Marcin1992 Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2021 @analyzator te lakiery to jakieś nieporozumienie
locarno Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2021 3 minuty temu, Marcin1992 napisał: @analyzator te lakiery to jakieś nieporozumienie czemu?
locarno Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2021 jaką lampę do inspekcji czarnego lakieru polecacie?
Marcin1992 Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2021 @locarno bo ilość lakieru jest znikoma a rysuje się od przejechania palcem
analyzator Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2021 @Marcin1992 zrobiłem spot i ręcznie tricolorem Koch m302 robi duża różnicę. Rysuje się pod paznokciem luzem 1
bigsmith21 Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2021 Panowie znacie jakiś patent na usuwanie naklejek po za opalarką? Jak nazywa się fachowo to plastikowe narzędzie do zdejmowania naklejek, rakla? Szukam i widzę tylko takie do aplikacji folii. Chyba że to też się nada? Mam auto ściągnięte z Francji. Służyło jako patrol autostradowy czy coś w ten deseń i dookoła cały jest w odblaskowej naklejce srebrno-czerwonej 3M. Działam tak że podgrzewam dość mocno, zdrapce in pozostały klej atakuje prickbortem ale idzie to jak krew z nosaWysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
mat06 Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2021 Jaką polecicie pastę pod DA do polerki lekko porysowanych lamp tylnych? Sonax EX 04-06 się nada, czy za mocna? Nie chcę zdjąć wierzchniego zabezpieczenia, tylko je delikatnie przepolerować.
yas Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2021 @bigsmith21 moze Chu Sol https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=CHU+SOL&spell=1&sa=X&ved=2ahUKEwixvoik_OrwAhXTK3cKHftXAL0QBSgAegQIARA1&biw=1366&bih=626
slawik_G Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2021 Panowie znacie jakiś patent na usuwanie naklejek po za opalarką? Jak nazywa się fachowo to plastikowe narzędzie do zdejmowania naklejek, rakla? Szukam i widzę tylko takie do aplikacji folii. Chyba że to też się nada? Mam auto ściągnięte z Francji. Służyło jako patrol autostradowy czy coś w ten deseń i dookoła cały jest w odblaskowej naklejce srebrno-czerwonej 3M. Działam tak że podgrzewam dość mocno, zdrapce in pozostały klej atakuje prickbortem ale idzie to jak krew z nosaWysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu TapatalkaSpróbuj jakimś odrdzewiaczem który zamraża i psikaj po kawałku naklejkę, może będzie się odklejać. Jeśli to nie pomoże to tylko tak jak robisz, idzie mozolnie ale nie ma wyjścia, kułeczkiem toffi możesz przypalić lakier bo te naklejki są ciężkie do usunięcia. Często mam z nimi doczynienia, tylko zdejmuje je z ambulansów, opalarka a potem delikatnie nitro i klej schodzi. Powodzenia.
sparco0 Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2021 Czym najskuteczniej usunąć mech z auta? Głównie uszczelki wokół szyb, listwy i zderzaki nielakierowane. Kumpel kupił auto które trochę stało i trzeba powoli będzie się tym zająć.
mefONE Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2021 @bigsmith21 Podgrzej punktowo opalarka i kawalek po kawalku podważasz i wsuwasz delikatnie glebiej. Odpowiedni chwyt, delikatnia praca. Jeszcze mi sie nie zdazylo nabroic. Klej usuwasz jakims tixotropem/pickboTem, czymkolwiek. Usuwalem tak 50letnie naklejki do katalogu dla kolekcjonera przed renowacja I zachowały sie nienaruszone.
czester Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2021 Chciałbym w końcu kupić szczotkę EZ Detail do felg. Zastanawiam sie czy do 16" z dość wąskimi szczelinami ta większa nie będzie za duża. @DZIADZIA na YT pisał w opisie filmu że do 17 cali mniejsza wersja ujdzie, ale może ktoś ma jeszcze jakieś przemyślenia?
#kris Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2021 @bigsmith21 my jak to w reklamie często usuwamy wypalone przez słońce naklejki i na oknach to jedziemy ekstrakcją plus skrobak Stanley a w niektórych przypadkach stosujemy Polytop gdy powierzchnia delikatniejsza
oo7 Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2021 Panowie (i Panie?) co będzie najlepsze do ręcznego aplikowania piany, konkretnie chodzi mi o Bilt Hamber Auto Wash? Mam pianownicę Marolexa 3000 ale to nie jest wygodne rozwiązanie - trzeba się nieźle namachać, a do tego w sytuacji kiedy goni czas, wydajność tej pianownicy jest mała, czasem piana potrafi przyschnąć w międzyczasie. Teraz zastanawiam się między lepszą pianownicą (Gloria FM30) a zwykłym opryskiwaczem (5L - z dużym tłokiem a dodatkowo więcej powietrza zmieści się) Na forum DW piszą że efekt czyszczący nanoszenia opryskiwaczem BH jest taki sam jak po pianownicy PA - według opinii tamtego forum nie ma różnicy. Dla mnie liczy się tylko efekt końcowy, nie ma znaczenia czy piana jest czy jej nie ma... (tak wiem może to mało detailerskie ale podchodzę do tego czysto praktycznie) Wiem że niby do obu pianownic można wyrzeźbić pompkę ale te chińskie pompki bywają zawodne (z resztą ta oryginalna do Glorii też...) więc jeśli dużym opryskiwaczem objadę auto za jednym - dwoma pompowaniami (to możliwe?) to dla mnie będzie to wystarczające... zatem co lepiej do tej piany: opryskiwacz czy Gloria ?
locarno Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2021 Jakie stężenie ADBL APC zalecacie do lakieru w celu zmycia wosku oraz do opon w celu zmycia starego nabłyszczacza do opon?
MMCzysci Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2021 Od kiedy wosk zmywamy APC?Do opon lepiej T&R Cleaner, stężenie 1:5-1:10? Kocha rozrabiałem 1:15-1:20, ale APC ADBL nie jest podobno zbyt mocne.Wyryte w skale z S20 5G FE
camus Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2021 Posiadam GTECHNIQ ZESTAW POWŁOKA C1 30ML + C2V3, tylko że ma około 5lat. Co prawda nie otwierany nigdy, nie skrystalizował się. Moje pytanie, czy mogę go użyć na lakier czy na felgi? Czy nadaje się tylko do kosza?
Eidos71 Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2021 @camus - jeśli nie nastąpił proces krystalizacji, możesz śmiało używać na lakierze i na felgach - najwyżej trwałość zabezpieczenia będzie krótsza. Uważaj tylko na ewentualne skrystalizowane cząstki, aby nie porysowały lakieru. 1
bigsmith21 Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2021 Spru JKbuj jakimś odrdzewiaczem który zamraża i psikaj po kawałku naklejkę, może będzie się odklejać. Jeśli to nie pomoże to tylko.....Powodzenia. Dzięki wielkie. Lipa jest straszna. Jeżeli robisz to często to nie zazdroszczę. Jutro będę się za to brał na ostro bi tylko robiłem testy. Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
locarno Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2021 14 godzin temu, MMCzysci napisał: Od kiedy wosk zmywamy APC? Do opon lepiej T&R Cleaner, stężenie 1:5-1:10? Kocha rozrabiałem 1:15-1:20, ale APC ADBL nie jest podobno zbyt mocne. Wyryte w skale z S20 5G FE to czym najlepiej zmyć stary wosk? ipa i zmywacz silikonowy wystarczy?
MMCzysci Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2021 Waxoff/cleaner/pasta finishowa. Czasem kwasny szampon wystarczy do ubicia wosku w słabym stanie, co u mnie RRC zrobił z Fusso.Wyryte w skale z S20 5G FE
locarno Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2021 Pytanie. Używam ADBL Interior cleaner a następnie Banan dressing. Po czasie jak deska znów się zakurzy lub zabrudzi to użyć tylko dressingu czy na nowo interior cleaner a a następnie dressing?
MMCzysci Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2021 Interior QD lub kilko kropel dressingu na fibrze. Przy lżejszych zabrudzeniach powtarzanie całego procesu nie ma sensu.Wyryte w skale z S20 5G FE 1
audicoupe Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2021 Na aucie siedzi gravona lite i auta jest zaproszenie pasta czym to usunąć? Mycie nie pomaga eraser czy glinką usunie powłokę?
Rekomendowane odpowiedzi