analyzator Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 @imola33 a ze 100 lat temu kredkowałem i się dziwnie długo trzymało. Zaprawkę sobie zrób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Czy ktoś z Was ma wiedzę i mógłby mi pomóc w kwestii wymiany oleju i odpowietrzenia podnośników hydraulicznych typu żaba? W obydwu zlałem olej, odkręcając tę śrubę od czoła i przechylając, a po zakręceniu nalalem przez otwór wlewowy od góry. W obu przypadkach pompowanie przestało działać, nic się nie dzieje. Próbowałem jakoś naprzemiennie odkręcając te śruby i pompować żeby powietrze wyszło, ale nic się nie dzieje. Gdzie popełniłem błąd?Dodam tylko, że wlałem olej przekładniowy syntetyczny Febi koloru zielonego. Bardzo podobny wyleciał z obu podnośników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Wklej jakieś foty , to zaznaczę jak sam uruchomiłem żabę z Jula. Trzy dni z tym walczyłem, setki pompowań , litr oleju poszedł (porozlewane/wystrzelone ) , a wystarczyło zmienić jeden oring . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 7 godzin temu, powalla napisał(a): Wklej jakieś foty , to zaznaczę jak sam uruchomiłem żabę z Jula. Trzy dni z tym walczyłem, setki pompowań , litr oleju poszedł (porozlewane/wystrzelone ) , a wystarczyło zmienić jeden oring . Wrzucę coś popołudniem przy czym zaznaczę, że oba sprzęty działały bez zarzutu (trzymały ciśnienie, ładnie się pompowały itp.) zanim nie zacząłem odkręcać wszystkiego po kolei Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisz Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Hej, Czy ktoś miał do czynienia z firmą chronlakier.pl ? Chcę zabezpieczyć reflektory folią PPF, a widzę, że mają już gotowe - wycięte pod wymiar: https://chronlakier.pl/mercedes-c-klasa-w205-2014-2022-folie-ochronne/572-mercedes-w205-reflektory-swiatla-przednie-naklejki-folie-ochronne-2014-.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 @Saczi ja bym rozważył jeszcze Aqua Apc. Dla mnie to taki tańszy zamiennik Surfexa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 W dniu 20.04.2023 o 20:37, imola33 napisał(a): Hej, co polecicie do zakrycia odprysków od kamieni na masce? Jakiś wosk koloryzujący? A może któreś AIO to zakryje? Auto kupione od handlarza, po kilku myciach porządnie wypłukane i powychodziły odpryski na masce, a chciałbym je zakryć, bo nie ma nawet czasu na odstawienie do lakiernika. Efekt nie musi być trwały, mogę sobie czynność poprawiać co jakiś czas, byleby dobrze zakrywało Wosk koloryzujący pomoże na chwilkę, napisz jaki masz kolor lakieru to pozwoli polecić Tobie jakiś lepszy produkt. Jeśli chcesz byle co byle zakryło odpryski to wycieczka do marketu tam wybierasz w kolorach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 @ktm950 kupiłem Koch'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DevMike Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 czy używając pastę menzerna 1 step można ją docierać fibrą nawilżoną w no-rinsie i potem drugą suchą docierać, czy lepiej używać suchej fibry do dotarcia pasty po polerce ? Po polerce będzie nakładana powłoka ceramiczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Kupiłem pianownicę od Auto Glym, bo miałem dość tej z firmy P. A. (mały otwór w butelce do wlewania roztworu, mosiężny gwint pianownicy nawet przy ostrożnym zakręcaniu ścina powoli plastikowy gwint w butelce). Nowa pianownica jest podłączana na szybkozłączkę, a w zestawie jest adapter pod Karchera (widać go na zdjęciu). Posiadam Lavora i szukając takiej przejsciówki na polskim necie nic nie znajduję. Macie jakiś pomysł jak to ożenić z moim Lavorem? Do starej pianownicy posiadam adapter, jednak jest on wkręcany i tutaj nie widzę dla niego zastosowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 @Mr.Wolf szukaj w necie a znajdziesz , na Ali też powinno być .Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tedek564 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Jaki zestaw mikrofibr polecacie do docierania wosku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiolek1204 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 @Tedek564 Od Funky witch Salem + Touch of geisha lub od FX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 W dniu 20.04.2023 o 20:52, analyzator napisał(a): Zaprawkę sobie zrób To bym musiał całą maskę malować, bo jedna czy dwie zaprawki tu nie pomogą W dniu 22.04.2023 o 11:33, e36ace napisał(a): napisz jaki masz kolor lakieru Nie znam konkretnego kodu, auto nie jest moje. Opel Insignia, grafitowy/czarny metalik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 @imola33 Kod koloru znajdziesz na tabliczce. Google podpowie gdzie i jak szukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 @penkus5 auto jest w Niemczech, wraca za 2 tygodnie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robciocop Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Rozglądałem się nad maszyna da i zdecydowałem na adbl 9mm, lecz w ostatniej chwili zakupu znalazłem Chemicalworkz Exzenter 9mm wygląda identycznie jak adbl ma tylko regulacje obrotów z innej strony i niby 50w mocniejszą, co myślicie? Chemicalworkz bardziej się opłaca za 500zl pady, pasta, 5xmikrofibra, ipa co sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelRDM Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 W dniu 21.04.2023 o 08:58, Fisz napisał(a): Hej, Czy ktoś miał do czynienia z firmą chronlakier.pl ? Chcę zabezpieczyć reflektory folią PPF, a widzę, że mają już gotowe - wycięte pod wymiar: https://chronlakier.pl/mercedes-c-klasa-w205-2014-2022-folie-ochronne/572-mercedes-w205-reflektory-swiatla-przednie-naklejki-folie-ochronne-2014-.html Coś od nich brałem. Wysyłka ekspresowa. Tylko bierz ta droższa folie 3M, ta najtańsza to straszny shit 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Rozglądałem się nad maszyna da i zdecydowałem na adbl 9mm, lecz w ostatniej chwili zakupu znalazłem Chemicalworkz Exzenter 9mm wygląda identycznie jak adbl ma tylko regulacje obrotów z innej strony i niby 50w mocniejszą, co myślicie? Chemicalworkz bardziej się opłaca za 500zl pady, pasta, 5xmikrofibra, ipa co sądzicie?A rozważałeś nową wersję 2023 Das 6 pro (900w)?Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polll Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Słuchajcie może coś podpowiecie... Na aucie leży Gyeon CanCoat EVO który już się kończy, lakier w aucie jest zadbany bez rys, przetarć, wather spotów, nie ma śladów od wycierania itd... ogólnie stan fabryczny, co radzicie zrobić przed nałożeniem kolejnej powłoki (Sonax Evo)? Czy zdejmować chemicznie to co zostalo, jeśli tak to czym? Czy jakiś one step ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Ile octu dajecie do płukania mikrofibr? Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Ile octu dajecie do płukania mikrofibr? Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka100mlWysłane z mojego SM-A326B przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 @polll jak lakier jest w dobrym stanie to one step na paście finishowej powinien w zupełności wystarczyć 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Godzinę temu, przemas.p napisał(a): Ile octu dajecie do płukania mikrofibr? 50ml jeśli pralka nie jest zawalona po sam brzeg. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Dzięki panowie Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi