM ja mam 2 sztuki rękawic z Ali. I akurat niebieska jest gruba jak cholera. Mam też czarno białą i ta jest już sporo cieńsza ale też dramatu nie ma. Nie wszystkie rękawice z Ali mimo tych samych kolorów są takie same. I niestety nie wiadomo na jaką się trafi. Megsa rękawica kompletnie mi nie podeszła. Umyłem nią raz auto i poszła na giełdę. Wolę mieć 2-3 sztuki chińczyka z Ali.
Siergiej89 Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 1 godzinę temu, Strus napisał: @SiWyJDM ja mam 2 sztuki rękawic z Ali. I akurat niebieska jest gruba jak cholera. Mam też czarno białą i ta jest już sporo cieńsza ale też dramatu nie ma. Nie wszystkie rękawice z Ali mimo tych samych kolorów są takie same. I niestety nie wiadomo na jaką się trafi. Megsa rękawica kompletnie mi nie podeszła. Umyłem nią raz auto i poszła na giełdę. Wolę mieć 2-3 sztuki chińczyka z Ali. A z jakiej aukcji kupowałeś rękawice? Możesz jakieś polecić?
Qlimaxss Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 @david2888 Taaak. Ja prałem ja z 3 razy i dalej jak nowa mięciutka . Rozczesuje po praniu.
analyzator Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 @kriss76b ceramit jest ok ale nie jest trwała. U mnie po może kilkunastu użyciach/praniach zrobiła się hmm jak szmatka Pierwsze wrażenie ok ale down de road idzie do kosza inawet felgi myję innymi, tańszymi, które się trzymają. Nie jest zła - blisko optymalnego uniwersalnego rozmiaru. Gyona mam i odpowiednik od workstufa. Dobre rękawice to są i niosą dużo szamponu. 9l w wiadrze to minimum bo szybko znika. Jak dla mnie są +/- takie same. Fotki gdzieś wrzucałem, chyba w wątku o tanich fibrach.
D@ViD Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 14 godzin temu, Qlimaxss napisał: @david2888 Taaak. Ja prałem ja z 3 razy i dalej jak nowa mięciutka . Rozczesuje po praniu. Dystrybutor, @MrCleaner w którymś wątku wspominał, żeby lepiej jej nie prać w automacie
Qlimaxss Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 @david2888 Nie mam jej teraz w domu. Ale wydaję mi się że nie ma zakazu prania. Więc ja wrzuciłem. Piorę raczej w 30-40 stopniach i na 500 wirowanie więc delikatnie. A potem ją tą super szczotką rozczesuje co.kobitki za nimi szaleją. Nie pamiętam jak się nazywa
D@ViD Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 @Qlimaxss ja aby myjka cisnieniowa ją traktuje i potem też taka szczotka rozczesuje nie widzę sensu prac
Qlimaxss Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 @david2888 Ostatnio poprostu wpadła z mimrofibrami bo była pod rączka . Tak to rekawice piorę rzadko oczywiście jeszcze zależy jakie 1
kriss76b Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 Ja mojego 3-letniego Megsa od początku piorę w automacie 40 st C/800 obr. i wygląda ok. Oczywiście może gdybym prał tylko ręcznie byłby bardziej puszysty, ale wydaje mi się żeby dobrze doprac, trzeba jednak użyć pralki.
paki112 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 Trafiła do mnie taka mała wełniana rękawica od Flexipads, ktoś używał?
Moderator Streat Opublikowano 5 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2020 @paki112 miałem ale w kolorze rudym, po 3 miesiącach rozleciała się, może zmienili coś ale ja nie byłem zadowolony
paki112 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2020 @Streat dzięki za odzew jest mała więc spróbuję jak da radę przy felgach, gdzie Storm WS nie dochodzi
ter Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2020 od listopada używałem rękawicy z wełny merynos z allegro (coś koło 80-90zł) i wydawało mi się że jest spoko. Ostatnio kupiłem sobie adbl pro mitt i stwierdzam że ta jest spoksza. Mieści się w niej więcej wody/piany i nie widać tak oznak zużycia jak po tej starszej. Wczoraj prałem obie razem z mikrofibrami i teraz wszystkie szmaty mam w paprochach z tego merynosa. Jak już ją wyprałem to jeszcze raz umyję nią felgi i w kosz. Adbl o połowę tańszy i 2 razy lepszy. To tak jakby ktoś sobie myślał że jak wyda 2 razy więcej to będzie miał 2 razy lepiej
Qlimaxss Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2020 @ter Ten Promitt jest mega elegancki. Miałem w poprzedniej firmie pomarańczowa Adbl i niebieska zdecydowanie lepiej się myję. Mega mi się podoba jak nabiera wody. Można myć i myć 1
kepa416 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 Cześć mam obecnie rękawice CarPro Wool Wash Mitt, nie mam zastrzeżeń do jej działania ale jest problemową bo trzeba ja wyczesać bo schnieciu i do tego schnie kilka dni.Chciałem coś ciekawego i patrzę na te od adbl i work stuff. Duża jest różnica jeśli chodzi o ilość wody która nabiera?
analyzator Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 @kepa416 na moje oko to to samo jest ale może ktoś potwierdzi? gyeon q2m smoothie vs worskstuff - mam obie używam zamiennie.
D@ViD Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 @kepa416 weź za carpro hand wash mf. Jest super
D@ViD Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 1 minutę temu, MMCzysci napisał: Tak! Tak! CarPro FTW! Widze ze po mojej rekomendacji kupiłeś i się spisuje bdb
MMCzysci Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 Pewnie, świetny poślizg i królewskie warunki dla dłoni
Mateczek Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 Ja tam porównywałem i dla mnie Work Stuff robi robotę. Trzyma dużo wody i myjesz kawałek, obracasz na drugą stronę i myjesz dalej. Może i w carpro wystarczy wody na pół auta, ale to chyba po to często płukamy rękawice w drugim wiadrze, żeby nie ciągnąć brudem po całym aucie, bo stąd m. in. biorą się hologramy na lakierze.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
CarlosBlack Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 U mnie po drugim użyciu work stuff "zbił sie" w środkowej cześi i to przy myciu auta po one step'ie Został do mycia "szczurow", felg i dołów karoserii, w jego miejsce zakupiłem FX. Z kilku różnych które posiadam i użytkuje na co dzień zdecydowanie polecam carpro
menior Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 @CarlosBlack a jak ta od Fx protect sie spisuje?
Rekomendowane odpowiedzi