Eidos71 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 20 minut temu, wojtecki napisał: FLEXIPADS WHEEL WOOLIE WANDS - używa ktoś, nadają się do regularnego mycia felg ? Nadają się. Komplet posiadam od 3-4 lat i nie powiem złego słowa - stosunek cena/jakość wzorowy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Wie ktoś czy @MrCleaner pracuje między świętami telefon milczy więc pewnie wolne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drufi Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Koch Chemie Protector Wax - można rozrobić z wodą destylowaną i przetrzymywać jakiś czas? W karcie produktu jest zapis "Rozrabiać produkt tylko do jednorazowego użycia, nie magazynować." Jakie są konsekwencje "magazynowania"? Ścina się, kiśnie czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliber93mm Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 @drufi po pewnym czasie na ściankach butelki i rurce od atomizera osadza się taka lepka maź, także z pewnością produkt się rozwarstwia, jednak tydzień może stać rozrobiony. Myślę, że woda demineralizowana przedłuży życie roztworu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 @drufi@Kaliber93mm U mnie roztwór stał przeszło 3 miesiące w komórce , gdzie temp jest około 19 stopni i nic się z nim nie działo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 @Berd też nie miałem problemu a stał dłużej rozrobiony w przezroczystej butelce. Działanie zgodnie z oczekiwaniem. Woda kranówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Ja rozrobilem ostatnio na swiezo w ori pianownice karchera z woda demi i efakt odrazu widac ze produkt dziala a z banki 5l i kranowka marnie bylo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 ArtDeShine Graphene Detailer. Wart zakupu? Szukam typowego qd, który nie zaburzy oraz nie przejmie właściwości bazowego zabezpieczenia. Wedle opisu pasuje idealnie, opis pokrywa się z rzeczywistością? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 @AudiBlask tak. W dodatku dobrze radzi sobie z waterspotami i daje dużą śliskość. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 @ktm950 właśnie chciałem takiego słabszego odpowiednika FSE, w takim razie zamawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Ktoś wie może czy od samego silikonu do uszczelek mogło probić sie takie strupy na lakierze? Pojawiły się one w miejscach w których uszczelka drzwi przylega do karoserii. W lato czyściłem wszystkie uszczelki płynem do szyb, jakimś odtłuszczaczem (był to jakiś preparat typu engine cleaner). Oczywiście uszczelki były wytarte do sucha a na koniec zostały całe obsikane silikonem do uszczelek. No i po kilku miesiącach takie coś wyszło. Strupy można łatwo zdrapać i jest pod nimi białe, Auto miało wymieniane progi i było malowane w tym miejscu. Wiem, że niefarbyczny lakier nie jest taki trwały ale czy silikon do uszczelek mógł coś takiego spowodować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 @locarno jak dawno było malowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 @Marcin1992 jakieś 7-8 miesięcy temu. W tym roku było malowane. tak jak pisałem te strupy są tylko w miejscu gdzie uszczelka dotyka karoserii i najwiecej jest tam gdzie najwieksza powierzchnia dotyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 @locarno prawdopodobnie któryś z procesów od odtluszczania po lakier bezbarwny był robiony za szybko. Mam na myśli to że coś słabo odparowalo i zostało przykryte kolejna warstwą bazy, klaru. Też swoje zrobiło to że uszczelka w tym miejscu nie pozwala oddychać. Miałem taki przypadek kiedyś z Mercedesem. Całe auto w bąbelkach. Okazało się że auto całe lakierowane było i po tym właściciel wstawił do garażu i przykryl szczelnie pokrowcem . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Korzystał ktoś za padów wełnianych i hybrydowych z Carpro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 KiK przekonajcie mnie o lepszości Interior Cleanera nad rozrobionym APC. Jakoś nie widzę różnicy, która skłaniałaby mnie do zakupu IC - chyba, że się mylę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 @krzygaj też kiedyś miałem takie dylematy. Dobre 3 lata śmiałem się z naiwniaków kupujących „rozrobione apc” z etykietą interior cleanera. Nie jest jednak tak do końca. IC przyspiesza nam proces ogarniania wnętrza, często lepiej się pieni, a po przetarciu znika bez powrotnie. Czyli po prostu nie trzeba go wymywać. Przyspiesza i umila to prace. Tak, aby przekonać się do IC, na start proponuje coś fajniejszego. Soft99 Wash Mist i Gtechniq Triclean. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Dlux aplikować na felgi bez wywarzenia czy po wyważeniu? Wiem, że są różne opinie ale może ktoś się wypowie kto często go aplikuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Używał ktoś Prostaff Car Interior Coating Spray “CC GROSS GOLD INTERIOR” ? Szukajka nic nie znajduje na forum niestety. Zastanawia i jednocześnie kusi mnie w opisie Cytat Pozostawia czyste, matowe i luksusowe wykończenie Po nowym roku prawdopodobnie zagości u mnie na chwilę "nowy" pieszczoch i myślę czy nie pójść w stronę czegoś innego niż nieśmiertelny PB NL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 25 minut temu, Michał82 napisał: Używał ktoś Prostaff Car Interior Coating Spray “CC GROSS GOLD INTERIOR” ? Szukajka nic nie znajduje na forum niestety. Co nieco o tym produkcie w teście kolegi @Ipkol . Z testu wynika, że dobrze się aplikuje, dobrze wchłania, daje mat i jest niemal całkowicie neutralny, jeśli chodzi o przyciemnienie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Po lekturze to nie dla mnie produkt, jednak wymagam choć trochę przyciemnienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Hej, w jakim rozcieńczeniu stosujecie Perl na opony? Max 1:1 czy bardziej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 @powerf Bez rozcieńczania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 @powerf ja 1:4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drufi Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 @powerf 1:10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi