imola33 Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Sprawdzał ktoś jak zachowuje się połączenie Dodo Juice Lime Prime i Finisa? Skraca żywotność wosku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 @turzol próbowałeś użyć rękawicy żeby wspomóc deirona w pracy? Jeśli nie to spróbuj takiego zabiegu, spróbuj też użyć glinki na małym obszarze i zobacz czy sytuacja uległa poprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 1 godzinę temu, keza napisał(a): @turzol próbowałeś użyć rękawicy żeby wspomóc deirona w pracy? Jeśli nie to spróbuj takiego zabiegu, spróbuj też użyć glinki na małym obszarze i zobacz czy sytuacja uległa poprawie. Nie wspomagałem się rękawicą, spróbuję przy następnej wizycie na myjni. Good tip! Glinka nie była jeszcze grana, bo w pierwszej kolejności chce się pozbyć tego ustrojstwa, ale tak jak wspomniałem jest dosłownie wszędzie ...Auto jest białe więc łatwiej mi wyłapać efekt i mogę w każdej chwili zaaplikować produkt ponownie w miejsca gdzie lotnej rdzy jest najwięcej. Wykończyłem zapasy ironx stąd moje pytanie o jakiś inny produkt, który moze przyśpieszy proces. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 @turzol miałem polecony produkt Novol Plus 800, ale jeszcze nie przetestowałem. Czeka na sprawdzenie. Ja stosuję ADBL Vampire Liquid i mi z reguły wystarcza. Możesz spróbować ADBL Vampire, Blit Hamber Korrasol, ogólnie jest tego cała masa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel207kj Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 AG Sapphire VS CC water gold głównie look bo to czarny ale i trwałość jest istotna co wybierzecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 @majkel207kj WG trochę jednak lepszy look, ale trwałość AG Sapphire to mega pozytywnie Cię zaskoczy Look też na czarnym ma zacny, kiedyś tu zdjęcia dodawałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacak Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 To jak z tym polerowaniem krawędzi? Opowie ktoś na poprzednie pytanko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 @Jacak - krawędzie lepiej omijaj, a jeśli już, prowadź maszynę nie równolegle do krawędzi (wzdłuż krawędzi), tylko prostopadle, bez nacisku. W takich miejscach lakier jest najcieńszy, więc bezpieczniej nie dążyć w takich miejscach do korekty bliskiej 90-100 %. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk45z Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Work Stuff Bucket Hanger - czy pasuje na wiadro Castorama? Niby średnica wiader taka sama, ale może kołnierze na które zakłada się organizer się różnią i dlatego wolę zapytać, może ktoś ma i sprawdzał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziółas Opublikowano 17 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 @dpniemczyk teoretycznie idzie to zrobić z marolexem. Wystarczy zdemontować element "z dziurką" na wężyku i wężyk założyć bezpośrednio do korpusu (skróci się on automatycznie o kilka cm więc nie będzie pobierał 100% objętości zbiornika) Lub wymienić wężyk. Ja tak robiłem stosując standardową dyszę 45stopni (uwaga potrzebna jest dodatkowa uszczelka żeby nie było przecieku pomiędzy nakrętką a korpusem Przy okazji zapytam Na wiosnę zabieram się za korektę passka b5 (z wyjątkiem maski lakier 100% oryginał) wiem, że nikt nie poda mi w 100% sprawdzonej kombinacji past i padów ale dobrze wiedzieć od czego zacząć. Umiejętności praktycznie 0 (wypolerowanych kilka kompletów lamp) W arsenale dostępne: DA 15mm, rotacja krauss Pady zarówno mikrofibra jak i gąbki (NAT ,Royale oraz kilka sztuk SuperShine we wszystkich twardościach) Pasty AW (resurection, regenerate, redemption) oraz komplet past Autofinesse. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 17 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 Godzinę temu, Ziółas napisał(a): Przy okazji zapytam Na wiosnę zabieram się za korektę passka b5 (z wyjątkiem maski lakier 100% oryginał) wiem, że nikt nie poda mi w 100% sprawdzonej kombinacji past i padów ale dobrze wiedzieć od czego zacząć. Umiejętności praktycznie 0 (wypolerowanych kilka kompletów lamp) W arsenale dostępne: DA 15mm, rotacja krauss Pady zarówno mikrofibra jak i gąbki (NAT ,Royale oraz kilka sztuk SuperShine we wszystkich twardościach) Pasty AW (resurection, regenerate, redemption) oraz komplet past Autofinesse. VAGi przy oryginalnych lakierach mi fajnie wychodzą przy kombinacji: pad Evoxa Furious Lily + AW Enigma AIO + Flex XCE. Pokombinuj z AW Regenerate. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 17 Lutego 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 21 godzin temu, luk45z napisał(a): Work Stuff Bucket Hanger - czy pasuje na wiadro Castorama? Niby średnica wiader taka sama, ale może kołnierze na które zakłada się organizer się różnią i dlatego wolę zapytać, może ktoś ma i sprawdzał Nie mam WS - mam Carbony i pasuję pieknie 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Jaka niewidzialna wycieraczka w zamian Ultra Glaco? UG jak i Compound Z sa już niedostępne / zastąpione nowymi. Może być również i ceramika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 1 minutę temu, Saczi napisał(a): UG jak i Compound Z sa już niedostępne / zastąpione nowymi. Skąd takie info? Z tego co wiem to produkowane są dalej wszystkie odmiany NW od Soft99. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 A faktycznie.... UG i C.z są dostępne... Jest też Glaco dx i chyba tym się zasugerowałem. W takim razie pytanie 9naczej postawię - jaka alternatywa dla UG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Detalista Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Mam pytanko, czy po korekcie lakieru i jego odtłuszczeniu należy jeszcze raz umyć auto przed nałożeniem wosku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 @Detalista warto lakier wymyć 50% IPA lub specjalnym płynem do tego celu. Ja używam IPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polll Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 8 godzin temu, Saczi napisał(a): A faktycznie.... UG i C.z są dostępne... Jest też Glaco dx i chyba tym się zasugerowałem. W takim razie pytanie 9naczej postawię - jaka alternatywa dla UG? https://youtube.com/shorts/rIX8TzU2K78?feature=share Od jakiegoś czasu używam aquy, i jestem z niej bardzo zadowolony, w większości wycieraczek denerwował mnie maz wycieraczek, w Aqua Glass Protection jest dla mnie najbardziej akceptowalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Detalista Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 45 minutes ago, Saczi said: @Detalista warto lakier wymyć 50% IPA lub specjalnym płynem do tego celu. Ja używam IPA. A to wymywam na bieżąco, czyli klasycznego mycia nie potrzeba już? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Nie trzeba. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 @Detalista chyba że zapyli to może być szybciej umyć niż się z tym ganiać. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Potrzebuje pomalować zaciski, macie kogoś sprawdzionego w Krk okolice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Ja również polecam Aqua Glass Protection, aplikacja bez problemu. Mam na dwóch autach, w Volvo V40 woda startuje już przy 40 km/h ale w tym aucie przednia szyba jest dość mocno pochylona. Drugie auto to VW Tiguan, po nałożeniu wycieraczki zaczęły skakać po szybie ale zmiana piór z Boscha na Oximo rozwiązało problem. Jak dla mnie efekt lepszy niż po UG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Hej, orientuje się ktoś może czy prostaff kiirobin window działa tak samo jak soft99 compound z? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel207kj Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 miałem kłaść na auto CC water gold ale pomyślałem, ze względu na pogodę nie zrobić takie kanapki twardy wosk (fk1000p) i na to water gold, ma to sens? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi