JJZS.KAM Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 2 godziny temu, zwirek03 napisał: Zastanawiam się nad parownicą , karcher sc4 ewentualnie czy warto dorzucić i wybrać sc5 ? Jeśli starczy Ci zbiornik 1,6l pomyśl o Ariete Xvapor Deluxe 4146 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 8 Marca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 @mat231 sprawdz organoleptycznie czy lakier nie jest szorski, jezeli wyczujesz ze nie jest idealnie wyczyszczony to ja bym wyglinkował auto a jezeli auto przejechało 500km to mysle że nie powinno nałpac zadnego brudu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 1 godzinę temu, mat231 napisał: Pod koniec października początek listopada do tego cleaner lekościerny. Niemiłe doświadczenia z glinkowaniem w niezaduzej temperaturze. To porządna dekontaminacja powinna wystarczyć. Wrzucony na lakier jest jakiś wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat231 Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Coś siedzi jescze podbity został water goldem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Kolejne pytanie głąba: ściągnę Fusso cleanerem na maszynie? Pewnie nie ma szans, ale pytam, bo znudzilo mi sie i planuję nałożyć coś nowego na wiosnę, a nie mam na razie czasu i ochoty na konkretniejsze zabawy. Jeśli nie, czym je zdjąć? Mam obawy, że wax off tez nie podoła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 A dlaczego miałby się nie poddać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Widziałem w teście@Strus, że z Wax Offa nie wiele sobie robił. Jednak z drugiej strony to było chyba niedługo po aplikacji, u mnie leży od listopada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 @MMCzysci u mnie Wax off nie potrafił ściągnąć wosku FW Vettore który leży od listopada. Z przebiegiem prawie 5k km. Użyłem cleanera lekko ściernego od Collinite. Spokojnie cleaner + gąbka i maszyna ściągnie Ci wszystko. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Dzięki za konkrety. W takim razie działam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 9 Marca 2021 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 W dniu 8.03.2021 o 18:39, damiano2007 napisał: Gdzieś w polszy już Wolfgang SiO2 Rinseless Wash mamy? @CAR CRAZY ? jeszcze chwila cierpliwości.... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 7 godzin temu, MMCzysci napisał: Widziałem w teście@Strus, że z Wax Offa nie wiele sobie robił. Jednak z drugiej strony to było chyba niedługo po aplikacji, u mnie leży od listopada. Nie pamiętam dokładnie ale ze 3 miesiące po 7 godzin temu, D@ViD napisał: @MMCzysci u mnie Wax off nie potrafił ściągnąć wosku FW Vettore który leży od listopada. Z przebiegiem prawie 5k km. Dziwne. Który WO i jakie stężenie? Jak stosowany? 8 godzin temu, MMCzysci napisał: Kolejne pytanie głąba: ściągnę Fusso cleanerem na maszynie? Pewnie nie ma szans Bez problemu. Po to między innymi jest cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 35 minut temu, Strus napisał: Dziwne. Który WO i jakie stężenie? Jak stosowany? Detailink 1:5. Po myciu, na mokry lakier. Odczekane 3-5min, spłukanie i nie było idealnej tafli, ale ta mieszanka miała rok czasu, więc może coś już się zepsuło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Lepiej jest pomóc mu mechanicznie. Zarzucasz na lakier Czekasz 3-5 minut Rozprowadzasz fibrą albo rękawicą Ja Detailinka lecę 1:3. Nie szczypię się za bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 @Strus psiklem i rozprowadzałem rekawica Na drugi raz Autobrite sprawdzę i zrobię świeża mieszankę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 26 minut temu, D@ViD napisał: mieszanka miała rok czasu, więc może coś już się zepsuło @DETAILiNK czy tak może być? Czy też produkt po zmiksowaniu z wodą może sobie spokojnie stać w baniaku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bitek Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Ja ostatnio użyłem mieszanki która miała prawie rok, bez problemu poradziła sobie z prawie 6 miesięcznym fusso podbijanym już QD'kami. Aplikacja na lakier, wax off poleżał kilka minut, przeleciałem rękawicą i przy płukaniu była już tafla. Na koniec umycie kwaśnym szamponem i w kilku miejscach pojawiły się kropelki, podejrzewam, że to kwestia niedokładnego przejechania rękawicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Co sądzicie o tej polerce na start do zaczęcia nauki z polerowaniem? Kupić czy raczej odpuścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 @locarno Odpuścić 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 12 minut temu, D@ViD napisał: @locarno Odpuścić Tak myślałem. To co kupić do 300-500 zł na początek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 2 minuty temu, locarno napisał: To co kupić do 300-500 zł na początek? ADBL ROLLER 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 @D@ViD Jeszcze takie pytanie. Jaki pad i pasta do lakierowanego samochodu na początek? Chodzi o usunięcie mikrorys widocznych w słońcu. Są to bardziej małe swirle po myjni automatycznej. Lakier LC9Z perła więc w słońcu wszystko widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 6 minut temu, D@ViD napisał: ADBL ROLLER Bez sensu. W niczym nie jest lepsza niż Hamron za 250 (obecnie) 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 @locarno a czytałeś chociaż trochę? Ale odpowiem uniwersalnie dość: Pasta 3D one Gąbka żółta nat @Strus Jeden woli matkę a drugi córkę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 3 minuty temu, D@ViD napisał: @locarno Pasta 3D one Chodzi o 3D Car Care One Hybrid pasta one step czy 3D Car Care HD Speed - All In One 4? Bo jest ich kilka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 4 minuty temu, locarno napisał: 3D Car Care One Hybrid 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi