YushokU Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 @CarlosBlack to ile Tobie schodzi z cleanerem? Może mógłbym to robić szybciej, ale zawsze starałem się minimalizować ryzyko, czyścić pady, zmieniać je często, wymywać, sprawdzić potem wszystko pod lampą i poprawić gdzie coś nie wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Średniej wielkości auto ok 2 godziny, padów nie czyszczę a wymieniam, korzystam z dużej i małej DA, nie oszczędzam się z MF. Każdy ma swoją technikę i robi jak mu wygodnie, ważne żeby efekt był zgodny z oczekiwaniami 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Znacie może jakieś strony, blogi itp. miejsca gdzie można poczytać o detailingu lub podobnej tematyce? Początki, terazniejszosc, nowości jakieś, cokolwiek. Siedze w robocie i z miłą chęcią bym coś poczytał. Po polsku lub ang. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yas Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 7 godzin temu, zeea napisał: Znacie może jakieś strony, blogi itp. miejsca gdzie można poczytać o detailingu lub podobnej tematyce? Początki, terazniejszosc, nowości jakieś, cokolwiek. Siedze w robocie i z miłą chęcią bym coś poczytał. Po polsku lub ang. https://www.detailingworld.co.uk/forums/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 11 Września 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 14 godzin temu, zeea napisał: Znacie może jakieś strony, blogi itp. miejsca gdzie można poczytać o detailingu lub podobnej tematyce? Początki, terazniejszosc, nowości jakieś, cokolwiek. Siedze w robocie i z miłą chęcią bym coś poczytał. Po polsku lub ang. https://kosmetykaaut.pl/ 3 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yas Opublikowano 11 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 10 godzin temu, Domel napisał: https://kosmetykaaut.pl/ Wojt,, moze @zeea jako pierwszy juz całą kosmetykeaut przeczytal 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 11 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Cześć, mamy kogoś kto ogarnął by logo firmowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 11 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 @yas zostaly mi 4 strony i koncze z tą lekturą 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 11 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Wojt,, moze @zeea jako pierwszy juz całą kosmetykeaut przeczytal XDDDWyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 11 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Lampy corsa D twarde czy miękkie 600-800 wystarczy czy niżej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 Jakieś zabezpieczenie deski + plastików wewnętrznych? Nie chodzi mi o PB NL czy FW Gentelman. Raczej coś trwalszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 1 minutę temu, grechut napisał: Jakieś zabezpieczenie deski + plastików wewnętrznych? Nie chodzi mi o PB NL czy FW Gentelman. Raczej coś trwalszego Jak lubisz czerń całkowitą, to zdecydowanie Gtechniq Matte Dash. Pięknie siada na wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 12 minut temu, Mumins napisał: Jak lubisz czerń całkowitą, to zdecydowanie Gtechniq Matte Dash. Pięknie siada na wszystkim Zapomniałbym dodać. Mam szare wnętrze ale lubię matowe powierzchnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 52 minuty temu, grechut napisał: Zapomniałbym dodać. Mam szare wnętrze ale lubię matowe powierzchnie Miałem na myśli przyciemnienie całkowite Jak lubisz mat, to nic lepszego nie znajdziesz - nazwa mówi sama za siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 14 Września 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 W dniu 11.09.2022 o 21:44, audicoupe napisał: Lampy corsa D twarde czy miękkie 600-800 wystarczy czy niżej? wiesz że to pytanie jest bez sensu wszystko zależy w jakim stanie są lampy i jaki efekt chcesz uzyskac 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 Atomizer który ogarnie Vasco? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 Panowie, Kolega postanowił nawoskować swoja służbową A6'kę z 2021r. Zdecydował się na Foso Coat i w tym temacie nie ma dyskusji. Moje pytanie jest takie, czy potrzebuje cleaner z właściwościami ściernymi, czy "czysty" wystarczy? Jaki byście polecili z dodatkiem ścierniwa? Micro Liquid Compound pomijam, bo będzie on używał DA do aplikacji. Mi na wiosnę po takiej aplikacji został na lakierze biały pył i musiałem IPA przemyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 W dniu 13.09.2022 o 12:26, Mumins napisał: Miałem na myśli przyciemnienie całkowite Jak lubisz mat, to nic lepszego nie znajdziesz - nazwa mówi sama za siebie. Kupiłem tego C6. Zobaczymy co to będzie. Mam jeszcze PB Natural Look ale nie pasuje mi do wnętrza Audi jakoś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 Godzinę temu, Saczi napisał: Panowie, Kolega postanowił nawoskować swoja służbową A6'kę z 2021r. Zdecydował się na Foso Coat i w tym temacie nie ma dyskusji. Moje pytanie jest takie, czy potrzebuje cleaner z właściwościami ściernymi, czy "czysty" wystarczy? Jaki byście polecili z dodatkiem ścierniwa? Micro Liquid Compound pomijam, bo będzie on używał DA do aplikacji. Mi na wiosnę po takiej aplikacji został na lakierze biały pył i musiałem IPA przemyć. Dodo Lime Prime, Poorboy's Pro Polish 2 - to tak na szybko z delikatnie ściernych cleanerów. Czysty też spokojnie da radę. A może po prostu pastą finiszową? Po wszystkim wystarczy odtłuścić i już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 @Mumins pod wosk to lepiej chyba cleaner. Zawsze to cos dodatkowo moze zamaskować choć u siebie jak mam taką potrzebe to tez lece pastą finishową bo chce ją wkońcu wykończyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 Jaki byście polecili z dodatkiem ścierniwa?Autofinesse Rejuvenate. Nie mam się chyba do czego przyczepić. Ma jednak trochę wypełniaczy.Wyryte w skale z S20 FE 5G 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qukie Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 @zeea niby tak, ale Fusso lubi jałowy lakier więc i tak lepiej wyczyścić pozostałości cleanera IPA lub czymś typu Wipeout 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 @Mumins, tez mi się wydaje, ze czysty cleaner może wystarczyć. Samochód jest roczny, 31 tys km przebiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 Pany, coś na prawdę dobrego do aplikowania dressingu na opony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 Aplikator Work Stuff, ten żółty?Swego czasu na topie na forum był temat aplikatorów ala pędzel, bodajże @Domel zapoczątkował Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi