GrzechuKR Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 2 godziny temu, Kamsyyo napisał: Panowie, próbował ktoś samemu zrobić matę do mycia? Bo mam kawałek plandeki, tylko gąbkę dołożyć i jakoś zaszyć. Ktoś się może podzielić doświadczeniami? Plandeki się zgrzewa gorącym powietrzem z dociskiem. Możesz próbować opalarką i jakimś wałkiem do tapet a zgrzewy rób od strony zewnętrznej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 14 minut temu, GrzechuKR napisał: Plandeki się zgrzewa gorącym powietrzem z dociskiem. Możesz próbować opalarką i jakimś wałkiem do tapet a zgrzewy rób od strony zewnętrznej. A co dać na narożniki jakąś gąbkę? Z tym zgrzewaniem to nawet nie wiedziałem, jak chciałem czymś to spiąć, zszywkami większymi czy coś. Ale pomysł dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Nakładka na końcówkę opalarki i wałek do tapet działa.W rogi tak na szybko można dać otulinę na rury? Nawet z rurka w środku będzie sztywniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 41 minut temu, GrzechuKR napisał: zgrzewy rób od strony zewnętrznej. Jak od zewnętrznej? Od spodu? Nie wiem czy tak ułoże plandekę z czym 21 minut temu, kepa416 napisał: można dać otulinę na rury O tym też nie pomyślałem, ale rurka musiałaby być trochę grubsza żeby po najechaniu się nie zgieła Edit: Tylko jak skladać tą matę z rurką w środku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechuKR Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Jeśli się uda tak z złożyć to będzie lepsze rozwiązanie. Woda nie będzie podchodzić w nieszczelności, gąbka nie będzie nasiąkać, brud nie będzie zbierał się w szparach, będzie estetyczniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 @GrzechuKR Będę próbował skoro tak mówisz. A myślisz że ta otulina będzie dobra? Czy coś innego szukać jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Można dać rurkę tylko w narożnikach. Po bokach bez albo zrobić przerwy aby mogła się złożyć w tych miejscach.Tak myślę że to nie trudne może sam ogarnę temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 @Kamsyyo zamiast otuliny możesz spróbować tzw. makarony używane na basenach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Ktoś używa węża tego typu od techkara https://sklep.techkar.pl/dn6-lavor-m2215-10m,3,3612,6730 https://sklep.techkar.pl/waz-dn6-10m-wtyk-nilfisk-beben,3,3612,5980 Czy rzeczywiście jest elastyczny tak jak piszą? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 @peciu nie pamiętam od ręki kto ale niedawno interesowałem się tematem i kilka osób pisało tu, że faktycznie różnica jest ewidentna. "po pierwszym" zamawiam dla siebie tą drugą wersję. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 21 minut temu, peciu napisał: Czy rzeczywiście jest elastyczny tak jak piszą? Tak jest elastyczny, że się aż zagina/łamie hehe Tak na poważnie, to nie wiem, ale kiedyś męczyłem temat i ktoś mówił, że w cale nie jest taki super ten TECHKaru. chyba to był @BiałyGTi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Mam do czynienia z różnymi wężami w pracy i niestety, ale każdy się będzie skręcał mniej lub bardziej. Co nie zmienia faktu że oryginalny np w Nilfisk to pomyłka, a nie wąż. A im bardziej miękki tym większa szansa że się załamie jak pociągniecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 23 Lutego 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Ta nie ma szalu ale jest duzo lepszy jak ten dołączany do myjki. Jedyny elestyczny ktory naprawde jest fajny to taki niebieski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Ktoś coś? Widoczne tylko pod odpowiednim kątem.. 3 elementy niedawno lakierowane, z czego na części błotnika jest taki efekt.. za to na pomalowanym zderzaku rysy których nie idzie ruszyć Supershine Neohybrid Wool Cut.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Hejka, Od dłuższego czasu szukam zamiennika, albo pomysłu na zamontowanie automatycznego bębna w garażu - https://allegro.pl/oferta/beben-automatyczny-waz-15m-do-myjki-karcher-hd-hds-9811536510 Chciałbym, aby bez wyciągania myjki z garażu tylko bym sobie ciągnął wąż i mógł spokojnie umyć auto i zwinąć automatycznie po zakończonej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 @FilipO miałem podobny efekt, polerowanie nic nie pomogło a wręcz bardziej uwydatniło tą skazę. Wosk mi to przykrywał do tego stopnia że było prawie nie widoczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4dminwhyyyyy Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 K2 brill czy adbl twister żeby przyspieszyć sobie prace przy plastikach zewnętrznych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 9 godzin temu, 4dminwhyyyyy napisał: K2 brill czy adbl twister żeby przyspieszyć sobie prace przy plastikach zewnętrznych? K2 BIRLL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat231 Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Czy do futra np pro wool można pracowac bez przekładki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 @FilipO mogę się mylić. Ale mi to wygląda jak matowanie przed malowaniem, może gość wyjechał na sąsiedni element? A jak widać rysy na malowanym elemencie, to zobacz czy one czasem nie są pod lakierem?. Może lakiernik przeoczył i nie "wyprowadził" ich przed malowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 Mało detailingowo: powinno się faktycznie wyważać ponownie nowe opony po pierwszych kilkuset kilometrach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 54 minuty temu, MMCzysci napisał: Mało detailingowo: powinno się faktycznie wyważać ponownie nowe opony po pierwszych kilkuset kilometrach? Pierwszo słyszę o takich cudach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 Czytałem o wyważaniu dobrą chwilę temu i zapadło mi takie coś w pamięć... bzdury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bitek Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 @MMCzysci Nie spotkałem się ze sprawdzeniem wyważenia kół po kilku kilometrach, warto sprawdzić dokręcenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 Nie kilku - kilkuset. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi