KUBA46 Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 14 godzin temu, Kamsyyo napisał: A jest coś mocnego co nie zdejmie wosku? Czy tu brak kompromisu pomiędzy siła a działaniem na LSP? Citrus pre wash od SG nie zdejmie zimowego wosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 20 godzin temu, Kamsyyo napisał: A jest coś mocnego co nie zdejmie wosku? Czy tu brak kompromisu pomiędzy siła a działaniem na LSP? Bilt Hamber Auto Foam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiziorDZN Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 11 minut temu, Strus napisał: Bilt Hamber Auto Foam Wtrącając się w temat - masz jakieś porównanie do AB Magifoam ? BH jest sporo tańszy, chętnie bym sprawdził zwłaszcza, że z innych produktów jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Mam. Podobne w działaniu. Tylko ze BH bardziej mi leży z oprysku i tak go używam. Jeśli miałbym używać z pianownicy to wolałbym Magi bo to piana typowa z dużą pianą. W BH tego nie uświadczysz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Ktoś ma jeszcze jakichś pomysł na dobrego pre washa w formie oprysku? SG CO przerobione 5l w 2019 roku CT CO przerobione 4l, kończy się bańka BH Auto Foam kupiony na koniec maja i ponad połowy już nie ma. Wszystkie 3 są fajne, Cleantech dobry również jako piana. Może jest coś mniej agresywnego w formie oprysku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 11 minut temu, FilipO napisał: CT CO przerobione 4l, kończy się bańka Pozwolę zapytać, jakie stężenie z oprysku u ciebie działało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 10 godzin temu, D@ViD napisał: Pozwolę zapytać, jakie stężenie z oprysku u ciebie działało? W każdym przypadku (produkcie) od 1:20 do 1:40 stosuje. Różnic w domywaniu nie ma jak dla mnie. Cała trójka daje sobie radę, BH ciut szybciej przysycha, ale na akcje na bezdotyku- podjeżdżam, pompuje Marolexa na lakier i IK 0.75 na felgi (Tenzi), i po 8-10 minutach mnie już tam nie ma. Zwykle między 60 a 80ml na Marolexa 2L. Wystarcza to na spryskanie całej Giulietty, choć przy większym aucie przydalo by się jeszcze z pół litra roztworu. (Ale kolejna opcja to juz 3litrowy który jest większy, cięższy.. no i nie mieści się do torby WS) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybik w Machinie Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Jakiś fajny, neutralny prewash na zimę polecicie? W sumie mam SG CO i trochę go przerobiłem, ale od jakiegoś czasu się go trochę boję, jak mi zeżarł fabryczne zabezpieczenie z uszczelek Binder da radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Teraz, Rybik w Machinie napisał: Jakiś fajny, neutralny prewash na zimę polecicie? W sumie mam SG CO i trochę go przerobiłem, ale od jakiegoś czasu się go trochę boję, jak mi zeżarł fabryczne zabezpieczenie z uszczelek Binder da radę? Zmniejsz stężenie SGCO i po problemie. BH to nie neutral i Binder chyba też nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROPER Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Biorąc pod uwagę bezpieczeństwo lakieru, fabrycznych zabezpieczeń i moc domywania polecono mi Bilt Hamber. Polecam. Na bezdotyku na szybką akcję idealny i ma inhibitory korozji. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sodol Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 8 godzin temu, PROPER napisał: Biorąc pod uwagę bezpieczeństwo lakieru, fabrycznych zabezpieczeń i moc domywania polecono mi Bilt Hamber. Polecam. Na bezdotyku na szybką akcję idealny i ma inhibitory korozji. Dokładna nazwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Bilt Hamber Auto Foam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybik w Machinie Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 @KUBA46 Miałem na myśli tego czerwonego Bindera co się nazywa Neutral Prewash. Podobno jest neutralny Co do BH to bardzo chętnie. Ale raz, że tylko jako oprysk bym używał. A dwa, że on to chyba tylko jako 5l baniak występuje. A mi starczy 1l a nawet pół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 6 godzin temu, Rybik w Machinie napisał: @KUBA46 Miałem na myśli tego czerwonego Bindera co się nazywa Neutral Prewash. Podobno jest neutralny Co do BH to bardzo chętnie. Ale raz, że tylko jako oprysk bym używał. A dwa, że on to chyba tylko jako 5l baniak występuje. A mi starczy 1l a nawet pół Binder Neutralny na zimowe klimaty za słaby, szału nie będzie. BH jak najbardziej, sam do niej wrócę chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelRDM Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Jakieś porównanie BH Do TFR adbl ? Dużo osób poleca BH a ja z TFR jestem zadowolony i szukam usprawiedliwienia do kupna BH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 @PawelRDM TFR niezbyt nadaje się do częstego użytku. BH nie jest co prawda neutralny ale nawet jak mi latem przysechł to żadnego śladu po sobie nie zostawił. Dodatkowo posiada inhibitory korozji a TFR ze względu na zawartość wodorotlenku sodu przyspiesza korozję. Poziom domycia Auto Foam będzie słabszy aczkolwiek jest jak dla mnie bardzo zadowalający Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Z PreWashu, mamy Piany Aktywne i Wodorotlenek Sodu... Spokojnego Weekendu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 22 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 W dniu 3.11.2020 o 23:05, Rybik w Machinie napisał: Jakiś fajny, neutralny prewash na zimę polecicie? W sumie mam SG CO i trochę go przerobiłem, ale od jakiegoś czasu się go trochę boję, jak mi zeżarł fabryczne zabezpieczenie z uszczelek Binder da radę? Jakie zabezpieczenei uszczelek? Pokażesz zdjęcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vujek Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Nie panikujcie z tą szkodliwością TFR bo przy 1:50 i nawet sładszym domywa nieporównywalnie lepiej niż jakąkolwiek piana, a przerobiłem wszystkie tu wymienione:AB Magi, BH, SG CO. Na zimę i w sumie nie tylko daje konkret efekt a przy dobrym zabezpieczeniu nie ma stresu bo podjada tylko słabe letnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 TFR od ADBL niestety potrafi po sobie zostawić zacieki mimo dobrego płukania. @Gozdziu23 mi to pięknie pokazał na moim aucie. Także nie szalałbym z tym produktem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vujek Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Każdy szanujący siebie i auto detailer to chyba po myciu wyciera czy nawet QD daje. Nie mam z tym problemu na czarnej perle, zwłaszcza jak po myciu Dg931 przelece zimą na szmacie. Zero wysiłku a efekt bajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Chyba nie zrozumiałeś tego co napisałem. A może nie wyraziłem się zbyt precyzyjnie. Zostawia delikatne "wżery". Nie wiem jak to nazwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vujek Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Przy 40~50ml na 2l opryskiwacz nie widzę problemu.Nawet SSW mi nie zjada.Moze stężenie dał za mocne. Musiałem zdradzić BH po testach ADBL TFR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 No stężenie szalone 200ml na 9l marolexa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach_exelero Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Witam skąd macie opis że Bilt Hamber auot foam ma neutralne ph? na stronie producenta tego nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi