Master kecav Opublikowano 4 Czerwca 2019 Master Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2019 @maciek-drummer powiem tak - bywa różnie. Do lekkich QD stosuję najczęściej 'klasyczną' metodę czyli mgiełka na lakier i fibrą wytarcie. Z kolei te cięższe, które zresztą często nie dają mgiełki (np. BSD) psikam na fibrę i przecieram. Ale przyznam, że nie jest to żadna regułą i zależy od tego jak mi się w danej chwili spodoba 1
ghost Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2019 11 godzin temu, maciek-drummer napisał: Panowie jestem tu nie od dziś i może to głupie pytanie, ale Wam zadam. Jak Wam się lepiej nakłada Quick Detailery, na lakier bezpośrednio czy może na fibrę i dopiero na element? Tak pytam z ciekawości qd lub produkty bezproblemowe na lakier klasycznie - zaleta szybkość ciężkie qd/spray sealanty na mikrofibrę i krzyżowo jak powłoki a potem dotarcie - ta metoda jest bardziej czasochłonna, ale dokładniejsza i zużywa się mniej produktu
menior Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2019 Ja na lakier i wypracowuje aplikatorem mf po czym wykanczam/docieram fibra,pomimo pozorow metoda dokladniejsza i mniej czasochlonna nawet z ciezkimi QD/spray sealantami
zibi-M Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2019 A jaką fibra wam się najlepiej pracuje z QD? bo moje fibry już trochę przeszły i stwierdziłem, że pora kupić coś nowego
Grzechu23 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2019 Wg mnie najlepiej pracuje się z @Good Stuff /Work Stuff Gentleman
maciek-drummer Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2019 Mi się wyśmienicie sprawuje Gyeon Boa. 1
Kopersky Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2019 Ja używam z gentelmena+ z ws, geyon boa, wax pro no limit. Do docierania wolę te grubsze, a no limitem fajnie się nanosi. Moje boa towel z geyon mają już za sobą z 30-40 prań i muszę je jakoś zregenerować bo się włosie pokleiło. 1
modzel_stx Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2019 Może to nie ta sama liga co u kolegów wyżej, ale ostatnio do qd sprawdza mi się dobrze Lucullan z aliexpress, dość gruba, bezszwowa. Według majfrenda 500 gsm. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 1
kivlov Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Panowie jaki QD daje wam najlepszy efekt przyciemnienia i blasku koloru? Używałem ADBL oraz RRC, ale może warto zainwestować w coś lepszego?
maciek-drummer Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 @kivlov jaja sobie robisz?
kivlov Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Dlaczego? Nie interesuje mnie za bardoz kropelkownie, a chodzi mi o efekt wizualny. Także zapach nie jest mi potrzebny. QD używam po każdym myciu czyli regularnie co 7 dni.
maciek-drummer Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Masz 200 stron w wątku i takie pytania zadajesz... Żenada
kivlov Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Myślałem o Autobrite albo Gyeon czy lepiej dołożyć się do czegoś lepszego? Maciek rozumiem, że wszystkie 203 strony to czysta wiedza bez zbędnych postów jak mój czy twój? Gdyby to nie było forum DYSKUSYJNE to rozumiem, ale to nie jest poradnik, gdzie na pierwszej stronie masz odpowiedź. Sytuacja na rynku zmienia się, cały czas dochodzą nowe produkty, albo nowi ludzie z innym doświadczeniem więc nie rozumiem Twojego zażenowania. Mam nadzieję, że moderacja usunie te wpisy, albo inni użytkownicy nie będą musieli czytać tych wypocin. 1
blady666 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 2 godziny temu, kivlov napisał: Panowie jaki QD daje wam najlepszy efekt przyciemnienia i blasku koloru? Używałem ADBL oraz RRC, ale może warto zainwestować w coś lepszego? - a zauważyłeś po zastosowaniu „jakąś” różnice między qd ADBL od Rrc ?
jedrek1980 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Pytanie jak wypada Zymol Field GlazeGlaze pisze że QD .Używał ktoś i może się wypowiedzieć jaki daje efekt na lakierze?
tazman Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Taki jak daje qd z carnaubą. Bez sztucznego połysku i jakiegoś mega hydro.
kivlov Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 5 godzin temu, blady666 napisał: - a zauważyłeś po zastosowaniu „jakąś” różnice między qd ADBL od Rrc ? ADBL łatwiej mi się rozprowadzał i pachniał nieziemsko, ale przyciemnienie zapewne było podobne. Teraz nałożyłem wosk w płynie dodatkowo CHG i to zrobiło mega robotę.
blady666 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 No to jak twoim zdaniem przyciemnienie było na tym samym poziomie / podobne adbl vs Rrc , a adbl z qd Że tak powiem jest dosyć wysoko w rankingu , to ciężko będzie ci to przebić:... Podejrzewam że jeszcze trochę czasu / praktyki / przerobienia produktów by zacząć dostrzegać i doszukiwać się różnic między produktami ...by móc obiektywnie ocenić
jedrek1980 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2019 15 godzin temu, tazman napisał: Taki jak daje qd z carnaubą. Bez sztucznego połysku i jakiegoś mega hydro. A jak z docieraniem nie pozostawia smug?
W1Michal Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2019 W dniu 25.03.2019 o 14:50, blady666 napisał: Coś na szybko : którego qd kupić który nie będzie podjadał wosku , nie wniesie nic do wyglądu , i nie przejmie kropelkowania dedykowanego położonego wosku ? yyy....to po co ci QD ? zazwyczaj QD podbijają look i kropelkowanie i takie jest jego zadanie. namachać sie na próżno troche bezsensu. Równie dobrze możesz prysnąć wodą demineralizowaną i przetrzeć fibrą. Skoro nie chcesz aby QD coś wniósł a jedynie przetrzeć ot tak po myciu
paperson Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2019 @jedrek1980 zero smug. Wchodzi jak masełko w chlebek 1
kivlov Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 Czy ktoś używał z was Autobrite Top Gloss Shine? Wczoraj sobie zamówiłem, ale z opisu wynika, że może służyć jako wosk i różne sposoby nakładania. Na forum nic nie mogę znaleźć. Koszt za 500ml 54zł. Opis: Autobrite Top Gloss Shine - Pierwszy na rynku preparat, dzięki któremu uzyskasz wspaniały połysk lakieru bez żadnego wysiłku. Najpierw umyj dokładnie auto, spłucz i wysusz, następnie wybierz jedną z 3 dostępnych form aplikacji: Pianownica: Wlej 200ml produktu, dopełnij do końca czystą wodą, dobrze wstrząśnij, aby wymieszać roztwór, następnie spianuj zwyczajnie auto, odczekaj 5-10 min i wytrzyj je do sucha wysokiej jakości ręcznikiem z mikrofibry. Wiadro: Zastosuj produkt Top Gloss Shine jako szampon. Dodaj 100ml produktu na 10l wiadro wody i zwyczajnie myj pojazd rękawicą, następnie spłucz i ciesz się piorunującym efektem. Ręcznie: Spryskaj lakier, następnie dotrzyj wysokiej jakości ręcznikiem z mikrofibry Pojemność: 500ml
kedar Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 Ostatnio tydzień przed nałożeniem powłoki zdjąłem wszystko co było na aucie roztworem APC RedDevil i pianą Tenzi Truck, potem przetarłem IPA 1:1 i na gołe auto położyłem QD TuningKinz. Powiem Wam, że na czarnym świetny efekt, w ciągu tygodnia zrobiłem 600km i 2x myjkę zaliczyłem z aktywną pianą i było widać, że kropelkuje. Tym samym mogę polecić ten QD ze wzgl. na świetny look (przyciemnia) i dobre zabezpieczenie jak na taki produkt. Wosk zawarty w tym QD robi robotę, tylko na czarnym trzeba się przyłożyć do docierania.
jedrek1980 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 Szukam opinii na temat Elite detailer Carnabuda Wax i także ich QD używał ktoś i może się wypowiedzieć
Rekomendowane odpowiedzi