Skocz do zawartości

Zapachy do autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja pewnie już pisałem ale mam jakieś stare płatki zapachowe od Gliptone (Leather aroma pad) + buteleczka z kawałkiem skory od ColourLock.  Nie odświeżam tego już, nie zmieniam bo mam skóre Nappa która sama z siebie ładnie pachnie.
Ale nie ma nic lepszego niż zapach nowego auta lub po prostu brak zapachu.  U mnie też jest jonizator, który jak rozumiem 'zjadalby' zapachy ?

Przecież to chemia, którą wdychamy. Przy aplikacji powłok czy innych ubieracie masczki, rękawiczki a tutaj wkładacie w kratke jakiś zapach.
Kurcze. Dziwne.
Owszem, mam jakąś perfuma na ciało (dla człowieka)  i to też chemia tak jak i płyn do mycia. Ale...
Nie wolicie po prostu zapachu świeżości czyli brak zapachu?

1-2-3 kropelki olejków eterycznych na róg dywanika :-)
Mięta albo mandarynka super się sprawdzają no i zero chemii
Opublikowano
A jakby tak na filtr kabinowy? Czy to zły pomysl?

Zapach utrzymuje sie kilka dni, wiec nie chciałoby mi się wyciągać filtra :P

I mozecie sie smiac ale uwielbiam zapach amolu :-) mialem go w atomizerze swego czasu - jeden psik i super orzeźwienie :-)

Opublikowano

W sumie to co by nie kupować i jakby nie kombinować to zapach jest ulotny 🙂 Ja po wielu próbach wróciłem do punktu wyjścia czyli zapachu w kratkę nawiewu. Nic trwalszego nie znalazłem.

Opublikowano

A ja od siebie dodam (dyndająca choinka pod lusterkiem to nieprofesjonalne, wiem ) ze tyle widzi się w internecie żartów z trwałości Wunderbaumow, a powiesilem w obu autach w październiku i dalej coś czuć I nie tylko jak przyciśnie się do nich nos
Zastanawiam się nad któraś z zawieszek od Fresso. Bardzo estetycznie wyglądają.

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
52 minuty temu, MMCzysci napisał:

Zastanawiam się nad któraś z zawieszek od Fresso. Bardzo estetycznie wyglądają.

To tak jeśli chodzi o trwałość 2-4 tygodnie, zleży od wilgotności powietrza, temperatury itp itd. Miałem Gentlemana i Sugar love, polecam obydwa 🙂 Do fresso raczej nie wrócę z względu na cenę, mam od nich psikane zapachy i często używam ale zawieszki jakoś mnie nie kupiły. Na początku byłem bardzo zadowolony ale cenowo jednak wypada to słabo.

Opublikowano
@MMCzysci a zawiesiłeś tak jak instrukcja każe czy od razu wyjąłeś całą z folii? 

Jak instrukcja każe. Nie wyjmuje nigdy całej, bo wtedy zapach jest za mocny.

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No właśnie za mocny i szybko się ulatnia. A widoku na wpół wyjętej zawieszki nie trawię. Dlatego niedługo powalczę że Stripperem i zawieszkami ADBL. 

Opublikowano
12 godzin temu, Birkhof napisał:

1-2-3 kropelki olejków eterycznych na róg dywanika :-)
Mięta albo mandarynka super się sprawdzają no i zero chemii emoji56.png

Nie pozostają po olejku jakieś ślady na dywanikach? Masz jakieś sprawdzone których używasz? Bo powiem szczerze powoli mam dość tych sztucznych zapachów w samochodzie. 

Opublikowano
Nie pozostają po olejku jakieś ślady na dywanikach? Masz jakieś sprawdzone których używasz? Bo powiem szczerze powoli mam dość tych sztucznych zapachów w samochodzie. 

Np wetuweria jest troche tlustawa ale na czarnym nie widac, wiekszosc nie powinna byc tlusta.
Ja zamawialem bioika.pl i damai.com.pl
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja sobie pozwolę znów polecić @ProElite. Ostatnio kupiłem dużą butlę Aruby. 
3 dni temu psikane. 2 dni auto stało. Dziś otwieram drzwi i od razu czuć zapach. 

także uważam ze trwałość super

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, szukam alternatywy dla k2 fahrer, lub czarnego wounder bauma. Chodzi mi tylko o perfumy, którymi można spryskać dywaniki. Może ktoś z was miał z czyms takim styczność i może polecić? Wiem, że k2 ma ten zapach w atomizerach, ale wygląd ich jest fatalny 😁 Raczej szukałbym czegoś w szklanych flakonikach (jak Fresso) a te duże jak od k2 w ostateczności 

Opublikowano

Ja od dluzszego czasu uzywam psikadel od rrc. Wybór bardzo szeroki więc jestem pewny że każdy znajdzie coś dla siebie. A jedna butelka starcza mi na kilka miesięcy. Psykam po 2-3 strzały na każdy dywanik co tydzień. Cena to ok. 15 zł.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Tylko nie wiem czy wygląd Ci się spodoba

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Magic mist QD1 od @ADBL świetnie pachnie ale krótko. Duży plus że teraz jest w małej pojemności 200 ml w cenie koło 20 zł. Jeśli chodzi o zawieszkę Fresso najbardziej przypasował mi zapach Sugar Love. Pachnie zawieszka koło miesiąca także bez tragedii 🙂

Opublikowano

Fajny temat, podepnę się:).

Bardzo lubię zapach kawy, w idealnym świecie mój samochód mógłby być wyposażony w młynek do kawy który mieliłby ziarna przy otwarciu drzwi z pilota, tak żeby po wejściu było czuć świeżo mieloną kawę. Niestety zapachy kawowe które testowałem (martens na rzemyku i chemical guys z atomizerem) pachną bardziej jak latte ze słodkim syropem niż same ziarna. Czy ktoś może polecić jakiś fajny kawowy zapach do samochodu?

Opublikowano

@Fredi88 Tak się składa, że ze znajomymi zamówiliśmy sobie perfumy Fresso. Każdy z nas miał inny zapach i dzisiaj je testowaliśmy. Jest dosyć duża różnica w zapachu, gdy się pryska w korek i wącha od razu a gdy już ten perfum "leży" na aucie kilka minut. Przykładem może być gentelman, który kompletnie mi nie podszedł na początku (był zbyt pieprzny) ale gdy włożyłem głowe do auta, gdzie wcześniej był on spryskany byłem bardzo mile zaskoczony. Choć i tak nadal będę szukał czegoś podobnego do czarnej choinki właśnie 😁

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 20.03.2020 o 09:37, Gesiu_15 napisał:

Magic mist QD1 od @ADBL świetnie pachnie ale krótko. Duży plus że teraz jest w małej pojemności 200 ml w cenie koło 20 zł. Jeśli chodzi o zawieszkę Fresso najbardziej przypasował mi zapach Sugar Love. Pachnie zawieszka koło miesiąca także bez tragedii 🙂

W zupełności się z Tobą zgodzę! Krótko pachnie, ale zapach mega! Bałem się, że będzie bardzo słodki, ale jest w sam raz. Zastanawia mnie, czy następnego nie brać z Snowball, bo też mam 200ml pojemnik z QD1 i pewnie niedługo skończy się 😛. Ogólnie dla mnie to mega rozwiązanie, bo mam eleganckie zawieszki bezzapachowe już, na które psikam @ADBL i przedłużam ich życie 😛 

• Lubię to 1
  • Dystrybutor
Opublikowano

Wlasnie trafiają do sorzedazy 3 nowe misty. Dwa perfumowane: Black (niektorzy moga kojarzyć specyficzny zapach), White oraz leather mist z naszego leather kita. 

W kazdym z powyższych trwalosc jest mocno podniesiona.

• Lubię to 4
Opublikowano
20 godzin temu, ADBL napisał:

Wlasnie trafiają do sorzedazy 3 nowe misty. Dwa perfumowane: Black (niektorzy moga kojarzyć specyficzny zapach), White oraz leather mist z naszego leather kita. 

W kazdym z powyższych trwalosc jest mocno podniesiona.

@ADBL możecie jakoś określić te zapachy, jakie nuty są w nich wyczuwalne?

Opublikowano
21 godzin temu, ADBL napisał:

Black (niektorzy moga kojarzyć specyficzny zapach)

@ADBL ten black to coś typu czarna choinka WB? 🙂  Jak tak to biorę baniaczek 5l 😄 

• Lubię to 1
Opublikowano

Czołem :)

Szukam zapachu podobnego do czarnego gekona audi, który opisany jest jako zapach drzewny/korzenny. Cena nie gra roli, a kto mi pomoże coś znaleźć to stawiam (wysyłam) piwo 😄 Zależy mi, żeby zapach faktycznie był bardziej drzewny/korzenny niż by pachniało męskimi perfumami. Ciekawostka - sklepy Reserved mają prawie identyczny zapach w swoich sklepach, czyli jest to jakaś nuta zapachowa, na którą nie mogę wpaść.

Zależy mi, aby trwałość była dłuższa od gekona, który po około 2 tygodniach nie pachnie wcale. 

• Testowałem Millefiori Icon Legni & Spezie (dno 1/10), zapach kosztował około 60zł, a pachnie jak bardzo tanie podróbki perfum,
  • Mr & Mrs FragranceCesare Cedar Wood (słaby 3/10), bardziej w kierunku męskich perfum,

Obojętne dla mnie, czy zapach będzie do kratek, wieszany czy atomizer :) 

Myślałem, może o :

• Notino Home Scented Cards Salt & Wood - zapach bergamotki, podkreślony drzewnymi nutami,
  • ADBL SPIRITS - SPEED - podobno drzewo sandałowe, cytrusy, melon

Ktoś coś może powiedzieć o tych zapachach?

Dzięki!