Pkubalak Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2018 W dniu 31.07.2018 o 14:35, CoolBreeze napisał: Podsumowałem i wyszło mi 3:1 dla FK425, dlatego też wylądował w koszyku. Właściwie, to FK, to baaaardzo stara gwardia. Napisano już o nim chyba wszystko. Jeśli chodzi o kropelki, to będziesz raczej bardzo zawiedziony.
CoolBreeze Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2018 16 minut temu, Pkubalak napisał: Jeśli chodzi o kropelki, to będziesz raczej bardzo zawiedziony. W sensie?
Fredi88 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2018 40 minut temu, Pkubalak napisał: Właściwie, to FK, to baaaardzo stara gwardia. Napisano już o nim chyba wszystko. Jeśli chodzi o kropelki, to będziesz raczej bardzo zawiedziony. Możesz rozwiąć? U mnie świetnie podbił zarówno "kropling" jak i hydrofobowość. Qd to raczej nie produkty do zabezpieczenia auta. Przynajmniej nie dla mnie 1
Pkubalak Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2018 48 minut temu, CoolBreeze napisał: W sensie? 24 minuty temu, Fredi88 napisał: Możesz rozwiąć? U mnie świetnie podbił zarówno "kropling" jak i hydrofobowość W sensie takim, że po FK kropelki się raczej pogarszają niż poprawiają. Fk daje minimalne podbicie koloru, jest łatwy w aplikacji, ale kropelki do d.... Oczywiście co kto lubi. U @Fredi88, jak napisał, kopelki są zadawalające. Nie wiem co prawda jak on to robi, ale tak uważa i może tak u niego jest. Ja takowych nie zauważyłem. Pamiętam jak bodaj @Tomasz KRK kilka lat temu bardzo lubiał nakładać FK na świeżo nałożone woski, jako takie nazwijmy to wykończenie, które specjalnie nic nie wnosiło już do wyglądu, ale tak jakoś fajnie się z nim pracowało. FK uważam za bardzo fajny płyn do przetarcia, który nie wiele wnosi do wyglądu, ale u mnie (i jak pamietam nie tylko u mnie) zawsze nałożenie FK na kropelkujące woski powodowało mocne osłabienie tych kropelek. FK to typowy dawny qd'ek, który raczej nigdy nie miał w założeniach podbijania kropelek.
CoolBreeze Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2018 8 minut temu, Pkubalak napisał: FK to typowy dawny qd'ek, który raczej nigdy nie miał w założeniach podbijania kropelek. No i fajnie. Ja tam ultra fanem kropelek nie jestem. Jak są, to są. Raczej stawiam na zrzut i tutaj liczę na śliskość FK.
maciek-drummer Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Nie powiedziałbym, że FK nic nie wnosi do wyglądu bo na moim ciemnym uni granacie bardzo fajnie podbił połysk.
DaV Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Wyszło może ostatnio coś nowego co by ładnie podkręciło głębie koloru :)?
Grzechu23 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Tak wyszło. RRC customs quick detailer z serii Car Wash. W necie mnóstwo ludzi bardzo zachowala. Cenowo wychodzi mega. 1 l = 25 zlJest kilka filmów z jego udziałem. Dzisiaj z ciekawości zamówiłem Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka 1
Strus Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Daj koniecznie znać jakie wrażenie bo też się na fb już o to otarłem. Tylko mam wrażenie że to pozytywy jakoś mało obiektywne są
Arkeolowy Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2018 600 ml destylowanej, 60 ml echo, 60 ml carpro reload i QD innego już nie potrzebuje innego, może komuś się przyda Echo w tym stężeniu usuwa water spoty i ładnie odparowuje dając szklistość, reload kropelki i przyciemnia lakier.
Birkhof Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2018 2 godziny temu, Arkeolowy napisał: 600 ml destylowanej, 60 ml echo, 60 ml carpro reload i QD innego już nie potrzebuje innego, może komuś się przyda Echo w tym stężeniu usuwa water spoty i ładnie odparowuje dając szklistość, reload kropelki i przyciemnia lakier. Paaaaaaan the ... 1
Mumins Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 6 godzin temu, Birkhof napisał: destylowanej, 60 ml echo, 60 ml carpro reload i QD innego już nie potrzebuje innego, może komuś się przyda Echo w tym stężeniu usuwa water spoty i ładnie odparowuje dając szklistość, reload kropelki i przyciemnia lakier. Akurat pominąłem ten filmik PTO, ale z ciekawości spróbuję, bo mam jeszcze trochę Echo
therioon Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 600 ml destylowanej, 60 ml echo, 60 ml carpro reload i QD innego już nie potrzebuje innego, może komuś się przyda Echo w tym stężeniu usuwa water spoty i ładnie odparowuje dając szklistość, reload kropelki i przyciemnia lakier.Ja mniej więcej w takich samych proporcjach tylko zamiast reload car pro stosuje prostaff a qd
Arkadio_Gdansk Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 A jakby tak dac echo z bsd? Albo do tego jeszcze dorzucic morning dew? Próbował ktoś?Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Arkeolowy Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 7 godzin temu, Birkhof napisał: Paaaaaaan the ... To już dawno używałem, ale kwestia proporcji, bo zawsze mi się coś ciągnęło, tutaj jest idealnie.
