Strus Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2020 22 godziny temu, Strus napisał: A może nie tak dokładnie o QD zapytam ale..... Miał ktoś okazję porównać WG z Prima Banana ? - look - kropelkowanie - aplikacja - trwałość ? A sam se sprawdzę . Banana już na półce 1
czester Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Panowie/Panie, Chciałem sprawwić do czarnej Megane '12 nowy QD. Po lekturze forum zastanawiam się nad tymi: Carpro Elixir, Soft99 Luxury Gloss, Presta Spray 'N Shine. Który wg Was sprawdziłby się najlepiej? Aktualnie auto nie ma żadnego twardego wosku na sobie, staram się co mycie na bezdotyku nakładać QD które aktualnie posiadam (ADBL SSW/Turtlewax ICE/Sonax BSD). Z góry dzięki za pomoc!
lodowa Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2020 4 godziny temu, czester napisał: Carpro Elixir, Soft99 Luxury Gloss mysle ze z obu bedziesz bardzo zadowolony 1
analyzator Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2020 @czester masz już mocne z sealanty. Może weź goodstuff show. Używaliśmy go na trochę zmęczonym czarnym lakierze u kolegi i od razu zamówił swoją butelkę. Look po nim jest bardzo przyjemny woskowy zupełnie inaczej niż SSW. Nie wiem jak stan lakieru ale świetnie kryje drobne ryski. 1
menior Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2020 4 godziny temu, lodowa napisał: mysle ze z obu bedziesz bardzo zadowolony Jak dla mnie bardzo odmienne produkty,Luxury gloss typowy Quick przyjemny w aplikacji i delikatnie podbijajacy malo trwaly,Elixir przeciwienstwo juz nie tak przyjemny w aplikacji ale o wiele bardziej podbijajacy i dajacy silne hydre ktore sie utrzymuje nawet ponad miesiac 1
czester Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2020 @lodowa @menior Dzięki za odzew. Faktycznie kojarzę temat o Elixir i tam ludzie mieli różne przygody z aplikacją. Trochę też tego się obawiam. @analyzator W sumie to może być dobry strzał. Idzie wiosna więc może by spróbować czegoś na bazie Carnauby. Generalnie mam małe ryski. Najwięcej dach/maska. Swirli na razie nie widać. A jak z aplikacją Show Detailer? Do nakładania QD używam Waxpro Nolimit Plush. Czy ta fibra będzie okay?
lodowa Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Godzinę temu, menior napisał: Jak dla mnie bardzo odmienne produkty,Luxury gloss typowy Quick przyjemny w aplikacji i delikatnie podbijajacy malo trwaly,Elixir przeciwienstwo juz nie tak przyjemny w aplikacji ale o wiele bardziej podbijajacy i dajacy silne hydre ktore sie utrzymuje nawet ponad miesiac Tak tylko że przy środkach które posiada @czester to oba specyfiki są wyłamują od grupy która reprezentuje BSD ssw oraz ice bo podkręca bardziej Look. A cech Luxury lub elixira to już odmienna para kaloszy
Pjk Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2020 13 minut temu, czester napisał: @lodowa @menior Dzięki za odzew. Faktycznie kojarzę temat o Elixir i tam ludzie mieli różne przygody z aplikacją. Trochę też tego się obawiam. @analyzator W sumie to może być dobry strzał. Idzie wiosna więc może by spróbować czegoś na bazie Carnauby. Generalnie mam małe ryski. Najwięcej dach/maska. Swirli na razie nie widać. A jak z aplikacją Show Detailer? Do nakładania QD używam Waxpro Nolimit Plush. Czy ta fibra będzie okay? @czesterja również chce coś podobnego wybrać i zastanawiam się Coraz bardziej nad soft bazooka...
Moderator Domel Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2020 W dniu 18.09.2016 o 08:54, mateeusz_sz napisał: Czy ktoś moze używał tego qd ? http://shiningcar.pl/pl/p/Waxaddict-QD-500ml/2014 I co zakupiłeś ? Jak wrażenia ?
Michał126 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2020 15 godzin temu, menior napisał: Jak dla mnie bardzo odmienne produkty,Luxury gloss typowy Quick przyjemny w aplikacji i delikatnie podbijajacy malo trwaly,Elixir przeciwienstwo juz nie tak przyjemny w aplikacji ale o wiele bardziej podbijajacy i dajacy silne hydre ktore sie utrzymuje nawet ponad miesiac Luxury Gloss też daje niezłe hydro i nie jest jakoś super przyjemny w aplikacji, bo przy aplikacji za bogato na czarnym wychodzą mazy. Oczywiście jest mniej trwały od Elixira, ale już na tyle, że jest sens zastosować go na goły lakier.
Eidos71 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, Domel napisał: I co zakupiłeś ? Jak wrażenia ? Mam od dawna, ale od dawna nie używałem Muszę sobie przypomnieć, jakie pozostawia wrażenia...
menior Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2020 @Michał126 testowalem ostatnio obydwa w podobnych warunkach,i bez porownania hydro na korzysc Elixira ze nie wspomne o podbiciu(ale tu moze od koloru zalezec) trwalosc to juz calkiem inna liga,Luxura juz po kolejnym myciu nie bylo a Elixir dopiero po 3 myciu oslabl
Qlimaxss Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2020 @menior A mnie z kolei Elixir jakoś nie porwał. Co prawda psikałem na jeden element i za dużo. Ale jakoś spektralnej różnicy nie zauważyłem na moim lakierze. Może jak bym położył na goły lakier.
Moderator Domel Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2020 6 godzin temu, Eidos71 napisał: Mam od dawna, ale od dawna nie używałem Muszę sobie przypomnieć, jakie pozostawia wrażenia... Daj znać 1
maciek-drummer Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Dzięki Koledze @david2888miałem przyjemność użyć CarPro Elixir. Bardzo fajny QD, nie miałem żadnego problemu z aplikacją, fibra WS gentleman basic i naprawdę bardzo przyjemna praca, a wygląd jaki pozostawił na moim uni granacie oceńcie sami Mnie się bardzo podoba.
D@ViD Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 4 minuty temu, maciek-drummer napisał: a wygląd jaki pozostawił na moim uni granacie ty masz uni lakier nie wiedziałem siadło miodzio on do ciemnych lakierów najlepiej się nadaje
Qlimaxss Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 @david2888 Mnie jakoś nie porwał ten Elixir na Stilonie moim Wow nie było . Kładłem na błotnik i jakoś dalej nie posmarowałem Na przednim błotniku lewym błotniku resztę obleciałem @cleantechco Easy One spray Wax . Spektakularnych różnić nie zauważyłem , albo już nie umiem odróżniać na zadbanych lakierze A tu wygląd po Surf City Garage Barrier Reef czy jakoś tak. Nawet spoko , ale musiałem troszkę pomiziać fiberką, @Berd Na pewno będę testował dalej
Berd Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 9 minut temu, Qlimaxss napisał: @Berd Na pewno będę testował dalej Szybko Ci się znudzi to mizianie fiberką
Qlimaxss Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 @Berd Zobaczymy Kalifornijskie słońce po jego użyciu nie wyszło
Strus Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 8 minut temu, Qlimaxss napisał: albo już nie umiem odróżniać na zadbanych lakierze Tu jest pies pogrzebany. Mam to samo
Qlimaxss Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 @Strus Ale spróbuje podjeść do elixira jeszcze raz
ginseng Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2020 z ciekawości dopytam czy ktoś miał i jak się sprawuje : -MEGUIARS - FINAL INSPECTION -MEGUIARS - QUIK DETAILER -POORBOY'S - SPRAY & GLOSS głownie mam na myśli połysk
Berd Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2020 @ginseng Megs Final Inspection i QD to produkty , które nie zawierają carnauby i polimerów ochronnych. Takie tradycyjne QD. Osobiście z Megsa wybrałbym Last Touch lub Gold Class QD
wiertlo92 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Jaki qd polecacie na jasne lakiery metallic który daje przyciemnienie widoczne? Inne aspekty mniej ważne.
therioon Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Prostaff WG na moim srebrnym trochę przyciemnia , ale bardziej qd grafen detailer od Artdeshine przynajmniej u mnie tak jest
Rekomendowane odpowiedzi