Moderator Domel Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Czy ktoś spotkał się z ssawkami do odkurzacza ale o średnicy wewnętrznej 23mm-24mm ? Chce dopasować cos do Ryobi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelinski17 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, Domel napisał: Czy ktoś spotkał się z ssawkami do odkurzacza ale o średnicy wewnętrznej 23mm-24mm ? Chce dopasować cos do Ryobi... A takie coś ; https://allegro.pl/oferta/adapter-redukcja-lacznik-elastyczny-fi-38-do-fi-24-6516622093 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Może ktoś się zna i wie co dolega mojej latarce z aliexpres. Wymieniłem ogniwa bo po upadku nie świeciła i po podłączeniu świeciła tylko czerwona dioda. Teraz po podłączeniu do prądu świeci czerwona i zielona dioda. Latarka z podpiętym kablem świeci. Jeśli odepnę kabel ładowania to diody na płytce nie gasną, latarka działa ale w ten sposób sama się rozładuje. Jeśli poruszam tą blaszką przy akumulatorach to diody gasną ale wtedy już latarki nie można włączyć. Wystarczy podpiąć na chwilę kabel i latarka działa. O co tu chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 2 godziny temu, kamil598 napisał: Wystarczy podpiąć na chwilę kabel i latarka działa. Działa na samych aku, czy tylko z podłączonym zewnętrznym zasilaniem ? Jeśli tylko z podłaczonym, zewnętrznym zasilaniem, to prawdopodobnie padł moduł ładowania - najprościej byłoby naładować aku poza latarką i sprawdzić, czy przy w pełni naładowanych aku latarka świeci. Może też być prostsza sprawa - miałem tak w jednym z urządzeń aku z Chin, też po wstrząsie/upadku. Okazało się, że pojawił się "zimny lut" na jednym przewodzie przy włączniku - objawem było nie ładowanie się aku i nie uruchamianie się urządzenia, pomimo naładowanego poza urządzeniem aku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 @Eidos71działa na samych aku tylko najpierw muszę podłączyć ładowanie. Podpinam prąd - świeca diody ładowania - latarka świeci - odpinam kabel - latarka świeci - dotknę blaszki przy aku - gasną diody i latarka nie włącza się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 7 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Czym myjecie na koniec auto po serwisie powłoki ? Zakładając, że myjemy kwaśnym szamponem, robimy dekontaminacje a później usuwamy kamień jakimś WSR. Wystarczy zółty FX Protect ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 7 Września 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 4 godziny temu, Rafal9304 napisał: myjemy kwaśnym szamponem skoro myjesz kwasnym szamponem to po co zmieniać szampon? Ja myje tym samym szamponem ewentualnie na sam koniec zarzuca piane neutralna i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 7 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Gdzieś czytałem w którymś temacie, że po użyciu kwasu trzeba później go zneutralizować czymś zasadowym dlatego pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiu13 Opublikowano 7 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Cześć wszystkim Jaki produkt polecacie do zmycia sadzy z aluminiowych końcówek wydechu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniu Opublikowano 8 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 Jak i czym dobrze umyć szybę czołową z zewnątrz? Zauważyłem, że na obszarze na którym pracują wycieraczki, podczas mycia samochodu robi się tafla, a tam gdzie wycieraczki nie dochodzą jest bardzo ładne kropelkowanie. Dodatkowo, pod światło widać nie to plamy, nie to waterspoty, taka jakby rozlana skórka pomarańczy. Mycie szamponem czy płynem do szyb nie pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 8 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 @sloniu glass polish od ADBL. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 8 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 @sloniu i do tego obowiązkowo pad filcowy na kostce bo mechanika tutaj będzie miała też duże znaczenie. Musisz dołożyć do pieca :) ja używam Prostaff Kiirobin Gold i też jest ok.Wysłane z mojego RMX3370 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniu Opublikowano 8 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 @maciek-drummer @Mumins to co to takiego się podziało z szybą? Wymieniana była około rok temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 8 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 55 minut temu, sloniu napisał: @maciek-drummer @Mumins to co to takiego się podziało z szybą? Wymieniana była około rok temu. Ubrudziła się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniu Opublikowano 8 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 @maciek-drummer Czyli mam rozumieć że glass polish ją wyczyści? Z nazwy brzmi jakby miał polerować, co dla mnie (totalnego laika) znaczy usuwać zarysowania / cienką warstwę szkła. Nie dopytuję by 'wiercić dziurę w całym' tylko by mieć pełną jasność 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 8 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 @maciek-drummer Czyli mam rozumieć że glass polish ją wyczyści? Z nazwy brzmi jakby miał polerować, co dla mnie (totalnego laika) znaczy usuwać zarysowania / cienką warstwę szkła. Nie dopytuję by 'wiercić dziurę w całym' tylko by mieć pełną jasność Glass Polish to są produkty, które służą do dogłębnego doczyszczenia (z kamienia lub np. z zaschniętego płynu do spryskiwaczy). Oczywiście, część z nich ma właściwości ścierno-polerujące, ale nie używa się ich do usuwania defektów.Stricte do polerowania szyb służą inne preparaty.Wysłane z mojego RMX3370 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 8 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 Ma ktoś patent na zaschnięte musze odchody na szybie? Cała szyba czarne kropki a w dotyku papier ścierny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 8 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 Ma ktoś patent na zaschnięte musze odchody na szybie? Cała szyba czarne kropki a w dotyku papier ścierny.Ja bym podszedł mocnym insect removerem i później glinką, ręcznik/clay pad mogą być trochę za słabe.Wysłane z mojego RMX3370 przy użyciu Tapatalka 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YushokU Opublikowano 9 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Mam pytanie, na które nie znalazłem odpowiedzi, zdaje sobie sprawę ze w detailingu nie ma na nic reguły, ale w szacunki można się pobawić. Ile czasu kosztuje Was nałożenie cleanera/primera na całe auto w porównaniu do one-stepa całego samochodu? Zawsze 1 etap zajmuje mi Ok 10h pracy (sama polerka), zapowiada się ze nie będę miał przez najbliższe lata na to czasu i zastanawiam sir czy zostawiać sprzęt pod cleaner, czy go sprzedać w całości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 9 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 13 minut temu, YushokU napisał: Mam pytanie, na które nie znalazłem odpowiedzi, zdaje sobie sprawę ze w detailingu nie ma na nic reguły, ale w szacunki można się pobawić. Ile czasu kosztuje Was nałożenie cleanera/primera na całe auto w porównaniu do one-stepa całego samochodu? Zawsze 1 etap zajmuje mi Ok 10h pracy (sama polerka), zapowiada się ze nie będę miał przez najbliższe lata na to czasu i zastanawiam sir czy zostawiać sprzęt pod cleaner, czy go sprzedać w całości teoretycznie połowa czasu. Nie wiem ile i jaki sprzęt posiadasz, ale bym zostawił jedną DA , docelowo po co się męczyć ręcznie z cleanerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YushokU Opublikowano 9 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Właśnie do tego się skłaniam, żeby zostawić tylko DA 15mm, a resztę puścić. Poszukam jakiegoś łatwego do wypracowania cleanera, zostawię Megsa UC, na wypadek jakiejś miejscowej akcji i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bitek Opublikowano 9 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Rozglądam się za nową maszyną dual action, jest szansa znaleźć coś ciekawego w kwocie około 1500zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 9 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 W tym przedziale to mysle, że Evoxa przypasuje. Zobacz sobie na oferty 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 W dniu 9.09.2022 o 11:18, alexander.p napisał: teoretycznie połowa czasu. Nie wiem ile i jaki sprzęt posiadasz, ale bym zostawił jedną DA , docelowo po co się męczyć ręcznie z cleanerem Połowa czasu realnie. W detailngu nie na szybko ma być dobrze. Ale na pewno da się szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 nie no bez jaj żeby cleaner maszynowo nakładać 5 godzin ( skoro @YushokU napisał że polerka 1 etap zajmuje mu 10 godzin to tyle wychodzi z tego połowa czasu ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi