Jump to content

Zapachy do autka

Guest

Recommended Posts

Hello,

nie znalazłem nic o zapachach do autka, a jak wiadomo prawie każdy coś stosuje - ja jak na razie nic, mam skórzaną tapicerkę i nie chcę zakłócić przyjemnego zapachu skóry :)

Znalazłem na Allegro, takie oto coś:

http://allegro.pl/item663236513_perfumy ... homme.html

Czy ktoś z Was miał jakieś doświadczenie z tego typu wynalazkami, ewentualnie jakie są Wasze doświadczenia w zakresie zapachu wewnątrz autka?

Wszyscy znamy różnego rodzaju drzewka, ale może ktoś ma inne patenty na przyjemny zapach w samochodzie.

Ja np kiedyś słyszałem, że można właśnie perfumami - bo są wydajne i trwałe, a do tego dają niepowtarzalny zapach w samochodzie, który raczej nie kojarzy się ze stricte samochodowymi zapachami i robi wrażenie na pasażerach...

• 3 weeks later...
Myślę ,że najlepszym zapachem w samochodzie jest zapach "nowości" ,którego jeszcze chyba nikt nie wynalazł.

zapach nowości najlepszy,ale naturalny,a nie sztuczny poprzez jakieś choinki lub inne wynalazki :D

najlepszy zapach samego samochodu wg mnie ;)

• 4 weeks later...
no ciekawe :)

Myślę ,że najlepszym zapachem w samochodzie jest zapach "nowości" ,którego jeszcze chyba nikt nie wynalazł.

Hmmm, podobno w VOLVO jest specjalny 6-osobowy dział, który zajmuje się stworzeniem zapachu nowego luksusowego auta. Jest to zmysł, który pozytywnie pobudzony sprawia, że nabywca chętnie kupuje takie auto. I faktycznie Volvo pachnie specjalnie :)

Są ciekawe zapachy do aut ze skórą

• 1 month later...

Jako że mam 2 Fordy w flocie to stosuję fabryczne kosmetyki do wnętrza. Co ciekawe dają bardzo zblżony zapach do tego jaki dobywa się z tych samochodów co stoją w salonie. Przy czym nie można zapominać o totalnym zakazie wnoszenia jarających się petów do wnętrza. Pozdrawiam

Większość firm motoryzacyjnych ma grupę ludzi z bardzo rozwiniętym zmysłem węchu

fajny jest zapach spalin z diesla, albo benzyny przy tankowaniu :D no,ale nie ma takich zapachów ... :P

:lol:

Większość firm motoryzacyjnych ma grupę ludzi z bardzo rozwiniętym zmysłem węchu

fajny jest zapach spalin z diesla, albo benzyny przy tankowaniu :D no,ale nie ma takich zapachów ... :P

albo z katalizatora :mrgreen:

Jest taki "samochodowy" zapach - woda toaletowa dla mężczyzn, ale i panie używają. Nazywa się "Nostalgia" sam kupiłem. Jest super. Jak ktoś lubi ciężkie zapachy. "Nosem" nie jestem jak Serge Lutens ale pachnie "rozgrzanym asfaltem z rozlanym olejem i beznzynką". Mozna kupić w Galilu na Mokotowskiej. Na etykiecie ma starą drewnianą kierownicę z zaciśniętymi na niej dłońmi w rękawiczkach do jazdy. :D

• 3 weeks later...
  • Administrator

Użytkownik misiu z Forum.Subaru.pl prowadzi sprzedaż. Swoją drogą to taki mały hit na wspomnianym forum ;)

Poza tym Allegro,ale zdaje się że w tym momencie nic nie ma,trzeba obserwować.

a co sądzicie o pochłaniaczach wilgoci/zapachów, stosował ktoś?

[ Dodano: 23 Październik 2009, 19:36 ]

Właśnie zakupiłem taką oto wkładkę i tubę.

http://www.allegro.pl/item793202575_wkl ... a_hit.html

http://www.allegro.pl/item793202577_tub ... a_hit.html

Na allegro zbiera bardzo dobre opinie.

Stosował ktoś z użytkowników forum?

Jak przetestuje podzielę się opinią. Jest deszczowo, mokro, wilgotno, pogoda akuratna, właśnie włóżyłem na noc do auta. Zobaczymy jutro i za parę dni.