D@ViD Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 no i pewnie te "nowe" firmy, to nic innego jak KLONY istniejących już produktów na rynku, ze zmienionym kolorem, zapachem 1 1
Moderator Domel Opublikowano 21 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 A ja nie :D Póki mi zdrowia, chęci i kasy wystarczy to będę brać na klatę wszystkie nowości 6 1 2 9
Moderator Streat Opublikowano 21 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 @Domel Ty sie nie liczysz Osobiscie lubie nowosci i testować ale fakt niekiedy jak widze te nowe marki to az chce sie powiedziec "po co?" co oni wnoszą nowego do rynku? 1
Moderator Domel Opublikowano 21 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 5 minut temu, Streat napisał: nowe marki to az chce sie powiedziec "po co?" co oni wnoszą nowego do rynku? I mimo wszystko kupiłeś Graphena QD ? hehehe 3
Tomas-sg Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 20 minut temu, Streat napisał: Osobiscie lubie nowosci i testować ale fakt niekiedy jak widze te nowe marki to az chce sie powiedziec "po co?" co oni wnoszą nowego do rynku? Z właścicielem marki heritage b współpracowałem wcześniej z czymś innym. Daniel jest na tyle profesjonalista w swoim fachu że mam pełne zaufanie także do jego kosmetyków i dlatego tylko czekam na dobrą promocje i lecę z zakupami
Moderator Streat Opublikowano 21 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 @Domel dlatego mowie że lubie testować bardziej mi chodziło o marki produktów ktore wchodzą na rynek i szybko z niego znikają bo nie wniosły nic nowego, takie RRC to 3 razy wchodziło na rynek i z niego znikało aż w końcu im sie udało. Bardziej mi chodzi o firmy klonujące dany produkt i sprzedające je w innym opakowaniu ze zmienionym zapachem, po co to robić? Lubie nowości i testowanie fajnych innowacyjnych produktów 12 minut temu, Tomas-sg napisał: Z właścicielem marki heritage b współpracowałem wcześniej z czymś innym. Daniel jest na tyle profesjonalista w swoim fachu że mam pełne zaufanie także do jego kosmetyków i dlatego tylko czekam na dobrą promocje i lecę z zakupami ta marka osobiście mnie zaciekawiła bo na pierwszy rzut oka widać że to cos nowego a co wyjdzie w praniu to zobaczymy 1
Michał82 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 @Streat a konkretniej? Co nowego poza dość atrakcyjną szatą graficzną opakowań?
Eidos71 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 Obecnie (pomijając kosmetyki z dodatkiem grafenu) trudno jest o coś nowego i innowacyjnego. Każdy producent kosmetyków samochodowych ma teoretyczny dostęp do tej samej chemii, tych samych składników. Dlatego różnice pomiędzy poszczególnymi kosmetykami różnych producentów zależą tylko od zawartości ilościowej i jakościowej składników. Nawet np. RRC jest w stanie produkować / zlecać produkcję wosków identycznych jak np. Zymol, jednak pod marką RRC nie sprzedawałyby się w tej cenie, w jakiej sprzedaje się Zymol, a więc nie byłoby to opłacalne dla RRC. Dlatego uważam, że (pomijając obecnie grafen) żadne z nowych kosmetyków nie będą rewolucją, a jedynie ewentualną ewolucją w stosunku do już będących na rynku. Dlatego też wiele kosmetyków producenta X jest klonami kosmetyków producenta Y, "ubranych" jedynie w inny kolor, zapach i opakowanie... 1 1
Moderator Streat Opublikowano 21 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 @Michał82 zaciekawił mnie ich szampon do auta który ma fajna koncentracje, ciekawe jak z wypłukiwaniem, dressing do plastików zewnętrznych jeżeli jego trwałość bedzie zadowalajaca to czemu by nie wosk maja typowo letni zobaczymy chociaż nie nastawiam sie jakos bardzo, do tego ciekawy masz byc QD do wnętrza bo brakuje takich neutralnych które nie wpływają na położony dressing @Eidos71 Zgadzam sie w 100% jednak nie oznacza ze ewolucja jest zła, bo jeżeli produkt w podobnej klasie cenowej bedzie wytrzymywał dluzej niz konkurencja to dla mnie to juz jest uzy plus dla danego produktu dlatego tez testuje ich duzo
Eidos71 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 2 godziny temu, Streat napisał: Zgadzam sie w 100% jednak nie oznacza ze ewolucja jest zła Ja również uważam, że ewolucja to dobry kierunek, a na pewno bezpieczniejszy dla producentów, niż rewolucja. Śmieszą mnie jednak (i trochę irytują) opisy producentów, że ich nowy produkt jest innowacyjny, lub zapewnia efekt, jakiego dotąd nie poznaliśmy... Wg mnie w detailingu praktycznie wszystko już było, a nowości to w 95 % kosmetyki o właściwościach i efektach znanych z innych kosmetyków, a jedynie (jak napisałem poprzednio) "ubrane" w inny kolor, zapach i opakowanie. Przykładów jest wiele: np. CP CQuartz Lite - to praktycznie klon Gyeon CanCoat. Elixir - to rozwodniony Reload z dodanymi polimerami. Przykłądy chyba każdy mógłby wskazać z własnego doświadczenia. Kolejną rzeczą, która trochę mnie irytuje, to określanie swoich produktów jako produkty premium przez niektórych producentów. Przy kosmetyku, który kupujemy, bardzo często dużą część (myślę, że bardzo często ponad 50 %) ceny końcowej płacimy za logo na etykiecie i dodatek na etykiecie/wewnątrz opakowania). Ci cwansi producenci (najczęściej produkujący pod marką / dla marki już uznanej na świecie) stwarzają wrażenie, że mamy do czynienia z produktem premium, poprzez wywoływanie przekonania u odbiorcy końcowego, że kosmetyk jest "jedyny na rynku i wyjątkowy", poprzez dodawanie do opakowania kawałka papieru z jakimś oznaczeniem i nadanym numerem... Później tylko wystarczy ogłosić, że produkt jest tak wyjątkowy, lub w limitowanej wersji - wtedy nabywcy wyciągają z portfela setki (a nawet tysiące) złotych i stają się właścicielami zupełnie zwyczajnego kosmetyku, którego wyjątkowość to opakowanie i dodany papierek... A często kosmetyk innego producenta w zwyczajnym opakowaniu i bez numeracji, lub napisu "limited edition" jest kilkukrotnie tańszy i co najmniej tak samo dobry, dając identyczny efekt jak ten kupiony za "miliony monet"... Generalnie biznes kosmetyki samochodowej, dzięki odpowiednio tworzonemu i ukierunkowanemu PR-owi, bardzo często wyciąga od nabywców kosmetyków pieniądze o wiele większe, niż te kosmetyki są w rzeczywistości warte. Z tych samych powodów bardzo często kupujemy niepotrzebnie kolejne "nowości", chociaż w swoim arsenale posiadamy już identyczne (w aplikacji, działaniu i efekcie) produkty innych firm... Ok - koniec OT, choć post nawiązuje do "nowości detailingowych"... 1 1
tryhp3 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 Producent chce zarobić to wydaje nowe produkty, proste. Teraz jest moda na krzem, za chwile na grafen, potem znowu coś innego. Wybór mamy duży, od produktów naturalnych na bazie carnauba czy wosków pszczelich, przez woski syntetyczne, żywice, teflon, polimery, tytan, krzem, grafen itd. i tak w koło. 1
Sanchez77 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 Mam podobne przemyślenia odnośnie „nowości” co @Eidos71. Coraz ciężej o nowe, innowacyjne produkty, które poza chwytliwymi hasłami marketingowymi faktycznie wnoszą coś do świata autodetailingu... Nie ma w tym zresztą nic dziwnego. Skuteczność, ogólnodostępność i łatwość użytkowania obecnie dostępnych na rynku środków jest na tak wysokim poziomie, że ciężko o rewolucję. Z drugiej strony, trudno się dziwić, że powstają coraz to nowe marki „premium”, których produkty oprócz walorów estetycznych i wybujałej historii/światopoglądowi w tle, tak naprawdę są po prostu poprawne i nic poza tym. Dobry marketing to podstawa w dzisiejszych czasach i na tym się zarabia...
Mumins Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgadzam się z Wami Panowie, ale w 99%. Jedyne, i w zasadzie nieograniczone (bo jedynie brak pomysłowości może ograniczyć rozwój w tej dziedzinie), są możliwości dotyczące akcesoriów i ogólnie 'usprawniania' procesu detailingu. Przynajmniej ja tak to odbieram, a produkty krzyczące chwytliwymi nazwami i pięknymi opakowaniami oceniam z przymrużeniem oka ;)Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
Moderator Domel Opublikowano 22 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 Jeśli chodzi o innowacyjne produkty na pewno jest jeszcze wiele do odkrycia Ja np wciąż szukam "idealnej" taśmy detailerskiej co by się trzymała każdej powierzchni a jednocześnie nie zostawiała śladu po sobie Szlag mnie trafiał ostatnio przy testach interiorów. Nic nie trzymało się plastików...
DZIADZIA Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 1 godzinę temu, Domel napisał: Szlag mnie trafiał Troton 1
DaV Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 46 minut temu, rygryss napisał: Troton Tak jest! Mam, używam, polecam.
Gozdziu23 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 20 godzin temu, Domel napisał: Jeśli chodzi o innowacyjne produkty na pewno jest jeszcze wiele do odkrycia Ja np wciąż szukam "idealnej" taśmy detailerskiej co by się trzymała każdej powierzchni a jednocześnie nie zostawiała śladu po sobie Szlag mnie trafiał ostatnio przy testach interiorów. Nic nie trzymało się plastików... Od lat uzywam takiej, od kiedy wróciłem z bycia malarze w Holandii i tam jej uzywaliśmy z firmy proGOLD (u nas dekoral Gold)https://bbtapes.pl/product/tasma-malarska-zlota-gold-masking-tape/ Na zewnątrz przykleja się wszedzie, bez żadnego problemu czasem zostawiam nawet tydzien przy korektach lakieru ze zmeinnymi warunkami garaż na dworze itp, nie ma śladów. We wnętrze problelem jest tłuszcz, dobrze wy apckować i ci sie przyklei 1
Moderator Domel Opublikowano 23 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 18 godzin temu, rygryss napisał: Troton Muszę sprawdzić. Ostatni raz używałem w 2016 - wedle numeru zakupu. 18 minut temu, Gozdziu23 napisał: (u nas dekoral Gold) 8169675374 Sprawdzę
Gozdziu23 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 22 minuty temu, Domel napisał: Muszę sprawdzić. Ostatni raz używałem w 2016 - wedle numeru zakupu. 8169675374 Sprawdzę poszukaj zeby była taka złota jak w linku co wysłałem, taka wrecz pomarańczowa, zeby ci nie wyslali zwyklej papierówki 1
analyzator Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 Z nowości to szanuję Bilthambera właśnie domówiłem autobalma do kolekcji. Teraz mam już komplet. Jest dużo dobrych produktów, chociażby wspomniany elixir. Nie innowacyjny ale mega dobry. Wniosek powinien być inny - króliczek już może został dogoniony. Plus nowe marki traktujemy z dystansem.
Bielutomek Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 Co prawda, nie "nowość" rynkowa, ale co najmniej szok z wizerunku, nowej etykiety. I opisu, które wcześniej nie było Jednak to już typowe AIO
Strus Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 Może to jakaś nowa formułą o której milczą ?
Eidos71 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 Czekam z niecierpliwością, aby porównać "nowy" Amigo z dotychczasowym... Lubię ten produkt (jak prawie wszystko od Prima). https://primacarcare.com/product/prima-amigo-3-in-1/ - chociaż to chyba tylko zmiana etykiety. Na stronie producenta już produkt z dotychczasową etykietą określany jest jako 3 w 1...
Moderator Domel Opublikowano 23 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 19 minut temu, Eidos71 napisał: Czekam z niecierpliwością, aby porównać "nowy" Amigo z dotychczasowym... Lubię ten produkt (jak prawie wszystko od Prima). https://primacarcare.com/product/prima-amigo-3-in-1/ - chociaż to chyba tylko zmiana etykiety. Na stronie producenta już produkt z dotychczasową etykietą określany jest jako 3 w 1... Wiadomo kiedy w PL ?
Rekomendowane odpowiedzi