yacek _b Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 trochę kurna drogo ta mikstura wychodzi , najbardziej szkoda mi te 60 ml Reload
Arkeolowy Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 10 minut temu, yacek _b napisał: trochę kurna drogo ta mikstura wychodzi , najbardziej szkoda mi te 60 ml Reload Proszę Cię.. tester po rabacie wychodzi jakieś 19 zł możesz równie dobrze zmienić proporcje na 50 ml, 50 ml, 550ml wody destylowanej
Michał126 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 13 godzin temu, Arkeolowy napisał: Echo w tym stężeniu usuwa water spoty i ładnie odparowuje dając szklistość Ostatnio umyłem swojego (z UNCrem), w zasadzie to kończyłem i dzwoni matka, że jej auto padło. To tylko na szybko spłukałem wodą i pojechałem. Wróciłem po trzech godzinach i auto całe w waterspotach. Wziąłem EcH2O 1:10 (bez reloada) i miał straszną biedę usunąć te waterspoty, a waliłem na bogato. Szklistość super, ale jest za mało smalcowaty, żeby sobie dobrze radzić z waterspotami. Fakt, że woda z gatunku twardych.
Arkeolowy Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Spróbuj z reloadem i daj znać
kursien Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 @Michał126 spróbuj @Good Stuff Cheetah's Speed Quick Detailer - dziś zostawiłem sobie cały dach w kropelkach ( umyte auto, a na lakierze BSD ) a po godzince złapałem się za głowę... GS wziąłem gdyż pamiętałem, że podobno pomaga z waterspotami i ... wszystko zeszło kilka przetarć aplikatorem mf wypolerowanie druga mf i efekt rewelacja! A u mnie twarda woda jak cholera już nawet myślałem nad jakimiś zmiękczaczami wody, ale za drogi interes dla takiej zabawy
Bliźniak Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2018 W dniu 13.08.2018 o 22:10, Arkeolowy napisał: 600 ml destylowanej, 60 ml echo, 60 ml carpro reload i QD innego już nie potrzebuje innego, może komuś się przyda Echo w tym stężeniu usuwa water spoty i ładnie odparowuje dając szklistość, reload kropelki i przyciemnia lakier. Zrobiłem tą miksturę według receptury , będę testował
Beeercik Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Czytam już tematy o różnych QD 2 wieczory i mam coraz większy mętlik Potrzebuję czegoś co pozwoli przyciemnić grafitowy metalik i nada jak największy połysk/szklistość. Dotychczas używałem BSD i jednak efektu wizualnego to on spektakularnego nie daje. Pacjent ma nałożone Fusso Dark 12 months i mam wrażenie, że druga warstwa wosku popsuła połysk.. Wydaje mi się jedynie czy to faktycznie możliwe? Zastanawiam się nad Shiny Garage Morning Dew i ADBL QD1. Naczytałem się wiele dobrego o obu, ale nie mogę zdecydować, który lepiej spełni moje oczekiwania.. A może jest coś jeszcze wartego uwagi przy moich potrzebach w tej cenie? Do ~40zł za 500ml.
menior Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 @Beeercik tez mam autko grafitowe wiec na temat wszelakich kombinacji na nim moge wiele powiedziec potwierdzam ze BSD nie wnosi zbyt wiele do wygladu,nie to jest jego zaleta,podebnie rzecz ma sie do fusso ale nie raczej ze 2 warstwa cos popsula(bo choc jest ona zbedna to nie powinna nic psuc jesli nalozana w odpowiednim odstepie czasu) fusso po prostu tak ma ze tez za wiele nie wnosi od siebie do wygladu i z czasem jest to jeszcze mniej widoczne.2 wymienione przez Ciebie QD mam i cenie choc sa nieco inne,QD1 da ci wiecej takiego polysku(nieco plastykowego) natomiast MD bardziej efekt lekkiego przyciemnienia,mokrego lakieru a mniej polysku,kwestia gustu,nie ma produktow idealnych,jesli szukasz czegos wiecej to zmien fusso na cos bardziej tzw.letniego 1
paperson Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 @Beeercik możesz śmiało uderzać w kierunku @ADBL. Na moim ciemnym lakierze najlepszy połysk i przyciemnianie daje ADBL Quick Wax ewentualnie bardzej uniwersalny ADBL SSW 1
menior Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Wielkiego przyciemnienia na grafitowym i QD1 to ja nie widze w porownaniu z innymi produktami,a polysk owszem dodaje sporo,bo jak oczekiwac przyciemnienia od QD1 to i BSD cos tam da,zalezy na co polozony,na zaniedbany lub ciemny kolor kazdy produkt cos tam da,na moim grafitowym zadbanym bardzo dobrze widac ktore produkty faktycznie przyciemniaja 1
Rekomendowane odpowiedzi