Moderator Streat Opublikowano 6 Marca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 28 minut temu, zajkos10 napisał: Pytanie szybkie i proste nie takie szybki i nie takie proste Jeden lubi impregnować no rinsem drugi woli paste a trzeci zwykłego QD a czwarty w ogole nie impregnuje i tez żyje. Do wszystkiego trzeba podejść indywidualnie. To tak jak z pasta polerską jeden lubi sonaxa drugi menzerny a trzeci 3D i jeżeli sie nie dogadasz z dana pasta to nie bedzie sie człowiek zmuszać do pracy na niej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 6 Marca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 zdublowany post prosze o usuniecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 Witam. zastanawiam się nad powłoka gtechniq C1 czy butelka 50ml wystarczy na dwa auta kombi mowa o BMW seria 3. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 @Putkowski07 Powinna wystarczyć na spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 @Mateczek bardzo dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infekk Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 Cześć wczoraj kupiłem polerke w juli, jak pewnie i większość forumowiczów. przygotowuje się do pierwszego polerowania w życiu, w garażu mam drzwi na których powinienem się nauczyć podstaw. Lakier nie ma głębokich rys ale dużo mikrorys od myjni szczotkowych, auto to Audi A4 B8 lakier czarny metalic LZ9Y, czy pasta menzerna 3w1 powinna pomoc jak na pierwsze polerowanie ? Za wskazówki z góry dziękuje, Aa i jaki pad wybrac, żółty który został załączony do zestawu polerki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 3D one plus pad np. Nat niebieski 3 plus czerwony 2 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Witam, czym usunąć płynną gumę od zestawu naprawczego opony z wykładziny bagażnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chochlik437 Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 @bony20 Próbowałbym delikatnie Tar&Glue removerami, mocniejszymi APC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Miał ktoś może przypadek, że lampa akumulatorowa z Lidla się wyłącza sama co chwilę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat06 Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Przede mną pierwsza polerka, szukam padów i pasty do DA. Czy żółte pady NAT i pasta Sonax EX 04-06 będą dobre na początek? Nie dysponuję kompresorem, czy 5-6 padów, sprężone powietrze i szczotka wystarczy mi do czyszczenia w trakcie pracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 @mat06 5-6 padow przy kompakcie ok jak nie będziesz przesadzał z pastą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 7 Marca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Ma ktoś może przyczepę kempingową ? Czym zabezpieczacie poszycie ? Powłoka ? Sealant ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi-M Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Panowie i Panie co polecacie do zabezpieczenia tapicerki materiałowej w nowym aucie ? Cena nie jest tak bardzo ważna jak wysoka jakość produktu i impregnacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 @zibi-M gtechniq ale śmierdzi jak śmierć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 7 Marca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 39 minut temu, zibi-M napisał: Panowie i Panie co polecacie do zabezpieczenia tapicerki materiałowej w nowym aucie ? Cena nie jest tak bardzo ważna jak wysoka jakość produktu i impregnacja. Ja testuje od kilku miesiecy EliteDetailer Textile Protector. W zależności od aplikacji i materiału można osiągnąć taki efekt https://streamable.com/n2u5uq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 10 godzin temu, Domel napisał: Ja testuje od kilku miesiecy EliteDetailer Textile Protector. W zależności od aplikacji i materiału można osiągnąć taki efekt https://streamable.com/n2u5uq U mnie w/w robotę robi: https://strefadetailingu.hadwao.net/impregnaty/31-nano-textil-5902738994215.html @Domeldlugo taki efekt utrzymuje się na bucie po ED ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 8 Marca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 11 minut temu, V1RU$ napisał: U mnie w/w robotę robi: https://strefadetailingu.hadwao.net/impregnaty/31-nano-textil-5902738994215.html @Domeldlugo taki efekt utrzymuje się na bucie po ED ? Ponoć ten efekt jest nie pożądany (hydrofobowość) - tak mi prawił kiedyś specjalista od tekstyliów - bo może to oznaczać, że materiał został trwale zniszczony/zakonserwowany i może pękać lub łuszczyć się. Nie jestem specjalistą. Tutaj rzeczywiście "przewaliłem" produktu na buty ale testuje sobie kombinacje na różnych materiałach. W aucie robiłem tylko kilka wielkich psików i efekt nie był już tak spektakularny. Zaś na kilku wełno podobnych suknach kilka psików wystarczyło do osiągnięcia takiego samego efektu. Ale generalnie z tego co wiem te produkty maja wspomagać i impregnować tapicerki i umożliwiać lepsze doczyszczanie. Na butach taki efekt utrzymywał mi sie do pierwszego mocniejszego zakurzenia i ponownego oczyszczania. Ale na razie bawię, sprawdzam, czas pokaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 43 minuty temu, Domel napisał: Ponoć ten efekt jest nie pożądany (hydrofobowość) - tak mi prawił kiedyś specjalista od tekstyliów - bo może to oznaczać, że materiał został trwale zniszczony/zakonserwowany i może pękać lub łuszczyć się. Nie jestem specjalistą. Tutaj rzeczywiście "przewaliłem" produktu na buty ale testuje sobie kombinacje na różnych materiałach. W aucie robiłem tylko kilka wielkich psików i efekt nie był już tak spektakularny. Zaś na kilku wełno podobnych suknach kilka psików wystarczyło do osiągnięcia takiego samego efektu. Ale generalnie z tego co wiem te produkty maja wspomagać i impregnować tapicerki i umożliwiać lepsze doczyszczanie. Na butach taki efekt utrzymywał mi sie do pierwszego mocniejszego zakurzenia i ponownego oczyszczania. Ale na razie bawię, sprawdzam, czas pokaże. Jasne. Czyli podobnie jak u mnie. I nie mogłem rozkminić co i jak i od czego. Jak przeleję butlę to pewnie czegoś się dowiem. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniobr Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Warto dodatkowo na Soft99 Fusso kłaść wosk Kiwami? Doda to coś do wyglądu i nie osłabi znacząco trwałości Fusso? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Zastanawiam się nad parownicą , karcher sc4 ewentualnie czy warto dorzucić i wybrać sc5 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Gdzieś w polszy już Wolfgang SiO2 Rinseless Wash mamy? @CAR CRAZY ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat231 Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Czy jeśli samochód był garażowany i miał przejechane mało km ok 400-500 to trzeba używać glinki czy wystarczy sama dekontaminacja? Chodzi o przygotwanie lakieru do polerki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 @mat231 Jak dawno użyta była glinka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat231 Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Pod koniec października początek listopada do tego cleaner lekościerny. Niemiłe doświadczenia z glinkowaniem w niezaduzej temperaturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi