Skav Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Jak czyscicie gabkowe aplikatory do wosku? Pozostalosci zdrapujecie jakos mechanicznie czy jakoś w ciepłej wodzie wymaczacie? Mam do ogarniecia jeden aplikator z mrcleanera i zigzapa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Po co to myć? Przeznaczasz jeden aplikator dla jednego wosku i po problemie . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 59 minut temu, MMCzysci napisał: Interior QD lub kilko kropel dressingu na fibrze. Przy lżejszych zabrudzeniach powtarzanie całego procesu nie ma sensu. Wyryte w skale z S20 5G FE qd interior daje podobny efekt jak dressing? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 W założeniu ma zarówno pozostawić jakieś wykończenie, jak i usunąć lżejsze zabrudzenia. Oszczędne dawkowanie zwiększa szansę na to, że nie usunie dressingu z tworzywa. Efekty użycia różnią się pomiędzy poszczególnymi QD.Wyryte w skale z S20 5G FE 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 @oo7 marolex robi też świetne opryskiwacze. Kupiłem 3 litrową alkę i rozwiązuje problem. Do opryskiwacza nie musisz nabijać dużego ciśnienia wystarczy że jest trochę. Domywanie rewelacja jak u bh. 3l na kombiaka spokojnie @Skav ręcznie mydło ciepła woda a potem wrzucam z ręcznikami do prania 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cjgames Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Cześć! Zamierzam położyc wosk poorboya na swoją alfę. Przed woskiem oczywiście autko bedzie umyte, dekontaminacja zrobiona zarowno chemicznie (prick bort) jak i mechanicznie (glinka). Potem chce uzyc pre waxu. Mam Meguiers Deep Crystal Polish Step 2 oraz aplikator tri color. Mogę takiego zestawu użyć? Z tego co wyczytałem to czarna strona aplikatora i ruchy koliste bez uzywania nadmiernej sily. Czy cos pomylilem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 @Cjgames żółta strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notcon Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 @Cjgames a jakiś deironizer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blady666 Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 Hej Czy po wypraniu suszycie mikrofibry w suszarce automatycznej ? Czy zostawiacie normalnie by wyschły sobie wisząc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancini Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 Suszarka, są mięciutkie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 @blady666 w suszarce. Zostaw sobie jedną fibrę do wyschnięcia, a resztę wrzuć do suszarki, zobaczysz jaka różnica w miękkości 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 @mancini @peciu poważnie suszycie w suszarce? Ja do tej pory zawsze suszyłem normalnie rozwieszając a wcześniej je tak jakby wytrzepywałem nie próbowałem suszarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelRDM Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 8 minut temu, zwirek03 napisał: @mancini @peciu poważnie suszycie w suszarce? Ja do tej pory zawsze suszyłem normalnie rozwieszając a wcześniej je tak jakby wytrzepywałem nie próbowałem suszarki suszarka tylko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 @zwirek03 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 @peciu @peciu@PawelRDM suszycie jako syntetyk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelRDM Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 ja mam program "delikatne" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 Ja niestety mam pralko suszarkę i są tylko dwie opcje bawełna i syntetyk więc chyba spróbuję na no właśnie na którym spróbować żeby nie spieprzyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 7 minut temu, zwirek03 napisał: @peciu @peciu@PawelRDM suszycie jako syntetyk? Ja suszylem na programie delikatne a ostatnio na bawełna różnicy nie zauważyłem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancini Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 Na syntetyk, bo w opisie programy jest napisane, że to delikatne "suszenie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skav Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 Macie może jakis sposób dla totalnego laika jak sprawdzic czy skora jest prawdziwa czy eko? Gdzies czytałem że zwykła powinna wchłanać wode w przeciwieństwie od eko, ale to też podobno zależy od rodzaju zastosowanej skóry. Jak u mnie w accordzie są połskóry to jestem na 99% pewien ze to poprostu ekoskóra, to na połskórach w a6c7 bym obstawiał już prawdziwa (ale porownanie mam prawie 0, bo teorie wysunąłem na podstawie różnićy w fakturze i dotyku w porownaniu do mojego auta v:). Zastanawiałem sie nad zestawem colourlocka do skór, ale zastanawiam sie czy ma to wgl sens, bo jak żadna ze skór nie jest prawdziwa, to poprostu bym sobie ic rozcienczył (bo ic od cleantecha jednak jest mocny) i nim przeleciał fotele - chociaz podejrzewam ze jezeli juz bym zakupił ten zestaw to nawet ekoskory bym nim czyscil, zeby nie ryzykować pomylenia sie i lecenia po zwykłej skorze ic v: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 30 Maja 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 Są na rynku jakieś godne polecenia maszyny DA na akumulatory - pomijając flexa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 Godzinę temu, Domel napisał: Są na rynku jakieś godne polecenia maszyny DA na akumulatory - pomijając flexa ? Makita DPO500Z - co prawda planetarna, ale ma też opcję trybu pracy DA. Posiadam i uważam, że naprawdę zacna maszyna, nawet do częstych prac (co prawda uważam, że trzeba posiadać co najmniej trzy aku 5 Ah, aby w miarę wygodnie pracować). Najważniejsze, że przy końcówce akumulatora nie traci zupełnie na mocy (co niestety występuje w maszynie Flex). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 @Domel - jeśli nie oglądałeś, polecam, może pomoże Ci w wyborze: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DevMike Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Czy pad polerski należy również impregnować przed pierwszym użyciem jeżeli korzystamy nie z pasty polerskiej a z cleanera, w tym przypadku SOFT99 MICRO LIQUID DARK ? Czy nie trzeba i po prostu nałożyć kilka groszków, rozłożyć po elemencie za każdym razem by powierzchnia była .... `cała biała` i jechać z koksem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 @DevMike najlepiej sobie odpowiedź na pytanie po co jest impregnacja? Żeby pad "napił" się równomiernie pastą / cleanerem. Jeżeli nie zaimpregnujesz to na początku daj więcej "groszków". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi