Rafal9304 Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Auto z USA, plastiki zewnętrzne zrobiły się dość mocno szare od amerykańskiego słońca. Czym je ratować ? Próbować DLUXem czy może Owatrol Polytrol ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 @Rafal9304 To i to powinno pomóc, choć ja osobiście bardziej polubiłem się z Owatrolem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Owatrolu jeszcze nie używałem, słyszałem tylko dobre opinie. U siebie kładłem DLUXa i jestem zadowolony, tylko że u mnie plastiki były w niezłym stanie a w tym aucie ze stanów zamiast czarnych są całkiem szare i nie wiem czy DLUX przywróci im czerń. Jak z trwałością Owatrolu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Bilthamber DSW I Finis - który?Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 @Rafal9304 Tak żeby być obiektywnym to tylko na ojca aucie mogłem sprawdzić długoterminowe działanie i... Robiłem mu rok temu w lipcu bo były mega szare, a teraz po roku poprawiałem i oczywiście jest różnica, ale wcale mocno szare nie były. Mniemam że wystarczy raz na rok w tym wypadku, ale ojciec garaż ma i bardzo mało jeździ (ok. 8tys/rok). @Rafal9304 Tutaj masz taki mały pogląd na działanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 31 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Czy ktoś przerabiał pianownice marolexa axel na opryskiwacz? Czy ktoś się orientuje czy wystarczy że zmienię dysze? Są takie zestawy ze wykręcam od pianownica wyjmuje wkładkę filcowa i nakręcam od opryskiwacza. Ktoś coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raafal91 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Czy ktoś przerabiał pianownice marolexa axel na opryskiwacz? Czy ktoś się orientuje czy wystarczy że zmienię dysze? Są takie zestawy ze wykręcam od pianownica wyjmuje wkładkę filcowa i nakręcam od opryskiwacza. Ktoś coś ?Chyba trzeba jeszcze w środku zmienić rurkę na taką bez otworu, który zasysa powietrze do piany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 @raafal91 zastanawiam sie jak by to było bez wymiany rurki bo nie ukrywam ze nie szukałem ale tez nie rzuciło mi się w oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Planuje kupić produkt typu WSR bo nigdy nie miałem z nim kontaktu. Co polecacie? CP, FX, a może Aqua sour w rozcienczeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_acc Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 W dniu 29.07.2022 o 12:32, penkus5 napisał: Robiłem mu rok temu w lipcu bo były mega szare, a teraz po roku poprawiałem i oczywiście jest różnica, ale wcale mocno szare nie były. Mniemam że wystarczy raz na rok w tym wypadku, ale ojciec garaż ma i bardzo mało jeździ (ok. 8tys/rok). U mnie tak samo. Raz na rok Owatrolem robię, przed zimą i wystarcza. Oczywiście widać różnicę po nałożeniu po roku czasu ale i tak plastiki o wiele lepiej wyglądają niż bez jakiegokolwiek dressingu. Jednak tak jak powyżej auto garażowane i małe przebiegi. Nie wiem jak będzie przy braku garażu i przebiegach po 20 tys albo większych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 14 godzin temu, zeea napisał: Planuje kupić produkt typu WSR bo nigdy nie miałem z nim kontaktu. Co polecacie? CP, FX, a może Aqua sour w rozcienczeniu? Fx jest bezpieczny nie narobi bałaganu. Głównie do świeżych water spotów. Z sonaxa całkiem niezłe sobie radzi. Co do Aqua i ich kwaśnego apc to okropny smród jest ale działa dobrze. Warto pamiętać o neutralizować czymś zasadowym np innym apc. ja wole podejść dwa trzy razy ale czymś lzjeszym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Pany, kupiłem ostatnio butelki z SG wraz z atomizerami. Po jakiś dwóch miesiącach wszystkie atomizery przestały odbijać? Tzn odbiją jak sie je popchnie ( okrągły plastik pod triggerem ). Miał ktoś podobny problem? To nie problem chemii, bo nieważne czy płyn do szyb czy kwas do felg. Wszystkie 8 na 8 atomizerów się zacina.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 @grechut Ostatnio kupiłem od nich 2 produkty (koło 1,5-2 miesiące temu) i nie mam problemu. Poprzednie butelki z atomizerami służą od lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 @penkus5 Nawet nie wiem czy to reklamacji podlega. Chyba jakąś felerną partię trafiłem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majk90 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 @grechut Mam dwie butle od nich kupione rok temu - w jednej kwas cleantecha a w drugiej kwasne apc aqua i jak na razie do tej pory atomizery sprawują się bardzo dobrze bez żadnego zacięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUL Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Przeszło 2 lata temu zrobiłem w jednym ze studio korektę lakieru i została nałożona powłoka ceramiczna 5-letnia. Co pół roku jeździłem na przegląd. Po zimie się zawsze zatykała ale po przeglądzie wszystko wracało do normy. W tym momencie sytuacja wygląda tak że panowie robią przegląd, wszystko jest OK ale po około trzech tygodniach nie ma już kropelkowania i tak w kółko. Zbywają mnie już i nie chcą poprawiać twierdząc że winę za to ponoszę ja ponieważ nie trzymam samochodu w garażu tylko pod chmurką. Nie mam już sił do nich. Może jestem w stanie sam coś z tym zdziałać ? Proszę o rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 @PUL @PULto są właśnie uroki "5 letnich" powłok. Powłoka skończyła się dawno i nie podniosą hydro bo powłoka jest trup, kładą jakiś QD i tak działa dopóki nie zejdzie QD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelRDM Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 @PUL wiesz może co to za powłoka ? Może nas to nakieruje na odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUL Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 4 minuty temu, PawelRDM napisał: @PUL wiesz może co to za powłoka ? Może nas to nakieruje na odpowiedz. carbonQ 10H Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 pewnie się kilku osobom "narażę" ale "powłoka 5cio letnia" wg mnie jest jak reklamy media expert - wielkie halo a konkretnie słabo. po 2-3 latach to "ratowanie trupa" serwisowaniem. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Hah no właśnie tak nie jeden raz tłumaczę, że powłoki z serwisem co 6-12 mcy przykrywane topem to w zasadzie topper tylko panowie zamiast położyć jakiś cancoat to pewnie biorą coś jeszcze lżejszego. U kolegi mam taką powłokę 5y czy coś koło tego i co z tego że jest jak auto całe podrapane. Czarne. Wygląda źle i trzeba to ściągać albo rzeźbić patentem typu carpro essence plus pewnie tracąc 3/4 właściwości powłoki. I nakładać topper Rozmawiałem natomiast z bardzo doświadczonym kolegą i wspominał z przykładami jak trzymają się topowe gtechniq. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Rozmawiałem natomiast z bardzo doświadczonym kolegą i wspominał z przykładami jak trzymają się topowe gtechniq.Powiedz Coś więcej z ciekawości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 @Bapko a najbardziej pamiętam M3, które ktoś potraktował gąbką do naczyń, tą szorstką stroną. Uszkadzając powłoke ale nie lakier. Nie wiem jak to ściągali i stwierdzili bo i tak było grane polerowanie. Niemniej ufam doświadczeniu i wskazywał na G jako non-mambo-jumbo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Panowie, widział ktoś dostępnego Gyeon CanConat Evo? W całym internecie pustki ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek71 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Czy allegrini go go w butelce 750 ml jest gotowym produktem do użycia,bo na to wychodzi, gdyż nie ma informacji żeby rozcieńczyć,a 5 l to już koncentrat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi