Herki Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 To więc jaki wosk polecacie mi na pierwszy raz i qd do niego ? Zaznaczam ze nigdy nie kladlem, auto prawie nowe 16tys przebieg kolor carbonshwarz . Zależy mi w sumie na wszystkim hehe zaczynajac od trwalosci polysku zrzutu wody zabezpieczenia jak i łatwości w aplikacji. Mieszkam w uk
Berd Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 28 minut temu, ad.am napisał: Presto Detail od Polishangel Dla mnie to jest zawodnik , który stoi na podium obok Zymola FG. Szkoda tych zacnych produktów kłaść na jałowy lakier , bo to ani zabezpieczenia specjalnie nie dadzą, ani wyglądu na dłuższy okres czasu 1
ktm950 Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 @Herki kup sobie na początek jakiegoś Megsa: np. ultimate quick Detailer, ultimate quick wax. Jak już ogarniesz jak wyglinkować sobie auto, jak nałożyć cleaner i wosk, i będzie sprawiało Ci to frajdę to wtedy możesz myśleć zabawach z filed glaze. Bez doświadczenia obstawiam, że pierwsza butelka FG wystarczy Ci na 2-3 razy, więc dlatego według mnie szkoda kasy teraz. Ale zrobisz, jak uważasz
Herki Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 34 minuty temu, ktm950 napisał: @Herki kup sobie na początek jakiegoś Megsa: np. ultimate quick Detailer, ultimate quick wax. Jak już ogarniesz jak wyglinkować sobie auto, jak nałożyć cleaner i wosk, i będzie sprawiało Ci to frajdę to wtedy możesz myśleć zabawach z filed glaze. Bez doświadczenia obstawiam, że pierwsza butelka FG wystarczy Ci na 2-3 razy, więc dlatego według mnie szkoda kasy teraz. Ale zrobisz, jak uważasz Oki to biore sie za lekture, a wosk i cleaner jaki wybrac na 1szy raz ? I czy musze glinkowac wóz czy sam cleaner po myciu i wosk mozna kłaść?
ghost Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 1 godzinę temu, Herki napisał: Oki to biore sie za lekture, a wosk i cleaner jaki wybrac na 1szy raz ? I czy musze glinkowac wóz czy sam cleaner po myciu i wosk mozna kłaść? Czy glinkować? metoda jak sprawdzić dla początkującego: Umyty samochód polej wodą. Włóż rękę do woreczka śniadaniowego lub podobnego delikatnego foliwego. Przejedź ręką po lakierze, jak poczujesz pod opuszkami palców, że jest chropowaty wtedy kwalifikuje się do glinkowania. Skoro nastawiałeś się na amerykańskiego Zymola możesz brać zestaw. Na początek HD cleanse + Carbon będzie ok.
analyzator Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 @Herki macie tam w UK taką firmę bilthamber. Finis. Nakładanie bardzo łatwe, siedzi świetnie. Look bardzo dobry. Dostępny w małej puszce.
KUBA46 Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 @MMCzysci zastanowiłbym się nad Detailers Magic i ich quick waxem. Kropelki to nie jest jego mocna strona, ale zrzut ma przyzwoity.
daniel87 Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 Tak zachwalacie zymola fg, że nie pozostaje nic innego jak zamówić Mam Titanium i miał być wspomagany AF Finale, ale trudno
Herki Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 Zamowilem meguiars ultimate wax na 1szy raz, zobaczymy czy cokolwiek da na nie zabezpieczony lakier. W weekend biore sie za lekture o cleanerach i wosku.
ktm950 Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 @Herki powinieneś być zadowolony. Bardzo przyjemny w użyciu produkt 1
Herki Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 47 minut temu, ktm950 napisał: @Herki powinieneś być zadowolony. Bardzo przyjemny w użyciu produkt Spoko, tylko mówię to na jałowy lakier daje puki co, chciałbym chociaż zeby efekt i jako takie zabezpieczenie wytrzymało z 1-1,5tyg od mycia do mycia
Berd Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 3 godziny temu, Herki napisał: Zamowilem meguiars ultimate wax Robi robotę. Ja używam od ładnych paru lat. Używam również Ultimate QD , który również jest za....sty https://m.youtube.com/watch?time_continue=11&feature=emb_title&v=bhvlWbYMzFg&ebc=ANyPxKrNMcHhq7vrt5OR8-b_yXrmMkEwuWXxrXRlObqaGVLyF8bhaxTeg5GjUjdEZMkvKpq59T2oFpPEMvsoxqReglyr6my2sQ
Berd Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 @Herki Te produkty możesz nakładać na jałowy lakier. Ja tak robię jak potrzebuję na szybko zabezpieczyć swój samochód. Na filmikach Mike Pennington z Meguiars również pokazuje właściwości hydrofobowe produktów nałożonych na jałowy lakier
Herki Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 20 minut temu, Berd napisał: @Herki Te produkty możesz nakładać na jałowy lakier. Ja tak robię jak potrzebuję na szybko zabezpieczyć swój samochód. Na filmikach Mike Pennington z Meguiars również pokazuje właściwości hydrofobowe produktów nałożonych na jałowy lakier Ok, czyli np myje wóz piana aktywna, 2wiadra, osuszanie, aplikuje ten ultimate quick wax w sprayu. Po kilku dniach kurz na aucie Wystarczy ze splukam auto bezdotykowo kercherem osusze i wtstarczy uzyc ultimate quick Detailer? Na ile czasu tak plus minus ten wosk w sprayu zabezpiecza ci lakier ??
Berd Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2020 @Herki Dokładnie taki schemat jak napisałeś. Nie wiem jaka jest żywotność, bo po myciu używam QD ,który również ma sporo polimeru
Herki Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2020 @Berd to tak będę działał narazie, aż nie ogarne tematu wosku itp. Mysle że na 2tyg ten spray potrzyma.
Michał126 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2020 W dniu 26.03.2020 o 19:47, MMCzysci napisał: Hej. Szukam QD z jak najlepszym zrzutem wody. Kropelki fajnie jakby były, ale nie jest to konieczny warunek. Więcej nie potrzebuję. Chodzi o to, że mam w smarcie coś ala panoramę - plastikową szybę w dachu, na której tworzy się zawsze tafla, która przemacza mi ręcznik do suchej nitki. Z kolei jak zostanie tam trochę wody, to zacieki są jak się patrzy- trochę irytujące. Co polecacie? SSW? Bo rozumiem, że zabezpieczenie tego trwałym woskiem odpada... Doprowadź tę "szybę" do porządku i wrzuć Dluxa. Problem z głowy na bardzo długo.
ghost Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2020 W dniu 27.03.2020 o 09:48, analyzator napisał: @Herki macie tam w UK taką firmę bilthamber. Finis. Nakładanie bardzo łatwe, siedzi świetnie. Look bardzo dobry. Dostępny w małej puszce. Wosk łatwy w obsłudze, bardzo trwały. Robi swoje, ale akurat na czarnym lakierze brakuje mu efektu wow. Na wiosnę lato, coś ciekawszego się przyda. Finis będzie bdb wyborem w sezonie jesień zima 1
Herki Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2020 O tym mowisz? Jak z trwałością i kropelkowaniem ? A na lato co byś doradzil?
menior Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2020 Finisa testowalem w ta zime,nalozony w grudniu zgodnie ze sztuka i po 3 miesiacach moje wnioski takie: -aplikacja banalna,poziom Fk1000 -Efekt bardzo fajny! takie polaczenie polysku z lekkim efektem wet look,moze nie poziom woskow konkursowych ale napewno ciekawszy niz wszelkie czyste syntetyki typu Fusso/Fk1000/Colli itp. i co najwazniejsze efekt sie utrzymuje -Hydro,tu jesli chodzi zrzut i beading od poczatku szalu nie bylo ale tez nie jest zle i nie ma drastycznego spadku osiagow co wystepuje z innymi woskami -Trwalosc,po 3 miesiacach 6 myciach i ok 5000 km,trzyma sie niezle choc juz widac ze slabnie(w niektorych punktach juz nie ma) wiec oszacowalbym trwalosc na 3-5 miesiecy w normalnych warunkach ale to jeszcze zweryfikuje
MMCzysci Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2020 Doprowadź tę "szybę" do porządku i wrzuć Dluxa. Problem z głowy na bardzo długo.Tak na łatwiznę pójść? Do porządku - co masz na myśli?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Michał126 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2020 Godzinę temu, MMCzysci napisał: Do porządku - co masz na myśli? Pozbawienie jej zarysowań Serio, są takie elementy w aucie, nad którymi nie warto się branz.... yyy, doktoryzować i to jeden z nich. Tak samo uważam, że na alufelgach powinno się mieć ceramikę, a na szybie czołowej powłokę w rodzaju G1.
RadarVR6 Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 Szybkie pytanie: Który z tych QD będzie najbardziej przyjazny użytkownikowi głównie mi chodzi o bezproblemową aplikację. 1. Prostaff WG - nie miałem 2. Gyeon Cure - miałem kiedyś, ale już nie pamiętam jak aplikacja itp a może coś było zmieniane w międzyczasie 3. Angelwax Enigma - miałem standardową wersję QED i byłem bardzo zadowolony >> aplikacja, połysk, śliskość, to wszystko bdb. Poradźcie coś.
D@ViD Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 3 minuty temu, RadarVR6 napisał: 1. Prostaff WG - nie miałem Będzie bezproblemowo
Eidos71 Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 Godzinę temu, RadarVR6 napisał: Prostaff WG - nie miałem j/w - bezproblemowo. Godzinę temu, RadarVR6 napisał: Gyeon Cure - miałem kiedyś, ale już nie pamiętam jak aplikacja itp a może coś było zmieniane w międzyczasie Wymaga uwagi (używam trzeciej butelki i nadal trzeba uważać na plamy - docierać przy dobrym oświetleniu i sprawdzać, czy nie zostają ciemniejsze plamy) - niezależnie od tego, czy aplikujemy oszczędnie, czy "na bogato". Godzinę temu, RadarVR6 napisał: Angelwax Enigma - miałem standardową wersję QED i byłem bardzo zadowolony >> aplikacja, połysk, śliskość, to wszystko bdb. Bezproblemowy QD - większej różnicy w łątwości aplikacji między Enigma, a wersją standardową nie zauważyłem. Nie daje jednak aż takiego poziomu dodanego połysku, jak Prostaff.
Rekomendowane odpowiedzi