Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A bawił się ktoś 501+aktywacja ścierniwa wodą, tak jak w opisie produktu? Ostatnio próbowałem i po kilku przejazdach jeden strzał z atomizera na panel i dalej ładnie tnie i potem bajka docieranie.

Opublikowano

Kolejny mercyk z moim ulubionym ostatnio duetem 501+520, pady niebieski i czerwony nat na masnerze. Przerobiłem po butelce 500 i 501 i ta druga w cale tej pierwszej nie ustępuje. Fakt może więcej ciepła podczas cięcia jest na lakierze, ale siłę cięcia też ma bardzo dobrą, dlatego idzie od @ShiningCar kolejna butelka 501 🙂

a7f307400dbd.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano
27 minut temu, sparco0 napisał:

ale siłę cięcia też ma bardzo dobrą

Mi trochę brakuje siły cięcia w 501, pod tym względem do CP CC nie ma startu. Żeby wyciąć tyle samo rys, musiałem robić zdecydowanie więcej przejazdów

• Lubię to 1
Opublikowano

Niestety nie miałem carpro, więc się nie wypowiem, chociaż każdy sobie chwali z tego co czytam i oglądam relacje. Rozumiem że piszemy o cięciu na rotacji? Mam porównanie jedynie do kocha8,  menzerny 400 i jakoś najlepiej się dogaduje z 501/500 i te pasty sobie zostawiłem, oczywiście nie negując past innych producentów, bo każdy woli co innego i ma inne preferencje.

Opublikowano

@sparco0 na DA15

Kiedyś robiłem pomiary połysku po 3D one. Teraz wpadł mi w ręce ciemny metalik i trzeba było to wykorzystać.

501 na niebieskim royalu

Spoiler: niebawem pojawią się też 501+502,

Clearcut również na niebieskim royalu oraz kilka niespodzianek 😉

• Lubię to 2
  • Super 1
Opublikowano

Ktos kto pracowal pastami kocha i 3D jak by je  porownal/scharakteryzowal (typu plusy i minusy,w czym co jest lepsze itp.) 

Opublikowano

@menior, przede wszystkim masz 2 pasty w danym systemie. ACA500/520 ma dodatkowy atut w składzie, ktory faktycznie wpływa na to, że powierzchnia mniej sie grzeje. ACA500 jest nieco mocniejsza, zostawia mniejszy bałagan, lepiej pachnie, skuteczniejsza na DA. Pasty cuttingowe maja stałe ziarno i kilka osób zwracało uwagę, że faktycznie przyspieszają pracę. Pasty polishing/fininshing ACA520/AAT502 bardzo dobrze radzą sobie rownież z twardszymi gąbkami. Pasty są bardzo wydajne, pracuje sie nimi przyjemnie (zapach, pylenie, łatwość docierania), maja minimalną ilość wypełniaczy (wszystkie). 

• Dziękuję 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

ibiza 3d 500 na flexipad pro wool + 520 na niebieskim nacie

3d speed + niebieskie lake country + QD od Good stuff

powiedzcie mi czy jest coś bardziej tnącego niż pro wool z 2d aca 500 z maszyną DA czy muszą wchodzic już na rotacje??

Druga sprawa ciekawi mi Zvizzer czy jak to sie tam piszę według ich skali cięcia mają gąbke twardszą od futra ktoś to testował?

• Lubię to 3
Opublikowano

Pasta 3D One , polerka da hamron z juli. Pady żółte i czerwone z NAT. Zaczynam 2 bieg, potem trzy przejazdy na 4-5 i ostatni na 3 biegu. Czy inaczej to zrobić. Lakier Seata , raczej w dobrym stanie.

Opublikowano
2 godziny temu, ShiningCar napisał:

@misiek440, możesz spróbować np. Servfaces Wool Pad (ma twardszą pianką i krótsze futerko niż FP Pro-wool), Lake Country Foamed Wool Pad.

mam w planach robić swoje a dużo ciecia przede mną i to na lakierowanych elementach, to pewnie wpadnę do Was do sklepu po jakiś zestawik futerek

Opublikowano

@misiek440, odnośnie ACA500, znalezliśmy skutecznego pomocnika pewnej firmy w postaci Primera podczas cuttingu.

ACA500 ktora ogolnie mało pyli, ogranicza grzanie powierzchni i latwo sie dociera, w połaczeniu z gąbkami i futrami pokazuje jeszcze skuteczniejsze oblicze 😉

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 11.12.2018 o 09:19, Domel napisał:

Pozwalam sobie założyć nowy temat dedykowany dla tych past, cytując @ShiningCar

Mam pytanko, na filmikach widać, że prócz past używają jakiegoś środka którym spryskują pad polerski i robią szybki przejazd przed zastosowaniem past. Co to może być za, środek? Dzięki za info, super post, nabyłem ten system polerski po wizycie na forum 

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomi napisał:

Mam pytanko, na filmikach widać, że prócz past używają jakiegoś środka którym spryskują pad polerski i robią szybki przejazd przed zastosowaniem past. Co to może być za, środek? Dzięki za info, super post, nabyłem ten system polerski po wizycie na forum 

Prawdopodobnie pytasz o pad conditioner np:

Blackfire advanced pad conditioner

Lub

Chemical Guys POLISHING & BUFFING PAD CONDITIONER

Zamiast takich ulepszaczy stosowano też QuickDetailery.

W Polsce bardziej popularna jest metoda impregnacji pada pastą niż płynem.

Przy problematycznych lakierach niektórzy stosują dodatkowe płyny by jeszcze zmniejszyć siłę tarcia

Opublikowano
Godzinę temu, xadamx napisał:

Ja impregnuję Ech2o.

ech2o to produkt posiadający w swoim składzie sio2, przyspiesza przez to niszczenie i twardnienie padów (zwyczajnie pady się "utwardzają" i nie pozwalają tak absorbować pasty w siebie) lepiej by było używać produktów bez sio2 np opti, mckee, wolfgang i inne 🙂 

16 godzin temu, DjDarecki napisał:

Ostatnio jest moda impregnowania padów Optimum No Rinse  .

Nie tyle co samym no rinse, co wiaderkiem pad washer, dzieki czemu pad mimo tego ze wilgotny nie jest mokry i nie chlapie.
Proponuje szybki test przytrzymanie reki do pada kręcącego się na ma maszynei np dual 21, bez aplikacjo no rinse, oraz z aplikacją no rinse. Pad z no rinse-m nie bedzie nagrzewał i parzył ręki co jest bezpieczniejsze jak i nie pozwala paście rozbić swojego ziarna zbyt szybko (w systemie past optimum jest bardziej optymalną opcją niż mocny docisk)
Kolega ghost wspomniał również o impregnacji padów QD, jest to też super opcja, ale nie kazdy qd sie do tego nadaje.

• Lubię to 1