Jump to content

Recommended Posts

• Moderator
Posted

Pozwalam sobie założyć nowy temat dedykowany dla tych past, cytując @ShiningCar

Cytat
W dniu 10.12.2018 o 19:22, amigo napisał:

Obecnie słyszy się o firmie 3D Car co to za firma?

Amerykańska i tworzy produkty z wysokiej jakości komponentów.

Pasty są bardzo wydajne, pylą minimalnie i bardzo dobrze się je dociera i pokazują realny stan lakieru i praktycznie 0 wypełniaczy.

Obecnie można spotkać szybki a precyzyjny dwu krokowy system polerski AAT501 (cutting) + AAT502 (finishing).

Pierwsza (AAT501) tnie nieco mocniej np. jak H8, szczególnie na twardych lakierach w połączeniu z futrem (troszkę słabsza M #101).

Druga (AAT502) to pasta idealnie nadająca się do polishingu/finishingu, ściąga praktycznie wszystko po 501 (w opinii użytkowników podobna do S Perfect Finish).

HD CUT+ bardzo dobrze sprawdza się na nieco miększych lakierach, wykończenie robi lepsze niż AAT501, moc nieco mniejsza.

HD ONE, ma zastąpić HD CUT, ma większą moc (zmieniamy tylko gąbki i działa również z futrem), bardzo uniwersalna ze świetnym wykończeniem.

HD POLISH pasta do wyprowadzenia ewentualnych pozostałości po HD CUT+ (polishing/finishing).

HD SPEED pasta 3in1 / All in One, ma sporą moc i bardzo ładnie wykańcza powierzchnię, uniwersalna w pracy z gąbkami polerskimi, praktycznie nie wypełnia!, pozostawia lekkie zabezpieczenie.

HD POXY pasta zawierająca w sobie woski do idealnego wykończenia powierzchni.

• 3 weeks later...
Posted

Chyba testujący ma nowego lidera 😍

W skrócie seria ACA jest 25% skuteczniejsza podczas prac polerskich, mniej grzeje powierzchnię niż seria AAT, ale jest nieco droższa..

Posted

Pasta od dawna się interesowałem 😉

Na wiosnę przechodzę całkowicie na system polerski 3D (pasty) także czekam na dobre promocje 😉

• Lubię to 1
  • 1 month later...
  • Moderator
Posted

Doskwiera mi zimowa nuda. Z miłą chęcią podziałałbym w garażu ale w temperaturze 0st ciężko się zrelaksować polerując.
Wiozłem sobie na krótki spacer pastę #3D ONE Hybrid Compound i moją maskę. Zmatowiłem ją papierem 2000. Maszyna XFE i zółty pad NAT. Wymyte zmywaczem silikonu

Po co ?

Spoiler

Wiem, że ta krótka prezentacja może dla wielu profesjonalistów spotkać się z uśmiechem na twarzy, że niby co to ma pokazać, ale lepiej coś podziałać niż narzekać. Bardziej to ma zachęcić ludzi, że dla chcącego nic trudnego i nawet mieszkając w bloku można się bawić i eksperymentować 😉

To tylko mój test i próbka możliwości, które ta pasta może ma 😉 wyrocznią nie jestem lubię wszystko dokłądnie i rzeczowo z testować 😉

Ale wiele osób pyta o te pasty więc może kogoś to zaciekawi 😉  Zaczątek testów.

Przed:

Spoiler

2019-01-31-13-35-44.jpg

Po:

Spoiler

2019-01-31-13-46-18.jpg

2019-01-31-13-46-23.jpg

2019-01-31-13-46-27.jpg

2019-01-31-13-50-30.jpg

Filmik:

Generalnie zmatowienie puściło po pierwszym przejeździe. Pasta na moje oko taka tłusta. Zero pylenia. Zrobiłem ze 4 wolne przejazdy. Nie widzę jakoś specjalnie na tej masce wydobycia ziarna ale ta maska poleci do kosza wkrótce.

Efekt zachęcił mnie to testów na aucie. Zapowiada się bardzo ciekawy produkt - bez kitu 🙂

Bonus:

Spoiler

Nie jestem specjalistą w tej materii - poleruje okazjonalnie - rankingi zostawiam profesjonalistą. Zrobiłem też sobie szybki element #Car Pro Essence'm i mam wrażenie, że efekt jest porównywalny.

Bawcie się testujcie. Detailing jest piękny.

#domelpoleruje #domeldetailinglaboratory #domeltestuje #domeltest #testybalkonowe #domelowamaska

• Lubię to 6
  • Dziękuję 1
Posted

@Domel ojjj czekam na te promocje w Shiningcar i leci cały zestaw past 3d 😁

HD speed mnie tak oczarowal... 😁

• Super 1
  • 2 weeks later...
  • Moderator
Posted
17 minut temu, ShiningCar napisał:

tak kwestia godzin 🙂

Wszystkie pasty z listy na górze tego tematu ? :D

Posted
3 minuty temu, Domel napisał:

Wszystkie pasty z listy na górze tego tematu ? 😄

+ ACA 500 extra cut 😁

Mad tym się zastanawiam właśnie 😁

• Moderator
Posted
7 minut temu, ShiningCar napisał:

@Domel wszystko z 3D, łącznie z pastami i tak jak @Tomas22 pisze + ACA 500 🙂

To jest jednorazowa promocja ? Ile bedzie trwac +/- kilka dni ?

Będzie jeszcze w lutym albo w marcu ?

Pzdr.

• Moderator
Posted
1 minutę temu, Tomas22 napisał:

@Domel dotarła dostawa już nowe rzeczy pojawiają się na sklepie 😁

Ty chyba co 3 minuty odświeżasz stronkę :P

• Lubię to 1
Posted
9 minut temu, david2888 napisał:

@Tomas22 To jeszcze promo 😄 i mozna zamawiać 

No no brakuje jeszcze kilku rzeczy 😁

Mam nadzieję chłopaki przetrzymają moje zamówienie 😁@Domel nieprzespana calusienka noc to dostałem fory w robocie i tak sobie klikam na komputerku 😁

• Super 1
  • Haha 1
  • Moderator
Posted

No to lecimy dalej.

Spoiler

Wiem, że ta krótka prezentacja dla wielu profesjonalistów to strata czasu, ale ja testuję hobbystycznie i dla hobbystów. Uważam,że lepiej coś podziałać niż narzekać.

Bardziej to ma zachęcić ludzi, że dla chcącego nic trudnego i nawet mieszkając w bloku można się bawić i eksperymentować

To tylko mój pretest i próbka możliwości, które ta pasta może ma. Wyrocznią nie jestem lubię wszystko dokładnie i rzeczowo z testować. Pewną opinię o produkcie można wyrobić sobie dopiero po przelaniu pewnej ilości produktu w długoterminowych testach.

Ale wiele osób pyta o te pasty więc może kogoś to zaciekawi.   Zaczątek testów.

• Lubię to 2