Skocz do zawartości

Wybór rękawicy do mycia

_Makki_

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

2,61 zł  31%OFF | Car Styling 15*24 cm Automotive do czyszczenia samochodu czyścik samochodowy do czyszczenia wełna miękkie samochodów rękawice do mycia szczotka do czyszczenia podkładka motocyklowa opieki
https://s.click.aliexpress.com/e/mSRYqEU

Po 2 tyg przyszły 3 sztuki. Wczoraj umylem dwa auta ta rekawica i powiem wam że to jest chyba to, czego szukałem. 

Mega delikatne. Ładnie nabiera wodę z szamponem. Wygodna. Po prostu bajka się myje auto ta rekawica 😍 

Zostają kwestia trwałości. Zobaczymy 

IMG_20190621_173948.jpg

IMG_20190621_173952.jpg

IMG_20190621_173946.jpg

• Super 1

@david2888 ja już mam blisko 2 lata - cały czas wygląda jak nowa - nie chce się zepsuć 🤪

Myślałem, że tu jakość będzie szła w parze z niską ceną i kupiłem kilka szt, ale mega pozytywnie się rozczarowałem 😍 jak dla mnie nic jej nie przebije.

Te nadmiarowe mam z przeznaczeniem na rozprowadzanie siuwaksów w procesie dekontaminacji/deironizacji.

Mam dokładnie tak samo. Kupiłem dwa lata temu 2 sztuki z myślą o lipnej jakości.

Wczoraj myłem auto i dalej jest jak nowa. Myje się nią rewelacyjnie 😉 Nie puszcza żadnych włosków, brak zaciągnięć. Ogólnie git malina 💪
Zdecydowanie częściej przy myciu właściwym sięgam po tego 'chińczyka', niż po typowe droższe rękawice do mycia.

• 2 tygodnie później...

Wczoraj pierwszy raz umyłem rękawicą Megsa. Chłonie bardzo dużo wody.

Jednak albo muszę się do niej przyzwyczaić albo po prostu lepiej mi się myje chińczykiem a'la Gyeon. Chińczyk jakoś większy poślizg daje. Megs się trochę ześlizguje z moich rąk i może przez to nie myje mi się zbyt komfortowo

28 minut temu, Strus napisał:

lepiej mi się myje chińczykiem a'la Gyeon

Też ją mam i powiem szczerze że myje się nią na prawdę spoko jak za te pieniądze. Przy jednym zamoczeniu rękawicy daję radę nią umyć bok dużego kombi oczywiście obracając ja w międzyczasie.

Rękawice Megsowe są w dwóch rozmiarach, mam oba i mi się lepiej pracuje tym mniejszym, poza tym ona tez chłonie dużo wody i ma trochę luźniejszy ściągacz nich chińczyk i pewnie dlatego się wam zsuwa z rąk.

1 minutę temu, Tommy Lee napisał:

Też ją mam i powiem szczerze że myje się nią na prawdę spoko jak za te pieniądze. Przy jednym zamoczeniu rękawicy daję radę nią umyć bok dużego kombi oczywiście obracając ja w międzyczasie.

Rękawice Megsowe są w dwóch rozmiarach, mam oba i mi się lepiej pracuje tym mniejszym, poza tym ona tez chłonie dużo wody i ma trochę luźniejszy ściągacz nich chińczyk i pewnie dlatego się wam zsuwa z rąk.

a myślałem, że tylko ja mam taki problem z tą rękawicą😂 zastanawiałem się nawet czy faktycznie nie ma różnych rozmiarów, ale na moim opakowaniu nie było żadnej informacji o rozmiarze. Pomimo tego megsowa rękawica jest zarąbista😍

1 godzinę temu, davor napisał:

a myślałem, że tylko ja mam taki problem z tą rękawicą😂 zastanawiałem się nawet czy faktycznie nie ma różnych rozmiarów, ale na moim opakowaniu nie było żadnej informacji o rozmiarze. Pomimo tego megsowa rękawica jest zarąbista😍

Kiedyś kupiłem jedną rękawicę od kolegi Eryczek na forumowej giełdzie, a za jakiś czas kupiłem kolejną i ta druga była właśnie większa. Na podstawie tego wnioskowałem że są rożne wielkości. 

1 godzinę temu, david2888 napisał:

Rękawicy, wash pada, rekawicy do glinkowania, claysponge - bloczek z glinką 🙂 

Wszystko przypomina mi Work Stuff, ale w innej kolorystyce 

Pamiętam jak ADBL wprowadziło swojego Tire Cleanera, za zaraz po tym SG swojego. Widzą że jest popyt na takie akcesoria to wprowadzają swoje, oby tylko jakość była na dobrym poziomie.

25 minut temu, Tommy Lee napisał:

Kiedyś kupiłem jedną rękawicę od kolegi Eryczek na forumowej giełdzie, a za jakiś czas kupiłem kolejną i ta druga była właśnie większa. Na podstawie tego wnioskowałem że są rożne wielkości. 

Też mam rękawicę od Eryczka i myślałem, że to ta większa bo z mojej ręki często spada. Używam jej czasami jak rękawicy, a czasem jak gąbki trzymając za jedną stronę. Bardzo dobrze myje mi się nią auta.

Z tym spadaniem rękawic to małe dyi i problem rozwiązany. Igła + nitka i rozmiar się da dostosować. Zrobiłem tak dwie rękawice - centymetr cy dwa rękawa zawijamy do środka i zszywamy po długości. ADBL & taka fajna szenilowa marketóweczka za mniej złotych do felg. Działa 🙂

• 1 miesiąc temu...
6 godzin temu, Bapko napisał:

Zastanawiam się nad doposażenie mojego skromnego arsenału w gąbkę do mycia Soft99 smooth egg sponge. Będę wdzięczny za wszelkie opinie i uwagi!

Osobiście mam mieszane uczucia co do tej gąbki, a kilka razy już miałem okazję nią pracować.

Z jednej strony jest ultra delikatna i świetnie absorbuje nieczystości z powierzchni lakieru (żeby to zobrazować odpal sobie ostatni filmik @mx_nowicki o myciu na posesji), a jej kompaktowe rozmiary powodują, że operowanie nią jest proste i przyjemne. Z drugiej zaś, właśnie jej niewielka powierzchnia powoduje, że pracuje się na niewielkich odcinkach i należałoby nieco częściej ją wypłukiwać (chociaż jest to raczej produkt dedykowany do aut po korekcie więc i tak robi się to częściej). Dodatkowo nie jest w stanie absorbować wody i piany w zadowalających (mnie) ilościach. Co do jakości oraz trwałości zastrzeżeń brak.

W dniu 12.07.2019 o 08:33, Strus napisał:

Wczoraj pierwszy raz umyłem rękawicą Megsa. Chłonie bardzo dużo wody.

Jednak albo muszę się do niej przyzwyczaić albo po prostu lepiej mi się myje chińczykiem a'la Gyeon. Chińczyk jakoś większy poślizg daje. Megs się trochę ześlizguje z moich rąk i może przez to nie myje mi się zbyt komfortowo

Mógłbyś podlinkować tego chińczyka? 🙂 

W dniu 23.06.2019 o 10:17, david2888 napisał:

2,61 zł  31%OFF | Car Styling 15*24 cm Automotive do czyszczenia samochodu czyścik samochodowy do czyszczenia wełna miękkie samochodów rękawice do mycia szczotka do czyszczenia podkładka motocyklowa opieki
https://s.click.aliexpress.com/e/mSRYqEU

Po 2 tyg przyszły 3 sztuki. Wczoraj umylem dwa auta ta rekawica i powiem wam że to jest chyba to, czego szukałem. 

Brałeś tą z dostawą z Chin czy Francji? Nie wiem czy ma to znaczenie więc wolę dopytać